Zoek
Sluit dit zoekvak.

Strand en stedentrip in een, want waarom zou je kiezen?

Strand en stedentrip in een trip combineren, wat een goed idee!. Combineer het beste van twee werelden. Kies in de ochtend voor culturele activiteiten en relax ’s middags op het strand in de zon. In Spanje combineerde ik strand en stedentrip reeds in Barcelona, Bilbao, San Sebastian en Valencia. Heerlijk! De volgende plekken zijn (schijnbaar) ook ideaal voor iedereen die zowel zee als stad wenst in een vakantie.

strand en stedentrip in Bilbao
Strand bij Baskisch Bilbao

Nice

Deze mondaine badplaats, gelegen aan de Franse Rivièra staat garant voor zon, zee, cultuur en een bruisend nachtleven. Door de fantastische ligging aan een prachtige baai en de beroemde Promenade Anglais, geniet je na een dagje cultureel doen, op en top met je voetjes in het zand.

Strand en stedentrip in: Istanbul

De Turkse hoofdstad Istanbul combineert een boeiend centrum met een dagje zon. De enige stad ter wereld, die zowel in Europa als Azië ligt, is ideaal voor een stedentrip waarbij de zonaanbidder ook zijn/haar trekken komt . Rivier de Bosporus zorgt voor verkoeling op de warme dagen in de stad. Op de zogeheten Prinseneilanden is het echter ook perfect om een middag aan je kleurtje te werken. Met de verschillende veerboten die heel de dag door varen, ben je in no time van de stad aan het strand.

Kies voor strand en stedentrip in: Lissabon

Aangezien de Portugese hoofdstad over een heerlijk klimaat beschikt, is een bezoek aan de stad – ongeacht de tijd van het jaar – altijd een goed idee. Ontdekkingsreizigers vertrokken en keerden terug in de stad, hetgeen gezorgd heeft voor een rijke geschiedenis. Trek wel je wandelschoenen aan, aangezien de stad op zeven heuvels ligt en je sowieso alle talloze smalle straatjes wilt ontdekken om er te smullen in een van de vele visrestaurants. De rivier de  Taag mondt uiteindelijk uit in de nabijgelegen Atlantische Oceaan.

Tenslotte, Dubrovnik

Naar deze stad ben ik zelf het meest benieuwd. Havenstad Dubrovnik in Kroatië. Naar het schijnt is deze stad echt – écht – de ideale combinatie van stad en strand. Het historische centrum lijkt wel een openluchtmuseum. Straten vol marmer, fantastische fonteinen en prachtige panden uit het renaissance tijdperk. Niet voor niets staat deze stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En met dat relaxen zit het hier ook meer dan goed. Vlakbij de stad ligt de kristalheldere zee en vele eilanden waar het heerlijk een dagje toeven is.

Als ik mocht kiezen, zou ik als eerste een keer naar Dubrovnik reizen, wat kies jij?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Ik zou graag naar Lissabon gaan. Ik ben er al geweest, maar niet in de kustplaats Cascais en dat lijkt me ook heel leuk.

    1. Hi Shirley, mijn vriend was eens in Lissabon en zegt me dikwijls dat we daar eens (terug) naar toe moeten gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *