Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisschema Cambodja – een bliksembezoek

Een half jaar backpacken brengt me naast een trip per Trans Mongolië Express in de landen Rusland, Mongolië en China. Vanuit China reis ik verder naar Vietnam om vervolgens Cambodja aan te doen. Dit mijn reisschema Cambodja.

Goodbye Vietnam

Na het verblijf in Vietnam, schiet het al aardig op met het reisschema van mijn half jaar backpacken in Azië.

Janken

In Cambodja jankte ik de ogen uit mijn kop in de Tuol Sleng gevangenis in hoofdstad Phnom Phen. Het was niet zo zeer de lokatie maar de film die er getoond werd, man, word je dan even met je neus op de feiten gedrukt omtrent wat er hier in de recente geschiednis afgespeeld heeft. Ik besloot terstond dat ik een bezoek aan de Killing Fields niet zou trekken en skipte deze ‘bezienswaardigheid‘ dan ook.

Vriendschap

Maar Cambodja was ook goed voor een lach en kameraadschap en uren kletsen over gemaakte reizen en nog te bezoeken bestemmingen op het dakterras van het Grand View Guest House, met backpackers uit Australie, Zwitserland en The UK.

Must-see

Het zal je vast en zeker niet verbazen (en zeker niet als je er zelf ook geweest bent) dat Angkor Wat en omgeving aanvoerder is als het om indrukwekkende UNESCO sites gaat. Het mag dan ook zeker niet op je reisschema Cambodja ontbreken. Toen ik een aantal jaar later terugkeerde leek het bijna nog mooier dan de eerste keer……

Uiteindelijk bleef ik korter dan ik in Nederland had verwacht in het land, waarom, geen idee? Zo lopen dingen nu eenmaal als je lang op reis bent, niet waar?

4400  Shihanoukville
Sihanoukville ខេត្តព្រះសីហនុ
4500  Battambang
Battambang ក្រុងបាត់ដំបង
Reisschema Cambodja Angkor Wat
Angkor Wat អង្គរវត្ត

Reisschema Cambodja

25-09-2003 Mekong Delta – grenspassage CambodjaAankomst Phnom Phen
28-09-2003 Phnom Phen – Sihanoukville per bus
30-09-2003 Sihanoukville – Phnom Phen per bus
01-10-2003 Phnom Phen – Battambang per bus
02-10-2003 Battambang – Siemreap per boot
04-10-2003 Siemreap – Bangkok

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *