Zoek
Sluit dit zoekvak.

Te land ter zee en in de lucht zo ontdek je Taiwan het best

Te land ter zee en in de lucht zo ontdek je Taiwan het best

Te land ter zee en in de lucht is natuurlijk het bij vlagen hilarische tv-programma waarbij enthousiaste bouwclubs en verenigingen een constructie bouwen om middels een schans een bel te bereiken. Een nat pak doorgaans als gevolg. Daarover gaat dit artikel niet. Te land, ter zee en in de lucht slaat op de verschillende manier waarop Taiwan te ontdekken is. Het land biedt zoveel variatie, dat elke bestemming om een andere manier van transport vraagt. Wat kies jij? Reis je naar de hoogste bergtop van Noordoost-Azië of stap je op de surfplank omringd door de baaien bij de Penghu Eilanden. Stap in de trein of op de fiets. Niet voor niets riep CNN het fietspad rondom Sun Moon Lake uit tot ‘de meest adembenemende fietsroute ter wereld’.

Veilig

Voor wie het zich afvraagt, Taiwan is een veilig en makkelijk land om rond te reizen. Ook als je solo reist. Het maakt niet uit of je de trein of de bus pakt, ze brengen je snel en comfortabel van A naar B. Rondreizen is kan dan ook verschillende manieren: te voet, per boot, auto of zelfs per fiets.

Taiwan te voet

Taiwan_Hehuan_gebergte
Wie klaar is voor een pittige klim, bedwingt Hehuan Mountain. Eenmaal de top bereikt, sta je op een hoogte van 3.417 meter! Pak vanuit Hualien een (huur)auto of bus tot dicht aan de top. Het laatste leg je te voet af. Je beloning? Een prachtig uitzicht. Op de top kijk je uit over het berglandschap van Taiwan.

Voor een pracht van een zonsopgang bedwing je Alishan, een populaire plek om je dag adembenemend te beginnen.

Ter zee

Taiwan boot Te land ter zee en in de lucht
Zelf pakte ik een tijdens mijn eerste bezoek aan Taiwan een binnenlandse vlucht naar Penghu Island, maar nam na een verblijf van een paar dagen de ferry terug naar het vasteland.
Penghu is gezegend met één van de mooiste baaien ter wereld. Wanneer het water laag water staat is het mogelijk de hele baai lopend oversteken, een unieke ervaring. Penghu is absoluut een bezoek waard. Deze eilandengroep heeft prachtige witte stranden en goede surfmogelijkheden. Daarnaast zijn er in de wateren voor het eiland kleurrijke koraalriffen om te snorkelen. Een heerlijke plek als je de drukke steden van Taiwan even achter je wil laten.

Stap aan boord van de (hogesnelheids)trein

Taiwan Te land ter zee en in de lucht
De Taiwan High Speed Rail is de hogesnelheidslijn van Taiwan. Met een lengte van circa 345 kilometer doorkruist de lijn het land vanaf de hoofdstad Taipei met als eindpunt de tweede grootste stad van het land, Kaohsiung. In nog geen 3 uur reis je relaxt van de ene kant van het eiland naar de andere!

Stap op de fiets

Bij Taroko Gorge heb ik enkele sportievelingen gezien die de omgeving trachten te bedwingen. Daar moet je echter zeer ontwikkelde kuiten voor hebben. Dat is niet bepaald geschikt voor de amateurfietsers onder ons.

Taiwan Te land ter zee en in de lucht fiets

Niet getreurd Taiwan heeft meer dan 250 kilometer aan geasfalteerde fietsroutes dus er zit altijd wel een route bij die aansluit bij jouw capaciteiten. De meest bereden en bejubelde route is die rondom het Sun Moon Lake. Fiets op je gemak rond het grootste meer van Taiwan en bezoek bijzondere bezienswaardigheden zoals de 46-meter hoge toren Ci-en Pagoda. Ik huurde zelf een E-bike voor deze route, iets waar ik op sommige stukken zeker geen spijt van had.

Huur een auto

Sommige plekken zijn net wat lastiger per openbaar vervoer te bereiken. De noordkust van Taiwan is zo’n plek waar een auto goed van pas komt. Bezoek in deze beschermde gebieden bijvoorbeeld Lungtung, een gigantische rotspartij van zandsteen. Hou halt bij het dorpje Fulung. Zodra je uitstapt en je portier dicht slaan wordt je getrakteerd op een prachtig wit zandstrand en helder blauw water. Dit fraaie stukje kust behoort tot een van de mooiste stranden van Taiwan.

Hoe ga jij Taiwan ontdekken? Te land ter zee en in de lucht?

Meer Taiwan:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *