Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hoe ik vakantie nam, tijdens het reizen – een break tijdens het backpacken

Vakantie, daar was ik echt even aan toe. Reizen is heerlijk, toch had ik na vijf maanden backpacken in Azië behoefte aan vakantie.

Reizen of vakantie?

Wat is eigenlijk het verschil? Laten we eerst eens even naar de definities kijken. Wikipedia zegt: “Een reis is een vrijwillige verplaatsing van een of meer personen van een bepaalde locatie naar een andere locatie. Een persoon die op reis is, noemt men een reiziger.”

Over vakantie zegt dezelfde online encyclopedie het volgende: “een periode waarin een persoon zijn gewoonlijke dagelijkse activiteiten staakt, zoals naar school of het werk gaan. Dit betreft een periode die (veel) langer is dan een weekend (waarin veel mensen vrij zijn), vaak minimaal een week.”

Voor vijf maanden was mijn gewoonlijke dagelijkse activiteit reizen geworden. Vrijwillig verplaatste ik me van locatie naar locatie. Een reiziger wil ook wel eens even rust. Even geen bezienswaardigheden bezoeken. Niet uitzoeken hoe van A naar B te komen. Niet met de Lonely Planet in de hand op zoek naar een cheapy hostel. Nee, een paar dagen in een fijn hotel met dito eten en relaxen.
Vakantie Phuket strand

Neerploffen op Phuket

Met nog ongeveer een maand voor terugkeer naar Nederland, neem ik vakantie van het reizen en besluit een paar dagen een hotel te boeken in Phuket. Ik weet het er zijn mooiere stranden in Thailand, fijnere eilanden en minder dure plekken om neer te strijken. Het toeval wilde echter dat Phuket op een of andere manier redelijk in het schema in te passen was, dus waarom niet.
Vakantie Phuket Kata Seebreeze

Kata Beach

Kata Beach is in vergelijk met de andere stranden van Phuket – Karon Beach & Patong Beach – het kleinst. Voor ‘echte’ vakantiegangers is het hotel dat ik koos basic te noemen, echter in vergelijk met de accommodaties waar ik de maanden ervoor steeds verbleef, is het verbluffend luxe te noemen. Vanuit het hotel is het luttele stappen naar het strand en weer terug. Daarbij nog een heerlijk zwembad passerend. Kortom, dikke prima.

Toerist gaat op vakantie

Terwijl ik tijdens mijn backpack-avontuur slechts een enkele keer gebruik maakte van een georganiseerde tour, boek ik nu zonder enige schaamte, een excursie naar het zogenaamde James Bond eiland. Ik maak het nog bonter, ik breng een middag door op de mini-golf baan!
Vakantie Phuket James Bond Island

James Bond eiland

De film The man with the golden gun kwam uit in mijn geboortejaar, het gelijknamige boek van Ian Flemming verscheen reeds in 1965. Voor wie niet precies meer weet hoe de film in elkaar steekt, draait de chauffeur een slechte kopie gedurende de busrit naar de aanlegsteiger. Per longtail boat scheur ik over het water naar Phang Nga, hét eiland waar het allemaal om te doen is. Steil uit de zee, rijzen de bekende kalkstenen rotsen. Zodra ik voet aan wal zet heb ik het gevoel dat ik schurk Francisco Scaramanga ieder moment tegen het lijf kan lopen. Meer dan een paar apen zie ik echter niet.
Vakantie Phuket Dino Golf

Eva in het wild

Vermoedelijk zat Freek Vonk nog in de collegebanken en van de verzamelwoede van Dinoplaatjes, die zomer 2016 heerst, was nog lang geen sprake. Een heus Dino Park voor een potje mini golf echter wel. Hoe hilarisch?! Sinds ik als kind op Sport Huis Centrum (zo heette Centreparcs vroeger) geen bal raakte, hing ik mijn mini golf aspiraties aan de wilgen. Jaren later, lijkt me dit de perfecte vakantie activiteit. Blijkbaar heb ik toch talent voor het spel, ik verlaat het terrein met niet minder dan drie hole-in-one’s.

Genoten? Jazeker, daar ik in eerste instantie 3 nachten reserveerde, boekte ik er gewoonweg nog een paar bij. Reizen is fantastisch. Backpacken naar al die prachtige plekken goud. Relaxt een paar dagen doorbrengen aan het strand met hier en daar een ‘suffe’ activiteit, onbetaalbaar! Ik was zelfs zo in toeristen-modus geschoten dat ik zelfs het spuuglelijke souvenir bordje op James Bond Island kocht. Erg hé?

Herken je dit?

Mijn vakantie praktisch:

  • Ik verbleef destijds in het Kata Seabreeze resort, echter is na mijn verblijf het hotel grondig gerenoveerd en in een hoger prijssegment terecht gekomen.
  • Ook een potje golfen? Hier lees je meer over het Dino Golf Park
  • De excursie naar Phang Nga boekte ik bij een van de vele kleine reisbureautjes op Phuket. Prijzen vergelijken is aan te raden.

Meer Thailand:

7 x doen op Khaosan road
Trap niet in de deze oplichterstrucs

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *