Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Vissers van Tanji | De geuren en kleuren van Gambia

Maak kennis met Gambia, maak kennis met de Vissers van Tanji

Als fervent Aziëreiziger heb ik de stap naar het continent Afrika nog altijd niet gemaakt. Eerder overwoog ik naar Gambia af te reizen, maar ondernam geen concrete plannen. Nu de dagen kouder worden, verlangt het lijf naar warmte. Tijd om het land van de Smiling Coast of Africa opnieuw onder de loep te nemen. Ada Rosman-Kleinjan neemt me mee op haar reis in The Gambia in haar boekwerk De vissers van Tanji.
De vissers van Tanji binnenzijde

De Vissers van Tanji: Het verhaal

Ada en Jan Rosman reizen in het boek De vissers van Tanji af naar het West-Afrikaanse land Gambia. Het land dat zoals Ada beschrijft als een dikke worm door Senegal heen kronkelt. Een bestemming met fraaie stranden en vriendelijke mensen. Een land vol rijke geschiedenis. Een plek van harmonie tussen verschillende bevolkingsgroepen. De plek dat het tweetal ontdekt met Buba, gids-chauffeur en vriend.

Bijzondere ontmoetingen staan garant voor verrassende eigenschappen van de karakters. Een schipbreukeling met een restaurant, een gezant van het Peace Corps die vloeiend een (van de vele) lokale talen spreekt.

Het reislustige duo bezoekt in het tuinhekje van Afrika het voormalige slaveneiland Kunta Kinteh, reist naar Janjanbureh, het vroegere Georgetown en bezoekt de mysterieuze stenen cirkels van Wassu. Op pagina 84 zijn daar dan eindelijk, de vissers van Tanji.
De Vissers van Tanji achterzijde

Conclusie

Jan houdt van vogels. Ada heeft iets met Baobab bomen. 😉

Het boek leest snel en gemakkelijk weg. Ada schrijft helder wat ze meemaakt op haar reis door The Gambia. Pagina na pagina wrijf ik het opwaaiende stof dat tijdens een autorit omhoog stuift uit mijn ogen. Mijn neus meent de geuren te kunnen ruiken van de gerechten die mijn ogen op de bladzijden lezen. Mijn smaakpapillen willen proeven wat er te koop is op de markt van Serekunda.

Door het veelvuldige gebruik van Ik/We aan het begin van de zinnen, leest het verhaal als een echt reisverslag. Een die je van vrienden in je mailbox treft wanneer ze je op de hoogte houden van een reis die ze maken.

Ondanks dat Ada af en toe in herhaling valt in haar verhaal en her en der graag haar menig duidelijk ventileert, is het een heerlijk boek om op een koude winterdag met je rug tegen de kachel in een ruk uit te lezen.

De Vissers van Tanji praktisch

Titel: De Vissers van Tanji – op reis in The Gambia
Auteur: Ada Rosman-Kleinjan
Omvang: 104 pagina’s
ISBN: 9783741238512
Prijs: € 9,50
Verkrijgbaar: in de boekhandel, via Bol of de site van de auteur

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Whow. Wat een mooie recensie. Ook zo fijn om te merken dat de recensist het boek echt van kaft tot kaft heeft gelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *