Search
Close this search box.

Vies in het vliegtuig | 5 x Getver! niet aanraken

Vliegtuig cabine

Deze dingen zijn echt heel vies in het vliegtuig

Misschien vind je het eten vies in het vliegtuig, maar dat is deels een kwestie van smaak – en de schuld van de hoogte. Wat je echt liever niet wil aanraken tijdens je vlucht zijn de volgende zaken. Niet verder lezen als je smetvrees hebt!

Druk en daarom is het vies in het vliegtuig

Op de drukste dagen in juli vertrekken er dagelijks 67.500 passagiers vanaf Schiphol, in de maand augustus zijn er dat zelfs 72.500 (*Bron), wereldwijd zijn dat talloze reizigers bij elkaar die van A naar B vliegen. Om geen kostbare tijd te verliezen, staat een toestel zo kort mogelijk aan de grond. Hoewel professionele schoonmaakteams perfect werk verrichten in de korte tijd die hen gegeven is, zijn er altijd dingen die onverhoopt niet zo goed schoongemaakt (kunnen) worden. Of simpelweg gemist worden. Volgens insiders zijn dit de plekken aan boord die je beter niet aan kunt raken, tenzij je daarna je handen grondig reinigt.

1. Wat er zo veilig aan de Safety Card?

De kaart in de stoelzak voor je met daarop de veiligheidsinstructies is echt heel erg vies in het vliegtuig, misschien wel het viest. Het handige tafeltje dat je tijdens je vlucht naar beneden kunt klappen, wordt doorgaans – daarover zo meer – wel met een natte lap schoongemaakt, de safety card niet. Dus heb je eenmaal de informatie op deze kaart tot je genomen? Ga dan snel je handen wassen of gebruik een goede Hand Sanitizer.

Safety Card vliegtuig KLM

2. Vies in het vliegtuig: Bagagebakken

Nog zo’n plek die haast niet te vermijden valt, de bagagebakken. Hou de Glorix Hygiënische doekjes maar bij de hand! Op de handvatten van deze bakken wemelt het van de bacteriën. Eenmaal je bagage opgeborgen of uit de bakken gehaald? Zorg ervoor dat je handen je mond niet raken!

3. Ga je je tafeltje echt gebruiken?

Dat het vies is in het vliegtuig weet je doorgaans wel. Volgens een Amerikaanse stewardess gaan de tafeltjes voor je verder dan algemene ziektekiemen. Haar tip is dan ook om zelf het tafeltje extra goed schoon te maken bij het aan boord gaan. Herhaal dit voor alle zekerheid nog eens voordat je gaat eten.

Uit een onderzoek van Travelmath uit 2015 bleek dat deze opklaptafels bijna acht keer meer bacteriën per vierkante centimeter bevatten dan de op een na smerigste plek: de ventilatieknop boven je hoofd.

4. Vies in het vliegtuig: Wat dacht je van de bekleding?

Oké, over deze wil je echt niet te lang nadenken, want dat stap je nooit meer aan boord van een vliegtuig. De bekleding wordt – vanzelfsprekend – niet na elke vlucht vervangen. Deze goed zuiver houden, is een flinke klus. Daarom wordt de bekleding alleen tussentijds onder handen genomen als deze echt, echt te vies om aan te pakken is. Durf je niet meer met een gerust hart plaats te nemen? Op Amazon verkopen ze NiceSeats airplane seat covers, zodat je altijd op een schone stoel reist.

5. Het toilet is schoon, maar dit niet!

Hoge nood? Geen probleem. Het toilet wordt doorgaans door het cabinepersoneel keurig schoon gehouden. Een ding wordt belabberd onderhouden, de deurklink. Of eigenlijk twee dingen, want uit onderzoek komt ook de hendel van het kraantje er niet al te best van af.

Vies in het vliegtuig

Ook handig om te weten

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *