Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fietsen in Turkije | 5 x de meest afwisselende fietsroutes

Fietsen in Turkije staat sysnoniem aan trappen door een mild klimaat en door prachtige natuur. Tel daar het bijzondere cultureel erfgoed en de fijne kust bij op en jouw fietsvakantie kan niet meer stuk.

Route Güvercinlik-vallei –  Göreme

Een van de meest uitzonderlijke bestemmingen van Türkiye is zonder twijfel Cappadocië. De regio is ook een uitstekende fietsbestemming met 7 – speciaal voor mountainbikes aangelegde – routes. De route van de Güvercinlik (duiven)vallei naar Göreme begint bij het kasteel van Üçhisar. Bekend vanwege de panoramische uitzichten over Cappadocië. Je trapt vervolgens door de Güvercinlik-vallei naar Göreme. Een sprookjesachtige stad met de tal van kerken en rotswoningen. Deze plek is één groot openluchtmuseum.

Fietsen in Turkije Güvercinlik

Fietsen in Turkije: Lycian Way- Maden Strandroute

De Lycian Way biedt meer dan 20 natuurlijke wonderen en oude steden. Fethiye, Ölüdeniz, Butterfly Valley, Kabak Bay zijn daar enkele voorbeelden van. Maar ook de plaatsen Kalkan, Kaş, Kekova, Demre, Patara, behoren tot deze route. Deze route is eigenlijk een hiking trail maar is het is ook toegestaan de tocht per per fiets af te leggen. De zogeheten Beach-route in het Kemer-district van Antalya, is er speciaal voor der mountainbiker. Leef je 18 kilometer lang uit, hoog boven de zeespiegel. Het pad eindigt bij Maden Bay, een waar mediterraan paradijs. Heb je nog energie over? Ga dan wandelen, zwemmen, duiken of op grotexcursie.

Fietsen door de geschiedenis: Efezeroute

Efeze dateert uit 6000 v.Chr en prijkt niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De antieke stad behoort tot een van de zeven klassieke wereldwonderen. De oude stad per fiets ontdekken is extra speciaal. Artemis  beschikt over een mountainbike en elektrische fietsroute die begint bij het Huis van de Maagd Maria. Je welverdiende eindpunt is het indrukwekkende Efeze. Je tocht start op 414 meter hoogte en daalt af tot 350 meter.Een pittige maar interessante tocht.

Türkiye Efeze

Fietsen en ontspannen – Routes Köyceğiz – Ortaca – Dalaman

In Muğla kan zowel de e-biker als de mountainbiker terecht. Welk type fiets je ook kies, je trapt door een prachtig natuurgebied. In 2018 plande men 22 routes in, in het kader van Eco Trails. In totaal 15 zijn daarvan zijn bestemd voor mountainbikes, de rest voor elctrische fietsen. De route begint in het centrum van de wijk Ortaca en loopt via de Dalaman-stroom naar het het İztuzu-strand. Trap ook even naar het Sarıgerme strad, een belangrijke broedplaats voor de Caretta Caretta-schildpadden.

Fietsen in Turkije: Istanbul – Europese zijbossenroute

Al eeuwenlang betovert Istanbul haar bezoekers dank zij de unieke locatie op het kruispunt van Europa en Azië, het prachtige uitzicht over de Bosporus en de uitgestrekte natuur, zowel in als rondom de stad. Vanaf nu zal deze opwindende stad een zelfde aantrekkingskracht uitoefenen op fietsers dankzij speciale routes voor elektrische fietsen en racefietsen. De fietspaden door de bossen aan de Europese kant geven zicht op het glinsterende water van de Bosporus en bieden de fietser een heel nieuw perspectief op Istanbul.

Kijk voor meer informatie op:  https://www.goturkiye.com/

bosphorus istanbul bike

Meer Turkije:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *