Te Gast in Cambodja is een handig boekwerkje dat je alles leert over het land. En jij kunt een exemplaar winnen. Hoe? Lees snel verder.
Cambodja

Cambodja ik kom naar je toe deze zomer

Cambodja, ik kom naar je toe deze zomer! Mijn eerste kennismaking met het land was in 2003, tijdens een half jaar backpacken in Zuidoost-Azië. In 2006 keerde ik terug met mijn reismaatje, maar tuften we slechts op en neer vanuit Bangkok om Angkor Wat te bezoeken. In augustus 2015 reis ik voor de derde maal naar dit land.

Reisplan

Het plan is om vanuit Bangkok per trein naar de Thaise/Cambodjaanse grens te rijden. Waarschijnlijk daar 1 nacht te blijven om ’s morgens als een van de eerste de grens over de te gaan en naar SiemReap te vertrekken. Vanzelfsprekend mag een (3e) bezoek aan Angkor Wat niet ontbreken. Of ik tussen de UNESCO site en de hoofdstad Phnom Penh nog andere plaatsen bezoek, weet ik nog niet. Ik verwacht van niet.

Hereniging

In PP wacht mijn Franse vriendinnetje op me (waar ik al heel wat avonturen mee beleefde, kijk maar hier), die sinds begin 2015 hier woont & werkt. Ik hoop de nodige uurtjes met haar door te kunnen brengen en misschien gaat ze me vergezellen als ik verder doorreis naar Kampot en Kep. Wellicht blijft er nog tijd over voor een strand al dan niet op een eiland. Het voornemen is op dit moment om over land, via Hat Lek en Trat weer Thailand binnen te gaan en van daaruit naar de Thaise hoofdstad terug te keren. Ik heb nog niets gepland of vastgelegd, behalve mijn vliegtickets, derhalve kan het schema nog aan verandering onderhevig zijn ;).

Aangezien het dus al weer enige tijd geleden is, dat ik die kant op reisde, is het tijd om mezelf (opnieuw) in te lezen.

Te Gast in Cambodja

te-gast-in-cambodja
In de handige pocket uitgave van Te Gast in Cambodja, lees je jezelf in tien korte verhalen door het land heen. Daarnaast tref je in het boekwerkje reisinformatie, een woordenlijst en tips omtrent te lezen boeken en te kijken films.

“Wist je dat ze vierduizend olifanten en een miljoen mensen hebben ingezet om Angkor Wat te bouwen?”

In de verhalen vertellen locals over hun land, de auteurs zijn doorgewinterde Azië-reizigers en weten de off the beaten track plekjes met gemak te vinden.  Zo lees je meer over hoe het is om te logeren bij een Khmer familie of neemt auteur André Ruys je mee met een jeep van de gebaande paden. Tevens wordt er de vraag gesteld hoe ‘groen’ toerisme is in een land als Cambodja.

De samenstelling en redactie is uitgevoerd door Ate Hoekstra, ik volg graag zijn verhalen op Aziatische tijger. Hij is sinds sinds juli 2012 het grootste deel van het jaar te vinden in Phnom Penh waar hij werkt als freelance journalist. Vanuit zijn tweede thuis volgt hij de ontwikkelingen in Cambodja. Echter houdt hij tevens ogen en oren open als het gaat om de bestemmingen Vietnam, Laos, Thailand en Myanmar.

WINACTIE Te gast in Cambodja

Heb je plannen om naar Cambodja te gaan, of ben je gewoonweg zeer benieuwd naar het land, haar inwoners en bijbehorende verhalen? Doe dan mee aan deze winactie.

  • Laat hier onder een bericht achter waarom je graag dit handige boekwerkje wil winnen.
  • Meedoen kan tot en met 28 juni 2015
  • Zodra de winnaar bekend gemaakt is, krijgt de gelukkige de reisgids zo spoedig mogelijk thuisgestuurd.
twitterredditpinterestlinkedinmailby feather