Vietnam Highlights | Een gevarieerde reis weergegeven in 18 foto’s

Vietnam Highlights | Een reis in 18 foto’s

Vietnam highlights delen. Pfoe, er zijn zoveel hoogtepunten. Ik doe een schamele poging en zet wat favorieten op een rij.

30 dagen door Vietnam

Een volle maand reisde ik van Noord naar Zuid. Dwars door het land. Van het Noordelijkste puntje in Sapa tot aan de Mekong Delta helemaal onderin het land. Vietnam met haar prachtige landschappen, aardige bevolking en niet te vergeten, heerlijke eten. Land met een recent oorlogsverleden, land van kleding maken op maat, land van karstgebergte, minderheden en fijne stranden. Per bus, boot, trein en scooter ontdekte ik stukje bij beetje deze fantastische Aziatische bestemming. Elke dag ging ik een beetje meer houden van het land.

Graag zet ik de Vietnam Highlights voor je op je rijtje. Dat doe ik aan de hand van 18 foto’s. Dit hadden er ook 15 kunnen zijn of 25. Maakt niet uit. Alle plaatjes schoot ik ooit met een (niet al te beste) analoge camera, de kwaliteit laat derhalve her en der te wensen over. Het vervaagde echter niet mijn herinneringen aan deze mooie trip.
Vietnam Highlights
‘Geen beter leven dan een goed leven’, dit schattige zwarte varkentje knorde me vriendelijk toe tijdens een meerdaagse trekking in Sapa

vietnam-highlights-boys-in-uniform
Tijdens de Onafhankelijkheidsdag (2 september) was het een drukte van jewelste in de stad. Behalve dat het halve land zich naar de Hanoi had begeven, trok iedereen ook zijn beste kleding aan. In dit geval, het (school?) uniform.

vietnam-highlights-boys-with-birdies
Deze twee jochies vertegenwoordigen wat mij betreft het leven in Sapa. Buiten leven, een zijn met de natuur, waar de dieren je beste vriendjes zijn.

vietnam-highlights-dalat-local-crafts
In het hooggebergte van Dalat, neemt de gids me mee naar Chicken Village. Een plek net zo raar als haar naam. De dames van het gehucht houden zich voornamelijk bezig met handwerken en vliegen als vliegen – ja dat is twee keer vliegen – op stroop op je af. Ik kocht er een portemonnee, die nog jaren dienst deed als pot voor het huishoudgeld.

vietnam-highlights-girl-on-scooter
Net achter mijn guesthouse in Hanoi zat ze daar ineens parmantig te wezen. Terwijl haar vader met de eigenaar van de winkel een praatje maakt, slaan we elkaar gade. Wat een droppie.

vietnam-highlights-halong-bay-boat
De een zegt het is er té touristisch, de ander claimt dat het het paradijs op aarde is. Hoe dan ook, ik vind Halong Bay een fantastische plek in Vietnam en zou derhalve ook iedereen aanraden een paar dagen per boot het karakteristieke karstgebergte met eigen ogen te aanschouwen.

vietnam-highlights-hanoi-one-pillar-pagoda
Met terugkerende frustratie post ik deze foto. Twee dagen lang – niet onafgebroken – zoek ik in Hanoi naar deze One pillar pagoda. Bij het lezen van de omschrijving in de Lonely Planet had ik me een totaal andere voorstelling gemaakt bij deze bezienswaardigheid. Zo anders zelfs, dat ik het ding pardoes voorbij liep.

vietnam-highlights-hue-tricycle-billboard
Een man op een volgepakte tricycle tegen de achtergrond van een propaganda bord. Vietnameser dan dit wordt het niet.

vietnam-highlights-hue-water-fun
Plons! (in Hue)

vietnam-highlights-mekong-delta
Maar weinigen reizen tot aan de Mekong Delta. Zonde! Ik reisde via dit mooie stukje Vietnam naar buurland Cambodja.

sapa-boys-in-the-field
Zoekplaatje 😉

sapa-hilltribe-girl
Jawel, nog een plaatje uit Sapa. Dit keer een meisje van de minderhedenstam Black Hmong.

vietnam-highlights-sapa-kid-with-dog
“Hello-hoooo”! (Sapa)

vietnam-highlights-sapa-minority-woman
Omdat ik mezelf niet altijd even comfortabel voel bij het fotograferen van mensen, maakte ik dit kiekje vluchtig vanuit de bus.

sapa-view
Sapa, dus…..

vietnam-highlights-sidewalk-cafe
Helemaal in mijn element, een koel drankje bij een klein tentje aan de kant van de weg. (Hanoi)

tet-masks
Vietnamees nieuwjaar komt er aan. Daar horen kleurige (Tet) maskers bij.

waterpuppets
Een beetje quircky maar oh zo leuk om een avondje bij te wonen in Hanoi. Een voorstelling met water puppets. Voor velen ook het perfecte souvenir voor thuis.

Wat zijn jouw Vietnam Highlights?

Lees ook:

Reisschema Vietnam
Via de Mekong Delta van Vietnam naar Cambodja
Vietnam backpacken van Noord naar Zuid (dit is een andere reis dan het reisschema Vietnam)
DMZ tour vanuit Hue

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when

2 reacties

  1. Wat een mooie en bijzondere foto’s! Wij vertrekken over 2 weken naar Vietnam en gaan ook van noord naar zuid reizen. Ben super benieuwd en ga nog even verder op je website kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *