Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Vietnam Local Life | Thomas vertrok en kwam niet terug

Vietnam Local Life, het leven van Thomas

In de rubriek Local Life vertelt Thomas graag over zijn Vietnam Local Life. Waarom Vietnam zo’n mooi land is om te wonen en zeker ook om te reizen.
Vietnam Local Life Thomas Hai Van Pass
Hoi, mijn naam is Thomas en in 2013 vertrok ik naar Vietnam met de intentie er een jaar te werken als leraar Engels. Het is inmiddels 2018 en ik ben er nog steeds dus dan zal er wel iets unieks aan het land zijn.

Het idee

Maar eerst wat achtergrondinformatie. In Nederland was ik leraar Economie op een middelbare school in de Haagse wijk Leidschenveen. Tijdens eerdere reizen in Azie kwam ik echter een hoop jongelui tegen die er als Engels leraar werkten. Dat wilde ik ook wel eens proberen en zodoende vertrok ik in September 2013 naar Ho Chi Minh City om er een baan te gaan zoeken.

Vietnam reizen

Een baan, een relatie en een appartement, een Vietnam Local Life

Het vinden van een baan bleek een makkie. Na een dag CV’s droppen bij taalscholen kreeg ik al een belletje en kon een aantal dagen later starten. Ondertussen moest er ook nog een appartement gevonden worden en daarvoor had ik contact gezocht met een lokale Real Estate agent. Thuy was haar naam en we klikten zo goed waardoor we nu al weer een aantal jaren samen wonen. De appartementen die ze aanbood bevielen trouwens wat minder maar dat terzijde.
Vietnam Local Life Thomas en Thuy

We woonden een aantal jaren in Ho Chi Minh City, namen een leuke hond en verhuisden in 2017 naar het prachtige eiland Phu Quoc waar ik voor een Britse taalschool aan de slag ging. Als je benieuwd bent hoe het is om les te geven in Vietnam dan kun je hier een interview lezen dat ik eerder gegeven heb.

Vietnam Local Life tips van Thomas

Reizen in Vietnam: Waar moet je zijn en waarom

Het voordeel van wonen in een nieuw land is dat je ook echt de tijd hebt om de verschillende bestemmingen uitgebreid te bezoeken. Ik trek er dan ook regelmatig op uit om te genieten van al het moois wat Vietnam te bieden heeft.

Bestemmingen als Halong Bay, Hoi An en Sapa zijn bij de meesten wel bekend maar wat te denken van minder bekende bestemmingen als het Pu Luong Nature Reserve, de Con Dao Eilanden of het sterk opkomende Phong Nha Ke Bang National Park. Allemaal pareltjes die een reis door Vietnam extra bijzonder maken. En als er een mooi strand te vinden is dan kom ik er zeker altijd een paar keer terug.
Vietnam Local Life Thomas


Een top 5 samenstellen van de mooiste plekken is moeilijk maar ik zal hieronder toch mijn vijf favoriete plekjes delen. Als strandliefhebber heb ik op plek 1 en 2 de eilanden Phu Quoc en Con Dao staan. Wat een heerlijke plekken zijn dat en zeker Con Dao is nog steeds niet vol op de toeristenradar waardoor je er nog echt kunt genieten van verlaten stranden en het echte authentieke eilandleven.

Op 3 en 4 komt dan toch echt de natuur te staan. Het Pu Luong Nature Reserve is mijn favoriet als het op trekkingen aankomt en Phong Nha Ke Bang voor de grotten en fietsen door het verbluffend mooie platteland. Als laatste zou ik graag nog even Bai Tu Long Bay willen aanstippen. Dit gebied ligt iets ten noorden van het wereldberoemde Halong Bay, heeft exact hetzelfde landschap en ziet veel minder toeristen. Echt een aanrader voor als je dit wereldberoemde landschap wilt zien zonder in een file van boten te staan.

Meer Vietnam


Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Ik zag de kop ‘… en kwam niet meer terug’ en dacht dat klinkt een beetje eng, maar gelukkig was het positief. 😉 Vietnam lijkt me inderdaad geweldig mooi! Al veel van Azië gezien, maar Vietnam nog steeds niet. Die staat hoog op het lijstje!

    1. Wat! Ben jij nog nooit in Vietnam geweest. Dat had ik niet verwacht. Vietnam is een heerlijke bestemming. Mijn eerste reis was in 2003, mijn laatste in 2009, hoog tijd om weer eens terug te keren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *