Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ibiza, een plek om te relaxen, want het is zoveel meer dan een party eiland

Het Spaanse eiland staat vooral bekend om het drukke nachtleven van de jetset, exclusieve feesten, de beste Dj’s en wereldberoemde clubs -zoals Amnesia en Ushuaïa. Ibiza heeft echter nog zoveel meer te bieden voor reisliefhebbers. Uitgestrekte stranden, indrukwekkende rotspunten en prachtige boomgaarden met amandel- en vijgenbomen. Hieronder vind je de ideale to do’s voor de rustzoekers en cultuursnuivers!

Dalt Vila: Historische stad met prachtige stadsmuren

In het zuidelijke gedeelte van Ibiza stad bevindt zich een historisch stadscentrum op een berg: Dalt Vila. Omringd door prachtige eeuwenoude stadsmuren, vol pittoreske pleinen, witte huisjes en kleine straatjes waar je gemakkelijk uren kunt ronddwalen. Op deze manier ontdek je trouwens telkens nieuwe prachtige plekken in deze bijzondere stad. Het is een flinke klim om helemaal boven bij de Kathedraal te komen via de kleine trappen, maar het uitzicht over de zee en de haven is de tocht meer dan waard. Op de terugweg naar beneden kun je genieten van fijne restaurants, bijzondere terrasjes en leuke winkeltjes.

Cultuurliefhebbers kunnen in de stad ook hun hart ophalen bij het erfgoed museum Museu Puget. Dit gratis museum bevindt zich in een verbouwd aristocraten huis uit de vijftiende eeuw en laat verschillende lokale werken zien zoals aquarellen, klassieke witte beelden en olieverfschilderijen.

Grotten: Cueva de Ses Fontanelles en Cova de Can Marçà

De grot Cueva de Ses Fontanelles ligt net buiten het drukke centrum van Sant Antoni en is lastig te vinden. De grot staat ook wel bekend als Cova des Vi (vrije vertaling: wijngrot). Vroeger diende deze grot dan ook als wijnopslagplaats omdat de koele muren ervoor zorgden dat de wijn niet verzuurde en goed kon rijpen. De ontdekker Henri Breuil (een Franse archeoloog) vond in de grot rotsschilderingen uit 1000 jaar voor Christus. Helaas worden deze schilderingen goed beschermd door een hek en kun je deze alleen van een afstandje bewonderen.

Wil je wel een flinke wandeling door een grot maken? Dan is een van de oudste grotten van Ibiza vast iets voor jou. Cova de Can Marçà is al meer dan tien eeuwen oud en werd vroeger gebruikt door smokkelaars. De bijzondere druipsteengrot in Puerto de San Miguel heeft versteende watervallen en waterbedden en kun je onder leiding van een gids bezoeken.

Zoutvlakten en natuurreservaat: Parque Natural de Ses Salines

Deze prachtige zoutmeren in het zuiden van Ibiza staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. Zoutwinning was vroeger een van de belangrijkste inkomsten van het eiland voor het toerisme in opkomst was. In het natuurreservaat kun je een keur aan vogels spotten, waaronder wilde flamingo’s.

Het nabijgelegen strand Playa de Ses Salines is vaak erg druk met toeristen en promotiemedewerkers voor clubs. Hoewel de zonsondergangen hier prachtig zijn, zult u hier helaas weinig rust vinden. Rustigere stranden zijn bijvoorbeeld het kleine en meest noordelijke strand Cala d’en Serra. Je kunt hier alleen komen door een klein zandpad te volgen en het strand is omringd door rotsen en planten.

Spanje Ibiza Es Vedra

Es Vedra: Rots of eiland?

Aan de westkust van Ibiza, ongeveer twee kilometer in de zee, ligt het eiland Es Vedra. Het eiland is een onbewoond natuurreservaat wat ruim 400 meter boven het water uitsteekt. Door de hoge concentratie metalen en mineralen is deze plek heel magnetisch, waardoor kompassen in de war raken. Mede hierdoor zijn er verschillende legendes rondom het onbewoonde eiland ontstaan. Zo zou Es Vedra een overblijfsel van de gezonken stad Atlantis zijn of zelfs als referentiepunt gebruikt worden door UFO’s. Bij het strand van Cala d’Hort zijn er mogelijkheden om een kajak te huren en om de rotsformatie heen te roeien. Anders is het zeker een aanrader om met zonsondergang aan het strand te genieten van het uitzicht. Al zal je het geweldige uitzicht wel met vele andere toeristen moeten delen.

Extra Ibiza tip:

Wil je in alle rust verblijven op Ibiza? Dan wordt veelal geadviseerd om in het noorden van het eiland een hotel te boeken en de feeststeden zoals Playa d’en Bossa en Ibiza stad te vermijden. Net voor het hoogseizoen (juni tot en met september) is het ook een stuk rustiger op het eiland. Verschillende aanbieders vliegen overigens ook buiten het seizoen om naar Ibiza.

Meer Ibiza:

Hotspots in Ibizastad
#Nomnomnom | Flaó d’Eivissa

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *