Zoek
Sluit dit zoekvak.

El Salvador | 6 x doen in het minst bezochte land van Midden-Amerika

Vlag El Salvador

El Salvador is misschien wel het best bewaarde geheim van Centraal-Amerika. Tijd voor een kennismaking.

Bekommer je om de Olive Ridley-schildpadden

Een van de natuurprojecten in het land maakt zich hard voor het behoud van de Olive Ridley-schildpadden, die op het strand voor het nestelen. De eieren van deze indrukwekkende beesten worden opgekocht van de lokale bevolking, die ze anders zouden verkopen om te worden gegeten, De eieren worden veilig begraven om ze uit te laten komen. Wanneer de baby schildpadjes groot genoeg gegroeid zijn in een aquarium, worden ze vrij gelaten en jij kunt daar getuige van zijn op El Zonte beach.

Olive Ridley-schildpadden El Salvador

Tazumal: Maya ruïne in El Salvador

Dichtbij buurland Guatemala liggen de Maya ruïnes van Tazumal. Een absolute must-go wanneer je in El Salvador bent, of in Centraal-Amerika. Een gedeelte is nog altijd niet blootgelegd en dat maakt deze site nu juist zo interessant. Bovendien is het hier een stuk rustiger dan bij bekende(re) Mayatempels in de nabijgelegen landen.

Tazumal Maya ruine

UNESCO Werelderfgoed: Joya de Ceren

Onder de indruk van Tazumal? Joya de Ceren, een andere Maya site in El Salvador staat zelfs op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Omdat dit dorp volledig door de as van een vulkaan werd bedolven, wordt het ook wel het Pompeï van Centraal Amerika genoemd.
➡️ Lees hier het rapport van UNESCO over Joya de Ceren

Suchitoto

Suchitoto is de plaats waar het allemaal begon. Dit is de plek waar, volgens overleveringen, San Salvador gesticht is. Hoewel de stad allang de functie van hoofdstad neergelegd heeft, is een bezoek aan Suchitoto nog altijd een bezoek waard. De absolute eyecatchers in deze voormalige Spaanse kolonie zijn de indrukwekkende witte kerk en de met kasseien ingelegde straten. Besluit je een bezoek te brengen aan deze stad, maak dan ook meteen een tripje naar het Suchitlan meer, het grootste meer van El Salvador.

Suchitoto

Relaxen op het gouden strand van El Salvador

Golden Beach El Salvador

El Salvador kent overwegend zwarte lava stranden. Wil je genieten van een zandstrand tijdens je reis door het land, kies dan voor een verblijf op Golden Beach.

Lago de Coatepeque

Dit grote kratermeer, gelegen op een hoogte van 750 meter en omringd door vijftig tinten groen moet je met je eigen ogen gezien hebben.

Lago de Coatepeque

El Salvador praktisch:

  • El Salvador is maar een klein land, ongeveer de helft van Nederland.
  • Het tijdverschil is 8 uur (vroeger),
  • De beste reistijd is van november tot april.
  • Er is 200 kilometer aan kustlijn, ideaal om te surfen
  • Je vind er meer dan 285 verschillende vogelsoorten in de ongerepte natuur.
  • KLM vliegt via de Verenigde Staten of Panama naar Comalapa International airport.

surfen in El Salvadorvogel

Meer Midden- en Zuid-Amerika:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *