Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wandelen in Spanje | 8 x te voet eropuit tijdens je vakantie

wandelschoen

Spanje staat voor veel vakantiegangers synoniem voor een strandvakantie, maar ga zeker ook eens wandelen in Spanje. Lees snel verder voor mooie gebieden en routes.

Castilla y Leon

Castilla y León heeft maar liefst 28 natuurgebieden om te wandelen. Het gebied is rijk aan natuur en landschap is van uitzonderlijke ecologische rijkdom. Een groot deel van de regio is beschermd door de Junta de Castilla y Léon, een netwerk van 28 natuurgebieden. Daarnaast is deze Spaanse regio ook de thuisbasis van 10 UNESCO-biosfeerreservaten en het Las Loras Geopark, in de provincies Burgos en Palencia. Niet verwonderlijk dat er in deze regio tal van wandelmogelijkheden.

Het pelgrimspad Camino Frances – vanuit Burgos over León en Astorga tot in Ponferrada – is een zeer populaire wandeling in deze regio.

Wandelen in Spanje: Aragon

Als je van ongerepte natuur en ongerepte open ruimtes houdt, vindt je in Aragon wat je zoekt. Afgelegen en betoverende plekken die je verbeelding prikkelen. Als je overweegt te gaan wandelen in Spanje denk dan eens aan een wandelvakantie in de Sierra de Guara in Aragón.

Aragón

Andalusië

Andalusië heeft een keur aan aan routes en wandelpaden voor wandelaars. Niet minder dan 15 lange-afstandswandelpaden is deze regio rijk. Je hebt de keuze uit ongeveer 500 korte en lokale routes en ongeveer 10 gerestaureerde groene routes. Al wandelend passeer je beschermde gebieden en interessante erfgoed steden. In de omgeving van Alpujarras vormen witte bergdorpen het decor van je wandeling terwijl het Sierra de Aracena een groene parel in het gebied vormt. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, want het aanbod om te wandelen in Spanje is in Andalusië groot.

Wandelen in Spanje: La Gomera

La Gomera is het derde kleinere eiland van de Canarische Eilanden. Door zijn unieke ligging in de Atlantische Oceaan is niet alleen zijn unieke natuur behouden gebleven, maar verblijven walvissen en dolfijnen er ook graag voor de kust. Het eiland telt meer dan 600 km wandelpaden variërend van routes door het reusachtige laurierbos Garajonay, het nevelwoud boven Vallehermoso tot de kurkdroge cactushellingen aan de warme zuidkust.

Mallorca

Al wandelend ontdek je het traditionele Mallorca, de natuur van het eiland en het etnologisch erfgoed. De Serra de Tramuntana is het favoriete gebied van wandelaars. Sommige beschermde natuurgebieden zoals het Parc de la Península de Llevant hebben bewegwijzerde routes. Oude pelgrimsroutes leiden je naar eeuwenoude kloosters. Wist je trouwens dat in de plaats Alcúdia, het eerste Nordic Walking-park van Spanje te vinden is.

Serra de Tramuntana Mallorca wandelen in Spanje

Wandelen in Spanje: Extremadura

Extremadura is met een ongelooflijke biodiversiteit aan landschappen een paradijs voor natuurliefhebbers. Deze regio, met meer dan 2.000 kilometer aan  wandelpaden nodigt je uit om elke hoek al wandelend te komen verkennen. De mooiste en bekendste delen van de streek, zijn het Nationaal Park Monfragüe en het Natuurpark los Barruecos.

Wandelen in Spanje: Via de la Plata

Ontdek een van de meest aantrekkelijke routes van Europa, gelegen in het westen van het Iberisch schiereiland. De Via de la Plata loopt vanuit Sevilla naar Santiago de Compostella, met haar 1000 kilometer is het daarmee de langste route van de St Jacobsroutes in Spanje. Deze route is sinds de  middeleeuwen de belangrijkste weg naar Santiago de Compostella.

Catalonië: Camino de Ronda

Camino de Ronda is een prachtige kustwandeling langs de Costa Brava. Een wandelroute van meer dan 500 km.

Camino de Ronda Costa Brave Wandelen in Spanje

Meer Spanje:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *