Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hanoi Street Food Experience | Geweldige ervaring

Vietnam | Real Hanoi Street Food Experience

De Real Hanoi Street Food Experience smaakt naar meer

Reizen en spijzen zijn een ideale combinatie. Hans won een ‘Real Hanoi Street Food Experience’ van Friends Travel Vietnam en genoot met volle teugen. Van het land en de lokale keuken.

Save the best for last

Real Hanoi Street Food Experience

In juli (2018) zijn Anna en ik (Hans) samen op vakantie geweest naar Vietnam. We hebben een geweldige tijd gehad waar we met heel veel plezier op terugkijken. Niet op de minste plaats vanwege de Real Hanoi Food Experience die we op de laatste dag (!) van onze vakantie gedaan hebben.

3 uur in bunkeren in Hanoi

We hebben een heel leuke avond gehad met Kim Chi. In 3 uur tijd zijn we samen door het prachtige Old Quarter gestruind. In totaal hebben we 13 bijzondere, lokale gerechten gegeten.

Het mooie van de Experience is dat je op plaatsen komt waar je normaal gesproken voorbij zou lopen, omdat je eigenlijk geen idee hebt wat ze er nou verkopen. Want ja, wij spreken geen Vietnamees en heel wat Vietnamezen spreken op z’n best belabberd Engels. En als je dan ook nog eens vegetariër bent…

Maar dankzij Kim Chi hebben we heerlijke lekkernijen geproefd zoals kleine balletjes van sticky rice deeg gevuld met bruine suiker. En neongroene koeken met kokos gemaakt van onrijpe (groene) rijst. Ook heel bijzonder was de bittere omelet die we kregen, vol kruiden met medicinale werking. Dat kwam goed uit, want in het drukkend warme Hanoi had ik best wat last van hoofdpijn.

Real Hanoi Street Food Experience

Hanoi Street Food: Leven en lekker eten

Tussen het eten door hebben we goede gesprekken gevoerd met Kim Chi over het eten en leven in Hanoi. Zo leerden we dat vrouwen nauwelijks bier drinken, omdat ze daar simpelweg te druk voor zijn. Als de mannen ’s avonds in het café zitten bia hoi’tjes weg te tikken, zijn de vrouwen bezig met het huishouden of het eten voor de dag erna. En wil je als vrouw indruk maken op je aanstaande schoonfamilie? Dan kan je dat het beste doen in de keuken. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat je spring rolls allemaal precies dezelfde maat hebben. Dankzij Kim Chi hebben we echt veel dingen opgestoken over de rol van eten in dit land.

Bijzonder was ook dat we moderne varianten van traditionele gerechten voorgeschoteld kregen, bijvoorbeeld mixed pho, dat dezelfde basis heeft als de welbekende soep, maar waar geen bouillon aan wordt toegevoegd maar sojasaus en gedroogde uien.

Suiker, melk of ei in je koffie?

De Experience sloten we af met een egg coffee bij de schoondochter (inmiddels 90 jaar oud!) van de uitvinder van dit bijzondere dessert dat een stuk lekkerder smaakt dan de naam doet vermoeden.

Real Hanoi Street Food Experience, een geweldige ervaring

Ondanks dat we allebei kapot waren na een maand Vietnam, hebben we een geweldige avond gehad. Vanaf het eerste gerecht waren we onze vermoeidheid vergeten en hebben we genoten van al het lekkers en de mooie verhalen van Kim Chi. Real Hanoi Street Food Experience, een geweldige ervaring!

➡️ Zelf deze tour boeken, check even de website van Friends Travel Vietnam

Meer Vietnam

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *