Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat te doen met al die reisfoto’s op je laptop en harde schijf? +Promo code

camera

Sinds de komst van de mobiele telefoon en de digitale camera maken we op reis meer foto’s dan ooit tevoren, maar wat te doen met zo’n harde schijf vol reisfoto’s? Daar zijn tal van leuke oplossingen voor. Bovendien mag OmniTraveler in samenwerking met BesteCanvas.nl jou een hoge promo korting aanbieden, zodat jouw mooiste reisfoto’s niet digitaal verstoffen.

Inplakboek

Weet je nog? Dat je met je analoge camera foto’s maakte? Bij thuiskomst – of soms al op de bestemming zelf – af laten drukken. Hoe spannend was dat? Waren je foto’s goed gelukt? En welke ging je uitzoeken om in je album te plakken.

Ik was al eens naar China (Beijing) en Thailand (Bangkok en de kust) geweest, toen ik in 2001 de eerste keer aan boord stapte van de Trans Siberië Express (ja, er zouden meerdere keren volgen). Ik maakte talloze reisfoto’s en schoot het ene na het andere rolletje vol. Uiteindelijk plakte ik drie albums vol met bewijs van mijn onvergetelijke avontuur.

➡️ Lees ook: Trans Mongolië Express van Moskou naar Beijing – deel 1 Rusland

Wat te doen met je harde schijf vol reisfoto's?

Ook tijdens een half jaar backpacken in Azië, in 2003, was de digitale camera of mobiele telefoon nog altijd geen gemeengoed. Niet minder dan zes maanden lang, zeulde ik onontwikkelde fotorolletjes en mapjes met negatieven mee in mijn backpack. Toen ik tegen het einde van het kalenderjaar terug naar Nederland keerde, worstelde ik me bij thuiskomst door honderden foto’s heen om uiteindelijk de mooiste in verschillende albums te plakken.

reisfoto's half jaar backpacken in Azie Vietnam

Reisfoto’s maken met de digitale camera

Vlak voordat ik de eerste keer naar Noord-Korea afreisde (ja, meerdere keren volgende) kocht ik mijn eerste digitale camera. Wat een verschil! Meteen weten hoeveel foto’s goed zijn en hoeveel foto’s je in totaal maakt. Al was de capaciteit van de geheugenkaarten nog wel een dingetje. Die konden nog niet zoveel GB kwijt, waardoor ik meerdere kaartjes meenam, als de dood dat ik ze kwijt zou raken of dat ze zouden beschadigen.

Bijkomend voordeel van de digitale camera, een fotoboek maken, dat gaat nu ook gemakkelijk online. Geen plakboeken, hoekjes of pritt-stiften meer. Rechtstreeks van de de p.c. op papier.

reisfoto's in digitaal fotoalbum

Reisfoto’s anno nu

Eerlijkheid gebied me te zeggen, dat ik niet zo vaak meer een (digitaal) fotoalbum maak. Anno nu delen we veel meer onze foto’s op social media, zoals op bijvoorbeeld Instagram.

Ik merkte dat ik steeds minder foto’s afdrukte. Of dat nu als losse foto is of in de vorm van een digitaal album. Zonde, gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om je reisherinneringen levend te houden.

reisfoto's op instagram

Je mooiste reisfoto’s in huis

Een album verstoft in de kast, een algoritme en de snelheid van social media doen je je laatste reisfoto’s snel vergeten, daarom is het leuk om je herinneringen tastbaar te maken.

Wat dacht je van dat tropische strand op Curaçao op een hippe draagtas? Of die mooie zonsondergang op Bali op een kussen? Wellicht kruip je op een koude winteravond lekker onder een deken met daarop een fraai sneeuw tafereel uit Oostenrijk?

Team OmniTraveler kiest graag voor een reisherinnering aan de muur, bijvoorbeeld een foto op aluminium, maar je kunt ook kiezen voor hout of canvas.

Wat doe jij met je al je gemaakte reisfoto’s?

Promo Code

➡️ Gebruik de code OMNITRAVEL91 en bespaar tot wel 91% op je bestelling op bestecanvas.nl

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *