Travel reisdagboek

Wij van OmniTraveler zijn gek op reizen en schrijven. De eerste aantekeningen worden steevast gemaakt in een travel reisdagboek. Inmiddels sieren er vele de boekenkast en slingeren er her en der talloze exemplaren in het rond. De ene al vol geschreven, de andere nog vol maagdelijk witte pagina’s.

Travel reisdagboek op reis

Een reisdagboek ik ideaal om tijdens je reis je avonturen in bij te houden. Zeker wanneer je lang(er) op reis gaat, wil je kleine details nog wel eens vergeten. Des te leuker als je bij thuiskomst – of zelfs een paar jaar later – fijne ‘oh ja’ momenten beleeft wanneer je onder het genot van een warme kop thee de pagina’s een voor een nog eens doorbladert.

Travel reisdagboek

Net zo handig als je niet op reis bent

Zo’n reis journal is overigens net zo handig als je niet op reis bent.

1. Maak een top 100 lijst

Gebruik je kersverse reisdagboek om een top 100 aan te leggen. Welke honderd bestemming zou je nog willen bezoeken? Misschien voor een eerste keer of wellicht om een keer naar terugkeren. Het hoeft niet altijd ver weg te zijn. Je kunt ook een lijst aan leggen met 100 plekken die je eigen land nog wil zien. Honderd plaatsen in Europa of een honderdtal steden of landen verspreid over de hele aardbol.

2. Schrijf je reisdromen op

Elke keer dat je ’s morgens wakker wordt en over dat tropische strand op een verlaten eiland in Thailand hebt gedroomd, schrijf het op. Misschien keert een bepaalde bestemming regelmatig terug, of beleef je telkens een ander avontuur. Misschien willen je dromen wel wat zeggen, hou het bij en vind het uit.

3. Eet-dagboek

Met een eet-dagboek bedoelen we niet een dagboek waarin je je genuttigde en/of verbrande calorieën van de dag telt. Gebruik je Travel reisdagboek om bij te houden welke wereldkeukens je thuis eet. Heb je sushi besteld? Schrijf het op! Mexicaanse taco’s uit eigen keuken? Vergeet het niet te noteren. Je zult zien dat je jaarlijks een ware culinaire wereldreis maakt. Om het nog leuker te maken, voeg je ook recepten toe.

4. Six word story

Six word stories zijn korte verhalen van maximaal zes woorden. Kun jij je leukste reiservaringen vangen in zes woorden? Probeer elke dag een herinnering neer te pennen op deze creatieve manier.

5. Travel reisdagboek wordt Bucketlist dagboek

Dromen mag altijd. Waar zou je graag nog eens naar toe reizen. Welke avonturen wil je nog beleven? Welke bergen wil je nog beklimmen en welke onbekende wil je nog proeven? Maak een bucketlist! Misschien wil je wel gaan hiken in Myanmar, naar de ongerepte natuur in Brazilië of de treinreis der treinreizen maken met de Trans Siberië Express reizen.

travel journal

Win een Luxe travel reisdagboek van Lantaarn Publishers

Loop je direct over van de ideeën hoe jij je travel reisdagboek zou gebruiken? Lees dan even verder, want in samenwerking met Lantaarn Publishers geeft OmniTraveler.nl, online reismagazine voor de veelzijdige reiziger 4 luxe exemplaren ter waarde van € 12,99 per stuk weg.

Hoe zien de reisdagboeken eruit?

De luxe editie reisdagboeken zijn hardcover en sluiten middels een magneet. Naast ruimte voor personalia, staat er ook een checklist in zodat je niets vergeet in te pakken alvorens je aan je avontuur begint. Daarnaast is er ruimte om budget overzichtelijk bij te houden, zodat je niet helemaal platzak terug huiswaarts keert.

Het travel reisdagboek heeft zelfs een aantal pagina’s ingeruimd waar je de namen en contactgegevens in kunt vullen van mensen die je op je reis tegenkomt. Ook je reisschema kun je in een notendop op de pagina’s noteren. Door de toegevoegde tijdtabel weet je altijd hoe laat het op jouw bestemming is (of juist thuis) en op de bijgevoegde kaarten stippel je je route uit of toon je medereizigers waar je vandaan komt.

Daarnaast zijn er heel veel pagina’s om lekker alles wat je maar wil neer te pennen. Door de lichtgedrukte lijnen kunnen ook degene die willen tekenen of aan handwriting willen doen, gemakkelijk met dik boekwerk aan de gang. In het midden van de travel journal zijn stickers te vinden om je verhaal nog leuker te maken. Helemaal achterin, tegen de achterkaft aan, is een enveloppe. Handig om visitekaartjes, entreetickets en andere kleine prullaria in op te bergen.

Travel reisdagboek de Lantaarn

Hoe doe ik mee en win ik zo’n luxe travel reisdagboek?

Het maakt dus niet op of je wel of niet op reis gaat, zo luxe travel reisdagboek komt altijd van pas! Meedoen is simpel.

  • Ten eerste zou het erg tof zijn als je het Instagram account van Gratis Reis Goodies wil volgen. Dit is een initiatief van OmniTraveler.nl, waar we dit jaar nog veel meer leuke reis gerelateerde producten G R A T I S weg gaan geven.
  • Ten tweede laat in de comments in dit artikel achter welk travel reisdagboek je graag zou ontvangen. Die met de antieke wereldkaart op de cover of toch liever die met het berglandschap.
  • Zet er daarnaast bij waarvoor je het boekwerk gaat gebruiken. Voor op reis? Zo ja, naar welke bestemming reist je dagboek af? Of voor thuis? Indien het laatste het geval is, waar ga je het dan voor gebruiken? We lezen het graag!
  • Meedoen kan tot en met zondag 31 januari 2021. Winnaars ontvangen per e-mail bericht.

Succes en blijf reizen en blijf schrijven

 

 

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather