Zoek
Sluit dit zoekvak.

Taichung (Taiwan) de stad waar Boeddha je toelacht

Taichung is de derde grootste stad van Taiwan, toch doet slechts een handvol reizigers de stad aan. Samen met vriendlief stopte ik er tijdens onze backpack trip door het land. De reden? De lachende Boeddha van Paochueh tempel.

Welkom in Taichung

Taiwan Taichung fiets
Vanuit de hoofdstad Taipei stappen we op de trein naar Taichung (ong. 2 uur). Ondanks het feit dat er veel minder (understatement) te doen is dan in de Taiwanese hoofdstad besluiten we de stad met een bezoekje te vereren. Bovendien breekt het het traject op weg naar het – vooral bij Aziatische toeristen – immens populaire Sun Moon Lake. Daar komt nog bij dat ik in de Lonely Planet een foto spot van een olijk lachende Boeddha met absurde afmetingen.

Big Boeddha van Taichung

Taiwan Tiachung Buddha
Als Asiaholic heb ik veel Boeddhistische landen bezocht en veel verschillende Boeddha’s gezien. De lachende ‘Big Buddha’ in Taiwan is een van mijn favoriete Boeddha beelden. Hij huist in de Paochueh Tempel in Taichung. Met zijn 30 meter (7 verdiepingen) hoogte kijken de buurtbewoners vanuit de rondom gelegen apartementen op hem neer.

Brenger van goed nieuws

Mi-Le Fo (ook wel bekend als Maitreya), is de brenger van goed nieuws, welvaart, geluk en vrede. Deze Maitreya Boeddha, is de ‘Boeddha die nog op aarde zal komen’. Rond het jaar 1000 kreeg hij zijn huidige gestalte, compleet met dikke buik  en werd hij uiterst populair. Niet vreemd, aangezien hij altijd lachend afgebeeld wordt. Typisch voor deze Boeddha zijn de lange oorlellen, een teken van geluk in het leven.

Kruip in de buik van de Boeddha, want vanuit de meditatieruimte / congreszaal, kijk je via zijn navel, naar buiten.

En verder

Taiwan Taichung

Tsja, wat zal ik verder eens over Taichung vertellen. We slenteren door de betrekkelijk rustige straten van de stad. Onder de overkappingen van de typisch Chinese shop houses knort een varkentje om aandacht. In het Fengle Sculpture park verbazen we ons om de aanwezige kunst, om nog grotere ogen op te zetten bij een verkeersbord met extra bord waarvan de strekking ons ontgaat. Het Taiwan Museum of Art heeft net haar wekelijkse sluitingsdag tijdens ons bezoek aan de stad. Het National Museum of Natural Science laten we aan ons voorbij gaan.

Na een paar uur staan we terug op het treinstation, op naar Sun Moon Lake.

Meer Taiwan:

Taiwan | De best bewaarde eilandgeheimen
Taiwan | 17 dagen backpacken in Taiwan

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *