Zoek
Sluit dit zoekvak.

Costa Dorada | Spaanse vakantieregio waar kust en cultuur samenkomen

Spanje Tarragona Costa Dorada

De Costa Dorada wordt dikwijls, net als andere Costa’s in Spanje, geassocieerd met zon, zee en strand. Niet gek, want de zon schijnt er flink wat dagen per jaar en de kust is nimmer ver weg. Toch zou het zonde zijn, je verblijf in een van de bekende (bad)plaatsen enkel op een strandbedje door te brengen. Er is immers zoveel te zien. OmniTraveler zet graag wat tips voor je op een rijtje:

UNESCO Werelderfgoed aan de Costa Dorada

Het klooster van Santa Maria de Poblet staat niet voor niets als sinds 1991 op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO, het is misschien wel het mooiste bouwwerk van de Costa Dorada, wat zeggen we, wellicht zelfs wel van heel Spanje. Sluit voor een moment je ogen en bedenk hoe in 1151 de cisterciënzer monniken over het complex rondliepen en hoe het leven er toen uit heeft moeten zien.

Wist je trouwens dat de menselijke torens, castelleres genaamd, eveneens UNESCO Werelderfgoed zijn? Plan je trip naar de Costa Dorada in het najaar (oktober) en aanschouw met ingehouden adem hoe verschillende teams wedijveren om de hoogste menselijke piramide te bouwen.

castellers Costa Dorada

Op Romeinse tour in Tarragona

Tarragona is zo’n stad waar OmniTraveler vooraf al veel van verwachtte en na het bezoek voorgoed in het hart sloot. Ten eerste ligt deze eeuwenoude stad direct aan de kust. En dat niet alleen vanuit het indrukwekkende amfitheater, dat dateert uit de 2e eeuw, zie je de golven tegen de rotsige kust beuken. De nauwe straatjes vol kinderkopjes met om elke hoek een archeologische verrassing. Voor een goed overzicht wat de stad allemaal uit de Romeinse tijd herbergt, stap je even binnen bij het Nationaal Archeologisch museum.

Tarragona Spanje

Rotsschilderingen

In het Prades gebergte tref je naast culturele ook religieuze sporen van homo sapiens. Het in Capçanes gelegen complex bestaat uit een twintigtal rotstekeningen, waarvan er vijftien te bezoeken zijn.

Gaudí, Miró en Picasso reisden al naar de Costa Dorada

De Costa Dorada heeft altijd al een magische aantrekkingskracht gehad. Kunstenaars als Gaudí, Miró en Picasso maakten in hun hoogtijdagen van deze Spaanse regio een ware culturele broedplaats. Bekijk de werken van Gaudi in het Gaudí-centrum in Reus, bezoek de vakantieboerderij Mont-roig waar Joan Miró verbleef en sla Horta de Sant Joan waar Pablo Picasso graag kwam, zeker niet over.

Costa Dorada praktisch:

  • De vakantieregio Costa Dorada, oftewel de provincie Tarragona in Spanje, ligt op een uur rijden ten zuiden van Barcelona.
  • Maak kleine en grote kinderen blij met een dagje naar het attractiepark Port Aventura
  • Voor meer informatie over deze streek check je de website van Costadauradalife.com

Costa Dorada

Meer Spanje:

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *