Zoek
Sluit dit zoekvak.

Minnesota, de staat van meren, rivieren, malls en veel meer

Als je je afvraagt wat te doen in Minnesota, zijn de antwoorden talrijk. Met meer dan 10.000 meren, de plek waar de grootste rivier van Amerika ontspringt, het grootste meren van de Great Lakes liggen en de bekendste mall van het land gehuisvest is, is het wellicht een betere vraag; wat zal ik eerst doen?

Wat te doen in Minnesota

Verenigde Staten Minnesota sleehonden
Ben je avontuurlijk aangelegd? Wat dacht je dan van mushing met sledehonden op het zogeheten Gunflint Trail? Afdalen in een voormalige mijn of met eigen ogen aanschouwen hoe Navite Americans stenen in heilige pijpen veranderen? Het zijn zomaar wat ideeën.

Proost

Of het nu gaat om bier, wijn of andere alcoholische versnaperingen, Minnesota timmert hard aan de weg om hofleverancier van het Mid-Westen te worden.

Bier

Verenigde Staten Minnesota craft beer
Minnesota heeft verschillende brouwerijen, waarvan de bekendste Summit, Surly en Schell’s zijn. Echter zijn daar de afgelopen jaren vele – zelfs wel honderden – kleine lokale brouwerijen bijgekomen. Minneapolis, samen met Duluth, zijn de the places to be voor iedereen die de lippen aan een craft beer wil zetten.
➡ Op de site van Minnesota Craft Brewers Guild maak je kennis met verrassende brouwers en hun brouwsels

Gedistilleerd

Naast bier staan in veel lokale horecagelegenheden ook diverse andere alcoholische versnaperingen op het drankmenu. De verschillende soorten gedistilleerd dienen veelal als basis voor uiteenlopend aanbod aan cocktails. Cheers!

Cider

Appels heeft men in dit deel van de Verenigde Staten in overvloed. Opeten is een optie, er cider van maken nog beter.

Wijn

Het eerste wijnhuis opende in 1978 haar deuren en was een instant hit. Inmiddels zijn er ruwweg 50 huizen te vinden en een aantal daarvan zijn geopend voor publiek.
➡ Wil je wijnproeven (natuurlijk!), overweeg dan een zogeheten paspoort aan te schaffen.

Juicy Lucy

Hele volksstammen zweren erbij. Toeristen komen er speciaal voor naar Minnesota. In vele (Amerikaanse) televisieprogramma’s komt het voorbij. Zelfs president Obama kon de verleiding niet weerstaan en ook hij zette zijn tanden in een Juicy Lucy. Een burger waarbij het vet langs je kin druipt en je vingers bij aflikt.

Pak jezelf goed in en geniet van de kou en sneeuw

Verenigde Staten Minnesota ijsvissen
Aan de winter valt niet te ontsnappen, daarom kun je dit seizoen maar beter omarmen. Het maakt niet uit wat je kiest het is allemaal leuk. Langlaufen, skiën, tochten per sneeuwscooter maken, ijsvissen, fat biking (mountain bikes met dikke wielen voor meer grip in de sneeuw), een sledehondentocht maken of een sneeuwschoenwandeling maken. Je zou er bijna keuzestress van krijgen.

Tweeling Minneapolis-St.Pauls

De tweeling Minneapolis-St.Pauls bruisen van de art scene plekken, landmarks indrukwekkende architectuur, goede horeca. Daarnaast is er veel groen aanwezig, net als vele meren en de niet te missen Mississippi. Daarnaast, iets waar de inwoners maar wat trots op zijn, huist hier de grootste mall van Amerika.

Ontdek Duluth

Verenigde Staten Minnesota Lake
De stad werd (door Outdoor Magazine) uitgeroepen tot de beste stad van Amerika en de Amerikanen noemen het zelf de hoofdstad van de crafts beer. Duluth is een perfect uitgangspunt voor iedereen die de great outdoors omarmt, maar ook als je meer van geschiedenis houdt of lekker eten zit je hier goed.

Hier begint Minnesota

Verenigde Staten Mississippi
Van over de hele wereld komen mensen naar deze plek. De plek waar de Mississippi ontspringt. Daar waar ze aan haar meanderende reis door de Verenigde Staten begint. Met daar bedoel ik Itasca State Park in het Noordwesten van Minnesota. Hoge naaldbomen omzomen de rivier die meer dan 4.000 kilometer door Amerika stroomt om uiteindelijk in de Golf van Mexico te eindigen.

Stap in de voetsporen van Prince

21 April 2016. De wereld verloor een groot artiest, Prince. Geboren, getogen en het grootste deel van zijn leven bracht de muziekicoon door in Minnesota. Paisly Park, zijn opnamestudio is nu een museum. First Avenue was een van de vele podia die de zanger beklom, maar ook op de planken van de nabij gelegen Dakota Jazz Club was hij geen onbekende. Op ongeveer een half uur rijden van Minneapolis ligt Lake Minnetonka. Wanneer je de wereldberoemde film Purple Rain hebt gezien, zegt dat genoeg.

Tenslotte

Wist je dat SPAM oorspronkelijk uit Minnesota komt? In 1937 voor het eerst ingeblikt en een instant het tijdens WOII. In Astin is er zelfs een heel museum aan het lang houdbare gekookte varkensvlees gewijd.

Minnesota praktisch

Al zin gekregen om naar de North Star State, zoals Minnesota ook wel genoemd wordt, af te reizen? Even een aantal praktische zaken op een rijtje:

ESTA

Naast een geldig paspoort heb je voor je reis naar de USA tevens een zogeheten ESTA nodig. Een wat? Een ESTA is je officiële reistoestemming voor Amerika. Het is lijkt op een visum, maar dat is het niet, maar zonder dit document kom je het land niet in.

Het Electronic System for Travel Authorization, zoals Esta voluit heet, vraag je gemakkelijk online aan. Zodra de autoriteiten je aanvraag goedgekeurd hebben, krijgt de luchtvaartmaatschappij waarmee je reist en de Amerikaanse douane automatisch door. Een ESTA is 2 jaar geldig. Verloopt tijdens die looptijd van je ESTA je paspoort, dan verloopt je ESTA eveneens. Iets om even rekening mee te houden. Doorgaans ontvang 24 uur na je aanvraag goedkeuring en ben je klaar om op reis te gaan.

Hoe er te komen

Vliegen is een wel heel flauwe opmerking. KLM vliegt, al dan niet als codeshare vlucht, rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Minneapolis-St Paul. De vlucht duurt iets meer dan 8 uur. Hou er rekening mee dat sommige vluchten via New York vliegen. Niet verwonderlijk, kostje dit meer tijd.

Van/naar de luchthaven

Aangezien de meesten op Minneapolis-St Paul vliegen (zoals mijn lief dat deed) hou ik deze bestemming even aan inzake de praktische info. Hoe naar het centrum te komen?

  • Pak de bus vanaf Lindbergh-terminal
  • Kies voor de lightrail tussen de luchthaven en stap uit in het centrum of het gigantisch grote Mall of America
  • SuperShuttle is een service die je van deur-tot-deur brengt
  • Een taxi is natuurlijk ook een mogelijkheid (alleen niet de goedkoopste van deze 4 opties)

De omgeving verkennen

Wil je de meer van Minnesota ontdekken – en dat wil je – huur dan een auto. De grote namen als Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz zijn allen op de luchthaven te vinden. Papieren tekenen, sleutels in ontvangst nemen en hit the road!

Tijdzone

GMT-6 (GMT-5 van maart tot november)

Stroom

Hou er rekening mee dat de netspanning in Amerika 120 volt, 60 Hz is. Een reisstekker is geen overbodige luxe, aangezien de meeste contactdozen een stekker met twee platte pinnen aan kunnen. Drie-pinsstekkers komen zo nu en dan ook voor.

Klimaat

Toen vriendlief de staat bezocht, moest hij enorme pakken sneeuw en bittere kou trotseren. Het klimaat mag dan ook met recht streng worden genoemd in deze staat. Eigenlijk niet gek als je bedenkt dat Minnesota erg noordelijk en ingesloten ligt. De winters zijn – zonder overdrijven – koud. Heel erg koud. Een waar winterwonderland, compleet met sneeuw, ijs en bittere kou. Ben je een echt koukleum overweeg dan zeker je bezoek in de zomermaanden te plannen. Hou echter ook niet van extreme hitte, sla dan de maanden juni, juli en augustus ook met een gerust hart over. Deels is het best mild te noemen, maar heet is voor de meeste dagen – met een temperatuur tegen de 30 graden – een betere benaming. Eigenlijk zijn augustus en september de beste maanden voor een bezoek aan dit deel van de Verenigde Staten. Het kwik stijgt in deze maanden niet boven 25°C, kortom niet koud, maar zeker ook niet te warm. Leuk bijkomstigheid, in deze maanden worden de meeste festivals en evenementen in de regio georganiseerd.

G R A T I S infopakket Minnesota

Verenigde Staten infopakket
Speciaal voor jou nam team OmniTraveler een infopakket over deze staat mee. Dus heb je plannen die kant op te gaan, laat het weten en wie weet ontvang jij wel dit uitgebreide pakket barstensvol handige informatie en kortingscoupons. Fijne reis!
*Update* 16 april: Het pakket is inmiddels vergeven.

Meer Verenigde Staten:

5 x sneeuw in the States
3 tips voor je reis naar de Verenigde Staten

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *