Mooiste plekken in Zeeland

Wat zijn nu de mooiste plekken in Zeeland? Daarover valt vanzelfsprekend te twisten, de bestemmingen die OmniTraveler uit heeft gezocht, vallen vast en zeker bij je in de smaak.

Mooiste plekken in Zeeland: Middelburg

Niet voor niets prijkt Middelburg in de nieuwe time to momo reisgids Zeeland op de eerste pagina’s. Deze gezellige, oude, stad voelt direct als thuiskomen. Zelfs wanneer het Zeeuwse zonnetje het een keer af laat weten, is een bezoek aan de stad nog altijd de moeite ward. Dwaal over de kinderkopjes door een smalle straatjes, waar stokrozen de gevels bedekken. Neem een kijkje in het Zeeuws Museum, beklim de Lange Jan en relax in de Kloostertuin.

Bovendien barst de Zeeuwse hoofdstad uit haar voegen van de gezellige restaurants, eettentjes en café’s. Waar je ook vakantie viert in Zeeland, zorg dat je Middelburg niet overslaat.

Middelburg

Vlissingen

Hoort Vlissingen thuis in het rijtje van mooiste plekken in Zeeland? Wij vinden van wel. In tegenstelling tot Middelburg moet je bij deze stad wel even langs de rauwe randjes heenkijken om de charme van de kustplaats te ontdekken.  Overnachten in de Gevangentoren, eindeloos wandelen over de boulevard en uren turen over de vloedlijn. Aanleggen in de vissershaven voor een stevige lunch of een warme chocomelk (of beiden).

Zoekt en gij zult vinden. Laat je verrassen en vertrek naar Vlissingen.

Vlissingen

Domburg

Domburg is klein maar fijn. Als er een ding in het oog springt is het iconische Badpaviljoen (zie foto). Je hoeft geen hotelgast te zijn om het voormalige kuuroord te bezoeken. iedereen is er welkom om aan te schuiven voor de lunch of het diner. Slenter zeker ook even langs het Oude Stadhuis en Molen Weltevreden.

Mooiste plekken in Zeeland Domburg

Mooiste plekken in Zeeland: Veere

Weet er iemand wat de overtreffende trap van pittoresk is? Dat woord is namelijk van toepassing op Veere. Ja, het kan er verschrikkelijk druk zijn, maar dat is niet geheel zonder reden. Eet of logeer in de Campveerse toren, chill aan het Veerse meer en vergaap je aan de vele boten in de haven en voel je weer even kind, wanneer je jezelf op iets lekkers trakteert in Oma’s Snoepwinkel.

Mooiste plekken in Zeeland Veere

Goes

De stadshaven, de Markt, de street-art, wat is er niet mooi in Goes? Deze stad vol leuke pleintjes, een fijne brouwerij en historische plekjes staat met recht in de lijst van de mooiste plekken in Zeeland. Wil je niets missen in de stad? Elke woensdagmiddag mei t/m oktober 2022 kun je meewandelen met de gratis stadsrondleiding.

Goes

Yerseke

Behalve een vrachtlading aan oesters en mosselen eten, maak je in Yerseke ook kennis met Nationaal Park de Oosterschelde, de Oosterscheldekering en het Oosterscheldemuseum. Chocoladeliefhebber? Blader dan in de reisgids naar pagina 70 voor de lekkerste chocolade van (misschien wel) heel Zeeland.

Mooiste plekken in Zeeland Yerseke

Mooiste plekken in Zeeland: Zierikzee

Als er een stad in Zeeland bol staat van de monumenten dan is het Zierikzee wel. Een paar voorbeelden van de verschillende bezienswaardigheden; de historische stadspoorten, de oude haven en de Sint Lievensmonstertoren. Breng zeker ook een bezoek aan het Watersnoodmuseum en je snapt waarom we met man en macht hebben gewerkt om dit voor een tweede maal te voorkomen. En bljf zeker overnachten; de reisgids tipt niet voor niets Boutique Hotel Zeeuws Meisje.

Zierikzee

Wat zijn de mooiste stranden in Zeeland?

De mooiste plekken in Zeeland die we tot nu toe genoemd hebben, zijn allen steden, maar Zeeland zou zeeland niet zijn zonder kust en stranden. Daarom zetten we een paar hele fijne badplaatsen voor je op een rijtje:

  • Berkenbos, Oostkapelle – (Walcheren)
  • ’t Zwin, Cadzand-Bad – (Zeeuws-Vlaanderen)
  • Banjaardstrand, Kamperland – (Noord-Beveland)
  • Breezand, Vrouwenpolder – (Walcheren)
  • Domeinen 2, Westenschouwen – (Schouwen-Duiveland)
  • De Hoge Hilt, Zoutelande – (Walcheren)
  • Badstrand, Domburg – (Walcheren)

Bron: Zeeland.com

Burgh-Haamstede

Zeeland reisgids praktisch:

Zeeland heeft zoveel te bieden. Veel te veel om hier allemaal te belichten. Gelukkig hebben de zussen Melanie en Kim van Zweeden dat voor je gedaan. Zij struinden alle hoeken van de provincie af en bundelden alle toffe plekken in een handige reisgids. Eiland voor eiland staan alle bijzondere plekjes, pagina na pagina vermeld. Fijne tips om te slapen en te eten ontbreken vanzelfsprekend niet. De pagina’s zijn daarnaast ook gevuld met leuke lijstjes zoals bijvoorbeeld 9 x de leukste strandtenten of 3 x Zeeuwsw Bolus eten.

Ga je naar Zeeland, gooi dan zeker deze compacte, doch uitgebreide, reisgids in je tas en maak je verblijf in deze provincie nog leuker.

Titel: time to momo Zeeland
Auteur(s): Melanie en Kim van Zweeden
Omvang: 128 pagina’s
ISBN: 978 94 9327 307 8
Prijs: € 19,99
Verkrijgbaar: te bestellen via de site van de uitgeverij

time to momo Zeeland

Win een gratis exemplaar van de time to momo Zeeland reisgids

Zin om eens even lekker uit te waaien en de mooiste plekken in Zeeland met eigen ogen te bekijken? Dat laatste doe je het beste met de Zeeland reisgids van time to momo in je hand. En wat een geluk, we geven een gratis exemplaar weg. Zo maak je kans op dit handige boekwerkL

  • Ten eerste zou het erg tof zijn als je het Instagram account van OmniTraveler wil volgen
  • Om kans te maken op dit toffe boek vernemen we graag wat je in Zeeland zou willen gaan doen
  • Meedoen kan tot woensdag 15 juni 2022. De winnaar ontvangt per e-mail bericht

time to momo Zeeland

Lees ook:

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather