Zoek
Sluit dit zoekvak.

Turkse Rivièra | Strand en cultuur in een vakantie

Uitzicht Turkse Riviera Turkije

Wie gaat er mee naar de Turkse Rivièra?

Weet je, soms vergeet ik wel eens dat ik naar de Turkse Rivièra ben geweest. Wellicht komt het door het feit dat het een bliksembezoek was of misschien vanwege het gegeven dat ik meer hotels heb gezien dan bezienswaardigheden. Toch vond ik de trip de moeite waard, ik vertel je waarom.
Turkije_hotel_bus

2000

Deze Throwback Thursday gaat terug naar het jaar 2000. In het jaar van het nieuwe millennium verruilde ik mijn balie op het reisbureau voor een positie op het hoofdkantoor van Kras (SterVakanties, zoals het toen nog heette). Om mijn kennis van Turkije in vogelvlucht op pijl te brengen, reisde ik met een aantal collegae naar de Turkije.

Turkse Rivièra

Deze studiereis richtte zich op de zogenaamde Turkse Rivièra, deel van de zuidkust van Turkije gelegen aan de Middellandse Zee. Alanya, Antalya, Belek, Kemer, Side deze bekende badplaatsen, ik bezocht ze in krap een week tijd allemaal. Hotel in, hotel uit. Rapporteren, fotograferen en proberen te memoreren welke faciliteiten nu ook al weer bij welk hotel hoorden.
Turkije_Topkapi_Palace_hotel

Vergeten….

Slechts een hotel heb ik onthouden, van alle (volgens mij iets van >30) accommodaties die ik bezocht. Het complex dat nog altijd in mijn geheugen staat gegrift, het World of Wonders Topkapi Palace hotel. Een Ultra inclusive (ook minibar, sport etc.) resort wat niet onder doet voor een klein dorp. Het heeft leuke gebouwen en schattige pleintjes en is gelegen aan een mooi zandstrand. In de toren van het Topkapi paleis – ja naar die in Istanbul – zit zelfs een wijn- en champagnebar. Alle anderen, ik zou het écht écht niet meer kunnen vertellen.

Niet belangrijk

Persoonlijk achtte ik bezoeken aan de hotels niet belangrijk. Immers er zijn aan de Turkse Rivièra zo veel hotelcomplexen, dat je nimmer ze allen bezocht kunt hebben. Wat ik belangrijker vond te ontdekken, wat kun je er in de omgeving doen, hoe is de sfeer. Dat zijn dingen die belangrijk zijn, toch?

Local life aan de Turkse Rivièra

Ondanks het propvolle programma, zag ik kans om een bazaar te bezoeken, een kort ritje met een dolmus te maken. Een avond ontdekte ik met familie van een hoteleigenaar de kleine barretjes aan de Turkse Rivièra.
Turkse Rivièra Aspendos

Antiek Aspendos

Een van de mooiste bezienswaardigheden die ik zag tijdens mijn trip naar de Turkse Rivièra, was het Romeinse theatre in Aspendos. Het is een van de best bewaarde theaters uit de klassieke oudheid en is vanuit verschillende plaatsen langs de Turkse Rivièra goed te bereiken. Belek ligt ongeveer 18 kilometer en Side op zo’n 25 kilometer van dit stuk archeologisch erfgoed vandaan.
Turkse Rivièra Manavgat

Spitter spetterspat bij de watervallen van Manavgat

Verwacht bij de Manavgat watervallen geen hoge maar wel brede watervallen. Het gezegde ‘Klein maar fijn’ vind ik hier wel op z’n plaats. Niet zo spectaculair maar een fijne omgeving. Tijdens mijn bezoek bereikte ik Manavgat per boot. Aanrader!
Turkije_boot

Schattig Side

Van alle badplaatsen aan de Turkse Rivièra vond ik Side het leukst, het gezelligst, het gemoedelijkst. Bovendien vind je recht aan zee, de overblijfselen van de Romeinse Apollo Tempel, de perfecte plek om de zonsondergang te fotograferen. (en dat ik dan ook).
Turkse Rivièra Side

Visum Turkije en Turkse Rivièra

Niet geheel onbelangrijk! Voor Turkije heb je een visum nodig. Geen probleem want dit regel je simpel en snel online. E-visums.nl is een organisatie gespecialiseerd in visumaanvragen. Via hen regel je in slechts 5 minuten – ja, echt 5 m i n u t e n – je visum Turkije.

Online vul je het aanvraagformulier visum Turkije in. Niets meer, niets minder. Geen gedoe met papieren, printen of scannen. Zodra je alle vragen hebt beantwoord, het geld voor het visum hebt voldaan, ontvang je binnen 12 uur, ook in het weekend, je benodigde reisdocument. Zo wordt een trip naar Turkije boeken wel heel aantrekkelijk.

Meer Turkije

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *