Onlangs interviewde OmniTraveler Ineke die in het najaar van 2017 over land naar Gambia reist voor het goede doel. Als Asiaholic zijnde kan ik me lastig een voorstelling maken van het land, de cultuur en helemaal het eten. Zou de eetcultuur er net zo aanwezig zijn als in Azië? Wat moet je nu echt gegeten hebben en welk restaurant mag je echt niet overslaan tijdens je reis door Gambia. Wie kun je nu beter advies vragen dan The Gambia Tourism Board? Zij delen 7 must-eats in Gambia. Smul je mee?
➡️ Lees hier het vehaal van Friends en route over hun tocht naar Gambia t.b.v. Stichting scholenplan Gambia

7 tips van The Gambia Tourism Board

In Gambia wordt met lokale producten, verse ingrediënten en de toewijding gekookt. Traditionele gerechten bestaan voornamelijk uit zelf gevangen of geproduceerde ingrediënten. Rijst, pinda’s, kip of vis zijn daar slechts enkele voorbeelden van. Wist je trouwens dat je aan ‘The Smiling Coast of Africa‘ ook gerechten uit de Italiaanse, Mexicaanse en Libanese keuken tegenkomt?

🍽 Kunta Kinteh Beach Bar en Restaurant

Als eerste adres onthult The Gambia Tourism Board Kunta Kinteh Beach Bar & restaurnt. Volgens hen is dit een van de beste plekken om de traditionele Gambiaanse gerechten te proeven. Op de menukaart staat onder andere domoda (kip of vis met pindasaus), yassa (kip of vis in uiensaus) en benachin (een 1pansgerecht met rijst, groentesaus en vlees of vis). Wat het restaurant extra bijzonder maakt is het feit dat het zich bevindt op het gelijknamige strand. Dat wordt behalve smullen ook nog eens van een adembenemende zonsondergang genieten.

The Gambia Tourism Board domoda

Domoda Photo credits: www.daringgourmet.com

🍽 Gaya Art Café

Het Gaya Art Café is een kleinschalig, chique en stijlvol ingericht restaurant. De gevarieerde menukaart reflecteert de diversiteit van de authentieke en tevens hedendaagse Gambiaanse keuken. Behalve lekker eten, kun je eveneens prima terecht voor een goed glas wijn of cocktail.  drink je in de sfeervolle tuin van het café. Extra tip van The Gambia Tourism Board: Proef  de zelfgemaakte ijsthee.

🍽 The Gambia Tourism Board tipt Al Rawshe

Al die lokale gerechten mogen dan heerlijk zijn en de moeite van het uitproberen waard. The Gambia Tourism Board kan zich ook voorstellen dat je soms simpelweg gewoon even zin hebt in iets anders. Stap dan eens binnen bij Al Rwashe (reserveren is aan te raden) en geniet van de Libanese keuken. In het gezellige familierestaurant eet je de smakelijkste catch of the day. Wat kies jij? Tijgergarnaal of witvisje?

🍽 The Butcher’s Shop

In de grootste stad van Gambia, met de grootste markt van het land, tref je ook een restaurant voor fijnproevers. The Butcher’s Shop dé in het land om je tanden in een perfecte steak te zetten. Voor de liefhebbers van V L E E S C H! Naar lokale begrippen een duur restaurant, echter alle gerechten zijn gemaakt van de meest verse producten en de service is top.

The Gambia Tourism Board Serakunda

Serakunda Market – Photo Credits: http://www.fransvledder.nl

🍽 El Sol favoriet van The Gambia Tourism Board

The Gambia Tourism Board El Sol

Photo credits: http://gambia.co.uk

Restaurant El Sol tref je net buiten de Senegambia strip. Een Nederlandse manager runt er samen met zijn Gambiaanse chefs een fantastische tent. Misschien geen menukaart die je in Gambia zou verwachten, namelijk een kaart vol Mexicaanse gerechten. De eigenaar schuift graag bij zijn gasten aan en wisselt graag verhalen uit over zijn leven in het land en hoort graag van je wat je van Gambia vind.

🍽 Scala Restaurant

Recht tegenover El Sol (zie hierboven) ligt, omringd door palmbomen, het Scala restaurant. Een plek om aan te schuiven op het ruime terras, aan prachtig gedekte tafels, waar vriendelijke bediening je toelacht.  Een chique tent, waar de borden als ware kunstwerken ter tafel verschijnen.

🍽 African Queen

In de hoofdstraat van Kololi wemelt het van de restaurants. The Gambia Tourism Board tipt je met veel liefde African Queen. Hier wordt je als gast met open armen ontvangen. De keukenbrigade is wellicht nog enthousiaster dan de obers, kortom een heerlijke sfeer. Aanrader op de kaart: de ‘sissler-schotel’; een gerecht bestaande uit kip-, vis- of vleesgerechten met saus geserveerd op een gietijzeren plaat.

Meer info over het land? Check de website van The Gambia Tourism Board

➡️ Tip: Lees ook De Vissers van Tanji

Photo credits header: vagabondeyes.files.wordpress.com
twitterredditpinterestlinkedinmailby feather