Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vietnam Highlights | Een gevarieerde reis weergegeven in 18 foto’s

Vietnam Highlights | Een reis in 18 foto’s

Vietnam highlights delen. Pfoe, er zijn zoveel hoogtepunten. Ik doe een schamele poging en zet wat favorieten op een rij.

30 dagen door Vietnam

Een volle maand reisde ik van Noord naar Zuid. Dwars door het land. Van het Noordelijkste puntje in Sapa tot aan de Mekong Delta helemaal onderin het land. Vietnam met haar prachtige landschappen, aardige bevolking en niet te vergeten, heerlijke eten. Land met een recent oorlogsverleden, land van kleding maken op maat, land van karstgebergte, minderheden en fijne stranden. Per bus, boot, trein en scooter ontdekte ik stukje bij beetje deze fantastische Aziatische bestemming. Elke dag ging ik een beetje meer houden van het land.

Graag zet ik de Vietnam Highlights voor je op je rijtje. Dat doe ik aan de hand van 18 foto’s. Dit hadden er ook 15 kunnen zijn of 25. Maakt niet uit. Alle plaatjes schoot ik ooit met een (niet al te beste) analoge camera, de kwaliteit laat derhalve her en der te wensen over. Het vervaagde echter niet mijn herinneringen aan deze mooie trip.

Vietnam Highlights: Het goede leven in Sapa

‘Geen beter leven dan een goed leven’, dit schattige zwarte varkentje knorde me vriendelijk toe tijdens een meerdaagse trekking in SapaVietnam Highlights

Feest in Hanoi

Tijdens de Onafhankelijkheidsdag (2 september) was het een drukte van jewelste in de stad. Behalve dat het halve land zich naar de Hanoi had begeven, trok iedereen ook zijn beste kleding aan. In dit geval, het (school?) uniform.

vietnam-highlights-boys-in-uniform
Een met de natuur in Sapa

Deze twee jochies vertegenwoordigen wat mij betreft het leven in Sapa. Buiten leven, een zijn met de natuur, waar de dieren je beste vriendjes zijn.

vietnam-highlights-boys-with-birdies

Vietnam Highlights: Iets met een kip

In het hooggebergte van Dalat, neemt de gids me mee naar Chicken Village. Een plek net zo raar als haar naam. De dames van het gehucht houden zich voornamelijk bezig met handwerken en vliegen als vliegen – ja dat is twee keer vliegen – op stroop op je af. Ik kocht er een portemonnee, die nog jaren dienst deed als pot voor het huishoudgeld.

vietnam-highlights-dalat-local-crafts

Popje in Hanoi

Net achter mijn guesthouse in Hanoi zat ze daar ineens parmantig te wezen. Terwijl haar vader met de eigenaar van de winkel een praatje maakt, slaan we elkaar gade. Wat een droppie.

vietnam-highlights-girl-on-scooter

Halong Bay een van de absolute Vietnam Highlights

De een zegt het is er té touristisch, de ander claimt dat het het paradijs op aarde is. Hoe dan ook, ik vind Halong Bay een fantastische plek in Vietnam en zou derhalve ook iedereen aanraden een paar dagen per boot het karakteristieke karstgebergte met eigen ogen te aanschouwen.

vietnam-highlights-halong-bay-boat

One Pillar Pagoda Hanoi

Met terugkerende frustratie post ik deze foto. Twee dagen lang – niet onafgebroken – zoek ik in Hanoi naar deze One pillar pagoda. Bij het lezen van de omschrijving in de Lonely Planet had ik me een totaal andere voorstelling gemaakt bij deze bezienswaardigheid. Zo anders zelfs, dat ik het ding pardoes voorbij liep.

vietnam-highlights-hanoi-one-pillar-pagoda

Propaganda in Hue

Een man op een volgepakte tricycle tegen de achtergrond van een propaganda bord. Vietnameser dan dit wordt het niet.

vietnam-highlights-hue-tricycle-billboard

Vietnam Highlights: Met je blote bips in de rivier

Plons! (in Hue)

vietnam-highlights-hue-water-fun

De grens oversteken via de Mekong Delta

Maar weinigen reizen tot aan de Mekong Delta. Zonde! Ik reisde via dit mooie stukje Vietnam naar buurland Cambodja.

vietnam-highlights-mekong-delta

Nogeens Sapa

Zoekplaatje 😉

sapa-boys-in-the-field

Sapa is echt een van de Vietnam Highlights

Jawel, nog een plaatje uit Sapa. Dit keer een meisje van de minderhedenstam Black Hmong.

sapa-hilltribe-girl

Vooruit nog een paar Sapa kiekjes

“Hello-hoooo”! (Sapa)

vietnam-highlights-sapa-kid-with-dog

Smile

Omdat ik mezelf niet altijd even comfortabel voel bij het fotograferen van mensen, maakte ik dit kiekje vluchtig vanuit de bus.

vietnam-highlights-sapa-minority-woman

Zucht

Sapa, dus…..

sapa-view

Vietnam Highlights: Going local

Helemaal in mijn element, een koel drankje bij een klein tentje aan de kant van de weg. (Hanoi)

vietnam-highlights-sidewalk-cafe

Klaarmaken voor Tet

Vietnamees nieuwjaar komt er aan. Daar horen kleurige (Tet) maskers bij.

tet-masks

Laatste in het rijtje Vietnam Highlights: Waterpuppets

Een beetje quircky maar oh zo leuk om een avondje bij te wonen in Hanoi. Een voorstelling met water puppets. Voor velen ook het perfecte souvenir voor thuis.

waterpuppets

Wat zijn jouw Vietnam Highlights?

Meer Vietnam

Individuele reizen Vietnam

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Wat een mooie en bijzondere foto’s! Wij vertrekken over 2 weken naar Vietnam en gaan ook van noord naar zuid reizen. Ben super benieuwd en ga nog even verder op je website kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *