Vietnam | Hoi An Central Market smaakt naar meer

Het Vietnamese Hoi An is een heerlijke bestemming. Je kunt er heerlijk eten, voor een prikkie kleding op maat laten maken of een uitstap maken naar het UNESCO werelderfgoed van My Son. Wat betreft is de Central Market een van de leukste plekken om te bezoeken in de stad. Hoe denk jij daar over?

Hoi An Central Market © Eva Hopstaken

Hoi An Central Market © Eva Hopstaken

Hoi An Central Market © Eva Hopstaken

Hoi An Central Market © Eva Hopstaken

Hoi An Central Market © Eva Hopstaken

Hoi An Central Market © Eva Hopstaken

Hoi An Central Market

Aan de oever van de Thu Bon rivier, ligt de levendige Hoi An Central Market. Wanneer je een kijkje wil nemen in het dagelijkse leven van de Vietnamees, sla deze markt dan zeker niet over. De gehele dag door is het een drukte van jewelste, de lokale bevolking die op zoek is naar de beste dagaanbiedingen, de beste producten tegen de scherpste prijzen. Je bezoekt de markt het beste in de ochtend (zo rond 07.00 uur) wanneer de vis vers uit water verhandeld wordt. Even een waarschuwing vooraf, dit kan tamelijk chaotische taferelen opleveren. Visser die (onwillige) vissen in de marktkramen proppen, verkopers die met, reeds smeltende, bakken ijs aansnellen en kopers die elkaar verdringen voor ‘the best bargain’.

Wanneer ik over zo’n markt loop, zou ik het liefst alles willen proeven. Nou ja, alles….. vooral het fruit en de verse kruiden en specerijen.

Als jij op reis bent, ga je dan (ook) naar een lokale markt? En waar wil jij graag je tanden in zetten?

Meer Vietnam:

Real Hanoi Street Food Experience: een geweldige ervaring
Thomas vertrok voor een jaar naar Vietnam en kwam niet meer terug
Vung Tau Vietnam | Een brief voor de opa van Duc

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when

4 reacties

  1. Jaaaa, dat vind ik een van de allerleukste dingen om op reis te doen! Naar mijn idee weerspiegelt een markt heel goed de stad of het land waar deze zich bevindt. Heerlijk!

  2. Markten, ik ben er gek op en bezoek ze ook erg graag! In Thailand durf ik echt alles te eten dus daar doe ik me altijd tegoed aan lekkere koekjes, taartjes en fruit. Heerlijk.

    1. Hoi Ivonne, heerlijk he? Fruit is in Azië altijd zoveel lekkerder dan thuis. Of wat dacht je van een bord phad thai of een versgemaakte curry. Jammie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *