Zoek
Sluit dit zoekvak.

Travel reisdagboek, diverse leuke manieren om het te gebruiken + WIN

Travel reisdagboek

Wij van OmniTraveler zijn gek op reizen en schrijven. De eerste aantekeningen worden steevast gemaakt in een travel reisdagboek. Inmiddels sieren er vele de boekenkast en slingeren er her en der talloze exemplaren in het rond. De ene al vol geschreven, de andere nog vol maagdelijk witte pagina’s.

Travel reisdagboek op reis

Een reisdagboek ik ideaal om tijdens je reis je avonturen in bij te houden. Zeker wanneer je lang(er) op reis gaat, wil je kleine details nog wel eens vergeten. Des te leuker als je bij thuiskomst – of zelfs een paar jaar later – fijne ‘oh ja’ momenten beleeft wanneer je onder het genot van een warme kop thee de pagina’s een voor een nog eens doorbladert.

Travel reisdagboek

Net zo handig als je niet op reis bent

Zo’n reis journal is overigens net zo handig als je niet op reis bent.

1. Maak een top 100 lijst

Gebruik je kersverse reisdagboek om een top 100 aan te leggen. Welke honderd bestemming zou je nog willen bezoeken? Misschien voor een eerste keer of wellicht om een keer naar terugkeren. Het hoeft niet altijd ver weg te zijn. Je kunt ook een lijst aan leggen met 100 plekken die je eigen land nog wil zien. Honderd plaatsen in Europa of een honderdtal steden of landen verspreid over de hele aardbol.

2. Schrijf je reisdromen op

Elke keer dat je ’s morgens wakker wordt en over dat tropische strand op een verlaten eiland in Thailand hebt gedroomd, schrijf het op. Misschien keert een bepaalde bestemming regelmatig terug, of beleef je telkens een ander avontuur. Misschien willen je dromen wel wat zeggen, hou het bij en vind het uit.

3. Eet-dagboek

Met een eet-dagboek bedoelen we niet een dagboek waarin je je genuttigde en/of verbrande calorieën van de dag telt. Gebruik je Travel reisdagboek om bij te houden welke wereldkeukens je thuis eet. Heb je sushi besteld? Schrijf het op! Mexicaanse taco’s uit eigen keuken? Vergeet het niet te noteren. Je zult zien dat je jaarlijks een ware culinaire wereldreis maakt. Om het nog leuker te maken, voeg je ook recepten toe.

4. Six word story

Six word stories zijn korte verhalen van maximaal zes woorden. Kun jij je leukste reiservaringen vangen in zes woorden? Probeer elke dag een herinnering neer te pennen op deze creatieve manier.

5. Travel reisdagboek wordt Bucketlist dagboek

Dromen mag altijd. Waar zou je graag nog eens naar toe reizen. Welke avonturen wil je nog beleven? Welke bergen wil je nog beklimmen en welke onbekende wil je nog proeven? Maak een bucketlist! Misschien wil je wel gaan hiken in Myanmar, naar de ongerepte natuur in Brazilië of de treinreis der treinreizen maken met de Trans Siberië Express reizen.

travel journal

Win een Luxe travel reisdagboek van Lantaarn Publishers

Loop je direct over van de ideeën hoe jij je travel reisdagboek zou gebruiken? Lees dan even verder, want in samenwerking met Lantaarn Publishers geeft OmniTraveler.nl, online reismagazine voor de veelzijdige reiziger 4 luxe exemplaren ter waarde van € 12,99 per stuk weg.

Hoe zien de reisdagboeken eruit?

De luxe editie reisdagboeken zijn hardcover en sluiten middels een magneet. Naast ruimte voor personalia, staat er ook een checklist in zodat je niets vergeet in te pakken alvorens je aan je avontuur begint. Daarnaast is er ruimte om budget overzichtelijk bij te houden, zodat je niet helemaal platzak terug huiswaarts keert.

Het travel reisdagboek heeft zelfs een aantal pagina’s ingeruimd waar je de namen en contactgegevens in kunt vullen van mensen die je op je reis tegenkomt. Ook je reisschema kun je in een notendop op de pagina’s noteren. Door de toegevoegde tijdtabel weet je altijd hoe laat het op jouw bestemming is (of juist thuis) en op de bijgevoegde kaarten stippel je je route uit of toon je medereizigers waar je vandaan komt.

Daarnaast zijn er heel veel pagina’s om lekker alles wat je maar wil neer te pennen. Door de lichtgedrukte lijnen kunnen ook degene die willen tekenen of aan handwriting willen doen, gemakkelijk met dik boekwerk aan de gang. In het midden van de travel journal zijn stickers te vinden om je verhaal nog leuker te maken. Helemaal achterin, tegen de achterkaft aan, is een enveloppe. Handig om visitekaartjes, entreetickets en andere kleine prullaria in op te bergen.

Travel reisdagboek de Lantaarn

Hoe doe ik mee en win ik zo’n luxe travel reisdagboek?

Het maakt dus niet op of je wel of niet op reis gaat, zo luxe travel reisdagboek komt altijd van pas! Meedoen is simpel.

 • Ten eerste zou het erg tof zijn als je het Instagram account van Gratis Reis Goodies wil volgen. Dit is een initiatief van OmniTraveler.nl, waar we dit jaar nog veel meer leuke reis gerelateerde producten G R A T I S weg gaan geven.
 • Ten tweede laat in de comments in dit artikel achter welk travel reisdagboek je graag zou ontvangen. Die met de antieke wereldkaart op de cover of toch liever die met het berglandschap.
 • Zet er daarnaast bij waarvoor je het boekwerk gaat gebruiken. Voor op reis? Zo ja, naar welke bestemming reist je dagboek af? Of voor thuis? Indien het laatste het geval is, waar ga je het dan voor gebruiken? We lezen het graag!
 • Meedoen kan tot en met zondag 31 januari 2021. Winnaars ontvangen per e-mail bericht.

Succes en blijf reizen en blijf schrijven

 

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

84 reacties

 1. Ik zou graag de journal met berg willen winnen. We hebben dezelfde reis naar Noorwegen weer geboekt en hopen dat wr dan wel echt kunnen gaan! Verder journal ik sowieso. Gradituelog, bucketlist, kampeeruitzet, stedentrips met mijn dochter, als het maar allemaal weer zou mogen. En tot die tijd dromen en bekijken wat er allemaal nog wel kan!

 2. Graag zou ik meedoen voor het reisdagboek met het Berglandschap.
  Ik zou daar graag mijn reisverslag naar Frankrijk in willen schrijven, zodra we daar weer naar toe kunnen om op vakantie te gaan.
  Frankrijk is mijn favoriete vakantieland, vooral de Zuidkust aan de middellandse zee.
  Hoop dat het snel weer kan, want ik ben het thuiszitten toch zo zat. Dat duurt nu al ongeveer elf maanden.

  groetjes en hou het gezond, Will

 3. Ik zou graag voor mijn dochter het reisboek met de antieke wereldkaart. Zij en haar vriend gaan dit jaar zo gauw als het toelaat met hun boot een jaar lang varen. Zo kannze alle verassingen die zij tegen komen documenteren.

  1. Dag Grietje, Leuk dat je meedoet en wie weet, win je wel een zo’n luxe travel reisdagboek zodat je dochter het straks als scheepsjournaal kan gebruiken.

  2. Ik zou graag het reisdagboek met de antieke wereldkaart willen winnen. Ik zou daar graag mijn leuke reiservaringen en herinneringen in willen bewaren. Hopelijk kan ik dit jaar weer een mooi land bezoeken en mooie herinneringen maken!

   1. Hi Anouk,

    Bedankt voor je berichtje, wie weet noteer jij straks oude en nieuwe herinneringen in het luxe travel reisdagboek

 4. Ik loot graag mee. Mijn voorkeur het reisdagboek met de antieke wereldkaart op de omslag. Mijn dochter gaat een reis maken naar Amerika als het weer kan en ik ga haar blij maken met dit dagboek..

  1. Hallo Nelly, naar Amerika? Weet je dochter ook al welke delen van het dit immens grote land ze gaat bereizen? In ieder geval euk dat je meedoet en wie weet, win je wel een zo’n luxe travel reisdagboek voor haar.

 5. Een leuke winactie, ik doe graag mee, ik kies het reisboek met antieke wereldkaart.
  Ik gebruik het boek voor thuis, als dagboek.

 6. Ik doe graag mee voor het dagboek met het berglandschap. Als ik de winnaar ben dan ga ik het gebruiken voor reisverslagen en de tip van de culinaire notities vind ik superleuk, dus dat ga ik ook zeker doen. Het lijkt me leuk om gerechten/recepten te verzamelen tijdens het reizen. Het gaat een inspirerend boek worden! Nu eerst duimen dat de wereld weer snel open gaat. Dan kan dit gave boek volop in gebruik!

  1. Hey Amelie, Reizen en spijzen zijn – wat OmniTraveler betreft – sowieso een ideale combinatie. Leuk dat je meedoet en wie weet, win je wel een zo’n luxe travel reisdagboek om straks al die lekkernijen in op te schrijven.

 7. Ik zou graag het reis dagboek met het berglandschap als cover gebruiken. En ik zou het dolgraag als dagboek gebruiken als ik voor de 30e keer in Ouranoupolis ben. Dat verveelt nooit, ik geniet daar keer op keer en zou het geweldig vinden om het nu ook eens vast te kunnen leggen in geschreven schrift.

  1. Hi Karin, spreek je intussen dan ook een woordje Grieks? Als je zo vaak die kant op gaat? Leuk dat je meedoet en wie weet, win je wel een zo’n luxe travel reisdagboek om de volgende keer mee naar Griekenland te nemen.

 8. Graag doe ik mee voor het dagboek met de wereldbol, Ik zou dit dagboek aan mijn neefje en zijn gezin willen schenken. Zij zijn van plan om met een camper een jaar door Europa te trekken. Dit zou, mits het mogelijk is, vanwege de corona perikelen in september dit jaar een aanvang moeten krijgen.

  1. Beste Willem, een jaar met de camper door Europa, wat een onderneming! Leuk dat je meedoet en wie weet, win je voor je neefje wel een zo’n luxe travel reisdagboek.

 9. Graag doe ik mee voor het boekje met de antieke wereldkaart. Hij zou meteen dit jaar gebruikt gaan worden voor de reis die ik met mijn vriend wil gaan maken (indien de corona maatregelen het toelaten). We hebben een week aruba, week bonaire en week curaçao op de planning. Ik zou er een super mooi boekwerkje van maken.

  1. Hi Chantal, uit ervaring kunnen je vertellen dat Aruba, Bonaire en Curaçao allerdrie hele mooie bestemmingen zijn. Een mooi vooruitzicht! Leuk dat je meedoet en wie weet, win je wel een zo’n luxe travel reisdagboek.

 10. Wauw! Wat een leuke, originele actie. Ik maak graag een kans. Elk jaar ga ik naar een plaatsje in Frankrijk, Taizé, die voor mij heel bijzonder en dierbaar is. Vaak ga ik daar een weekje naar toe en daar er is daar ook ruimte om een week in stilte te gaan, zonder mobiel, zonder muziek, zonder praten. Een hele bijzondere maar ook pittige ervaring, want ik kom mijzelf daar echt wel tegen. Wat wél mag is schrijven (en zingen). Dit reisdagboek zou ik speciaal gebruiken in deze stilteweek. Een mooi dagboek, waarin ik mijn gevoelens en emoties kan verwoorden en vandaaruit kan groeien als mens.

  Mocht ik de gelukkige winnaar zijn dan kies ik voor het dagboek met de antieke wereldkaart op de cover.

  1. Beste Marjolein, dat klinkt als een bijzondere ervaring. Leuk dat je meedoet en wie weet, win je wel een zo’n luxe travel reisdagboek.

 11. Hoi Eva en Omni Traveler,

  Dit is voor mijn lijf geschreven.
  Ben al vanaf m’n 14 e jaar bezig om dagboeken te schrijven. Echt ik noteer de raarste dingen. Tenminste, niet voor mij. B V wat heb ik gegeten en hoe was het weer. Had ik bezoek of ging ik op bezoek.
  Als we op vakantie gaan neem ik altijd een schriftje mee. En bij thuiskomst schreef ik alles over in m n dagboek. Met de kassabonnen voor een museum plakte ik er bij. Soms ook foto’s of anders bij passende plaatjes.
  Voordat de reis begint ga ik er al schrijven, voorpret is ook belangrijk om te noteren. Kilometerstand tijd van vertrek, tijdstip van aankomst.
  Oh, heerlijk, kan me er nu al op verheugen om iets te gaan plannen.
  Deze Luxe Travel Reisdagboek is van harde kaft. Wel makkelijker om er iets in te schrijven als je geen harde ondergrond bij de hand hebt.
  En dan nog een vakje achterin voor al die bonnen/plaatjes, is echt geniaal.
  Mocht het geluk mij gezind zijn dan graag de antieke wereldkaart op de cover. Die vind ik prachtig en pas perfect bij de toekomstige reizen.

  Wens iedereen veel succes.

  1. Hi Nanda, met zo’n schrijfenthousiasme zou zo’n reisdagboek inderdaad goed van pas komen. Wie weet win je er wel een. Succes!

 12. Ik doe graag mee voor het reisdagboek met het berglandschap op de cover.
  Ondanks dat het dagboek ook heel handig is voor thuis of de korte vakanties in Nederland, wil ik hem toch heel graag bewaren voor de eerst volgende reis als we weer mogen. Inmiddels zijn een cruise naar de Caribbean en de vakanties naar Brazilië, Curaçao en Bonaire in het water gevallen. Ik kan niet wachten om weer een mooie reis te maken en alles op te schrijven in het reisdagboek. Dat gaat echt een bijzonder moment worden, dat ik me altijd wil blijven herinneren.

  1. Dag Debby, wat had je mooie plannen! Hopelijk is het snel weer mogelijk om verantwoord op reis te gaan, zodat je alle mooie intercontinentale belevenissen in het luxe travel reisdagboek vast kunt leggen. Wie weet ben jij de gelukkige winnaar.

 13. Wij zouden als het weer kan, heel graag een rondreis door Amerika willen maken.(California)
  Lijkt me ontzettend leuk om hier dan dagelijks in te schrijven als herinnering.

  1. Beste Anita, wanneer je dagelijks je belevenissen opschrijft, beleef je jaren later deze reis opnieuw als je je verslag bladzijde voor bladzijde doorleest.

 14. Leuk en mooi zeg! Ik doe heel graag mee voor de variant met de oude kaart op de cover voor mijn vriend die een voettocht naar Rome maakt. Dit is perfect voor hem om zijn gedachten en belevenissen in op te schrijven!

  1. Hi Lies, een voettocht naar Rome! Oei, dat worden vast en zeker blaren. Wie weet worden de pijnlijke voeten onderdeel van het reisverslag van je vriend.

 15. Ik doe heel graag mee voor die met het berglandschap! Ik ben al eens van Beilen naar de Schotse Hooglanden gefietst, naar Denemarken en naar Noord-Frankrijk. Mijn volgende fietsavonturen en wandelvakanties naar o.a. Oostenrijk en het Zwarte Woud, zou ik hier heel graag in vastleggen!

  1. Dag Yvonne, leuk dat je meedoet. Zo, dat is een pittige fietstocht. Stoer hoor. Alvast veel fiets- en wandelplezier toegewenst in Oostenrijke en Duistland

   1. De tocht naar de Schotse Hooglanden maakte ik wel in 12 dagen, met 2 rustdagen. Dus 10 dagen fietsen in totaal. Was prachtig! Dankjewel, ik verheug me al op het moment dat we weer veilig op pad kunnen!

 16. Het berglandschap fascineert mij. Het geeft mij kracht en inspiratie. Graag zou ik het travel reisdagboek ontvangen om mijn favoriete reisbestemming in te noteren en mijn reiservaringen te beschrijven. Zo kan ik er na mijn bezoek aan de bergen nog van nagenieten. Voor nu droom ik nog even weg en verheug ik mij op de bergwandelingen en uitzichten die voor mij liggen!

 17. Ik doe graag mee voor het travel reis dagboek met de antieke wereldkaart om hierin mijn reis langs alle chemokuren op weg naar hopelijk een spoedig herstel te beschrijven. Voor ons gezin geen vakantietrip dit jaar, maar focus op herstel en genieten van elkaar.

 18. ik ga voor de antieke wereldkaart cover. Erg leuk om straks al onze leuke reisverhalen in de bewaren. Zal een prachtig herinneringsboek worden

  1. Dag Karin, wie weet mag je straks mooie herinneringen maken en opschrijven, want wellicht win jij het travell reisdagboek.

 19. ik doe graag mee voor t reisboekje met de berg. Dat boekje mag op al mijn reizen mee, de eerste zal zijn naar Thailand naar mijn dochter zo gauw het weer veilig kan

  1. Beste Pam, wij van OmniTraveler (incl. onze dochter van nu 10 jaar oud) houden van Thailand, dus wij begrijpen volkomen dat dat jullie eerstvolgende bestemming gaat worden. Alvast een fijne reis toegewenst.

 20. Ik doe graag mee en kies voor berglandschap. Ik heb een uitnodiging voor de VS, dus hopelijk na de pandemie eindelijk mijn eerste echt grote reis en die wil ik natuurlijk vastleggen

 21. Wat een leuke winactie! Ik loot graag mee voor het reisdagboek met het berglandschap. Zodra de corona crisis voorbij is ga ik naar mijn familie in Italië die in de bergen woont, dit mooie reisdagboek komt dan heel goed van pas. Ik volg Gratis reis goodies via Instagram (Truusje26).

  1. Beste Suus, als je familie in de bergen gaat, is een luxe travel reisdagboek met daarop een berglandschap natuurlijk wel van toepassing. Je staat genoteerd voor de winactie. Succes.

 22. leuk voor als we weer op reis kunnen en de hele wereld kunnen ontdekken dus ik ga voor de wereldkaart er op

 23. ik doe graag mee en ga voor het reisdagboek met de antieke wereldkaart. Zodra de coronacrisis voorbij is hoop ik weer een mooie reis te maken. Het liefst naar Colombia. Ik ben benieuwd wanneer verre reizen weer mogelijk zijn.

  1. Beste Sandra, hadden we maar een glazen bol waarin we konden zien wanneer reizen weer mogelijk is. Of een glazen bol om te zien wie de winnaar zal worden. Jij misschien?

 24. Super leuk! Ik waag graag een kansje voor het reisdagboek met de wereldkaart. Dit jaar gaan we, vanwege corona, met de kinderen met een camper door Europa trekken. Het plan is om ons lekker te laten leiden door de dag en iedere dag te zien waar wij uitkomen. Wat is een leukere manier dan om juist via een reisdagboek alle verrassingen vast te leggen die wij hopen tegen te komen iedere dag! Nu maar duimen….

  1. Dag Imina, geen plan is soms het beste plan! Wij duimen dat jullie deze zomer lekker met de camper op pad kunnen en wellicht al jullie avonturen in het luxe travel reisdagboek vast kunnen leggen.

 25. Mijn voorkeur gaat uit naar die met de antieke wereldkaart.
  Ik Zou deze graag gebruiken voor mijn volgende Reis naar India. Zou zo leuk zijn om de mooie momenten, het lekkere eten,. … Om alles mooi neer te pennenen later terug te lezen

 26. Graag het reisboek ”berglandschap” om mijn (trein)reis naar China te beschrijven! Hopelijk kan die snel plaatsvinden! 🙂

  1. Beste Lottie, ga je per Trans Siberië Express reizen? Lees dan ook alle tips die hier op OmniTraveler.nl beschreven staan.

  1. Hi Marian, wat lief dat je voor je zus aan de winactie meedoet. Wij van OmniTraveler missen het reizen ook, maar er komt een dag dat we de wereld weer kunnen ontdekken.

 27. Ik doe graag mee voor die met de berg op de voorkant, want de andere heb ik al 🙂 Ik zou het graag gebruiken voor als ik weer op reis kan, in de tussentijd wellicht voor het werk. Zonde om het anders te laten liggen!

  1. Beste Ilse, bedankt voor je deelname. Laten liggen is inderdaad zonde, bovendien heb je in het artikel kunnen lezen wat je allemaal met het luxe travel reisdagboek kunt doen, terwijl je niet onderweg bent.

 28. Die met de antieke wereldkaart vind ik supervet. Wij willen volgend jaar in Toscane trouwen, van die reis wil ik alles tot in de kleinste details vastleggen.

  1. Hoi, wat een mooie trouw- en reisplannen! Ik snap dat zo’n dagboek dan goed van pas zou kunnen komen.

 29. Wat een leuke actie! Onze wereldreis zou starten in augustus, nu verplaatst naar wanneer het weer mogelijk is. Ik hoop dan het reisdagboek met de antieke wereldkaart te kunnen gebruiken, helemaal leuk (:

  1. Beste Jolijn, wow, een wereldreis! Ik reisde ooit 6 maanden door Azië en schreef dagelijks in mijn reisdagboek, dus zeker doen, je hebt er later nog zoveel plezier van.

 30. Ik doe erg graag mee voor cover met de antieke wereldkaart, heel erg mooi. Ik zou deze nu gebruiken voor mijn vakantie in Nederland, ik ga eind februari naar Limburg. En als het weer mag voor de reizen naar het buitenland Groetjes Anneliese de Waal

  1. Hoi Annelies, Wie weet ligt er in februari ook wel een mooi laagje sneeuw in het Limburgse land, dan kun je daar mooi verhalen over schrijven in je luxe travel reisdagboek. Veel plezier!

 31. Ik maak graag kans op de schitterende berg, voor een toekomstige vakantie naar zuid Duitsland. Ben er vroeger met mijn ouders geweest. Een fantastische tijd gehad & wil al zó lang weer eens terug om alles weer eens te beleven. Zullen veel bijzondere herinneringen bij me boven komen & hoe mooi is het om alles, zowel oud als nieuw, vast te kunnen leggen in zo’n prachtig reisdagboek?!!! Dat lijkt me echt fantastisch 😀

 32. Kom maar op met dat antieke boekje, kan ik mijn reiswensen in noteren ipv in mijn telefoon, dat is zo saai…

  1. Hi Marianne, bedankt voor je deelname, wie weet komt het luxe travel reisdagboek binnenkort wel jouw kant op.

 33. Absoluut het reisdagboek met de wereldkaart! Enig ……… geef hoop voor 2021 dat we weer mogen. Ik zou het zeker gebruiken voor Italië dat momenteel hoog op mijn wensenlijstje staat omdat ik het land wil verkennen gaan omdat ik er ooit zou willen gaan wonen maar om heel eerlijk te zijn wil ik echt in 2021 elke mogelijkheid om weg te kunnen aangrijpen. Met de tent!!! het liefst maar op dit moment vind ik elke bestemming, elke overnachtingsplek wel prima. Niks geeft zo veel inspiratie als reizen, mensen ontmoeten, de natuur in en cultuur bekijken en ervaren. Ik kan echt wel een flinke dosis inspiratie gebruiken ………….

  1. Hi Edith, mooie plannen en wensen! Hopelijk kun je ze uitvoeren/waarmaken in 2021 zodat je je avonturen in het luxe travel reisdagboek kunt noteren.

 34. Ik zou heel graag die met de antieke wereldkaart willen hebben. Ik wil hem gaan gebruiken op mijn volgende wereldreis. Staat gepland voor dit jaar en hopelijk kan het doorgaan. Op bijna iedere reis maak ik een reisverslag dus dit reisdagboek is daar perfect voor. En een reisdagboek met ruimte voor adressen en kaartjes is echt perfect. Weg met al die losse briefjes met emailadressen waarvan je later niet meer weet bij welke reis ze hoorde. Ook handig dat er extra ruimte is voor reisschema’s en budgettering

  1. Hi Erna, van elke reis een verslag? Dan is het luxe travel reisdagboek echt iets voor jou! Wie weet valt er binnenkort een bij jou in de brievenbus…..

 35. Ik waag mijn kans voor het reisdagboek met op de cover de wereldkaart. Terug dromen van wereldse reisjes… maar heden gebruiken om de dagreisjes in eigen land fijn te noteren.

  1. Hi Greet, leuk dat je net voor de sluiting van deze winactie nog meedoet. Het luxe travel reisdagboek gebruiken voor reisje in eigen land te noteren, vinden wij een uitstekend idee. Wie weet ligt er binnenkort een exemplaar in de bus. De winnaars krijgen deze week bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *