Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Kitty’ geeft ons een lift van Kenting naar Green Island (Taiwan)

Backpacken op Taiwan valt niet altijd mee, want hoe kom je nu in hemelsnaam van Kenting op Green Island?

Op naar Green Island

Er gaat geen rechtstreekse bus naar Fengkang, de plek vanuit waar we uiteindelijk naar Green Island kunnen reizen. Het is dus even gokken, welke bus de juiste kant op gaat. Een chauffeur is zo gewillig ons de juiste kant mee op te nemen. Op een hoek van een drukke straat zet hij ons af en gebaart, de hoek om te gaan, druk gebarend dat Taitung die kant op is. Er blijkt een bushalte te zijn, gewoon een paal in de grond. Niets meer niets minder, zonder vertrektijden en plaatsnamen in het Chinees.

Hoe lang zou het duren voordat er een bus komt, die de juiste kant op gaat. We wachten 10 minuten, we wachten 20 minuten, we wachten een half uur, dat wordt drie kwartier. Geen bus te bekennen. We zullen nooit te weten komen of er een bus bij deze halte stopt en op welk tijdstip, want we krijgen namelijk een lift van een vrouwtje, dat we voor het gemak Kitty noemen.

taiwan kenting Green Island

Hello, Kitty

Kitty, want ze heeft heel haar auto vol met Hello Kitty spulletjes. Ze stopt langs de kant van de weg en maakt duidelijk dat ze naar Taitung gaat en dat we wel mee mogen rijden. We doen de achterklep open om de rugzakken erin te gooien en…… een kooi met zo’n 8 a 9 duiven! Kitty, spreekt geen Engels, is fan van de Taiwanese New Kids on the Block en Spice Girls en heeft 3 mobiele telefoons. Op één van deze telefoons belt ze een vriendin die een beetje Engels spreekt. De conversatie;

– Hello, where you go?
* to Taitung
– What you do there?
* tomorrow take boat to Green Island
Einde gesprek. Enkel nog wat gegiechel tussen de twee vriendinnen.

谢谢 voor de rit naar Green Island

Het is een behoorlijk stuk dat we af dienen te leggen, door prachtig bergachtig gebied. Wanneer we de bergen uit zijn en de kustweg volgen, zoekt Kitty een visitekaartje tussen de andere rommeltjes in haar Hello Kittybakje. Ze belt een hotel. We rijden verder. We negeren de afslag Taitung, maar hebben alle vertrouwen in onze Kitty. Na een flinke rit, zet ze haar auto aan de kant en zijn we bij een kantoortje van de rederij die een verbinding onderhoudt naar Green Island.

Meer Taiwan:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *