Zoek
Sluit dit zoekvak.

Saba | ‘The Unspoiled Queen’ van de Caraïben

Saba Antillen zee

Waarschijnlijk ken je Aruba wel. En Curacao of Bonaire, maar heb je al eens gehoord van Saba? Het eiland dat de prachtige bijnaam The Unspoiled Queen van de Caraïben draagt?

Welkom op Saba

Welkom op het prachtige eiland Saba, The Unspoiled Queen van de Caraïben. Een prachtig ongerept eiland waar reizigers, geleerden en wetenschappers van over de hele wereld altijd al een fascinatie voor hebben gehad. Aan de horizon, als een groen juweel dat drijft op de tropische Caribische zee, vind je majestueus Saba. Een Nederlands eiland dat zo’n 877 meter boven de zee uit rijst.  Weelderig tropische bomen en planten, kleurrijke bloemen en een sprookjesachtige bouwstijl vullen de berghellingen en valleien.

Saba Antillen berg

Ongerept

Het hele eiland is ongerept en wordt met zorg onderhouden, een afspiegeling van het diepe gevoel van trots van de lokale bevolking op hun thuis en hun geschiedenis. Wanneer je Saba bezoekt heb je veel bezienswaardigheden nog (bijna) helemaal voor jezelf. Een korte boottocht of vlucht (met spectaculaire landing op ‘s werelds kortste landingsbaan) vanaf St. Maarten brengt je naar deze natuurrijke bestemming. Het eiland heeft accommodaties voor elk budget en van elk type – van intieme boetiekhotels, tot luxe villa’s en charmante cottages. Fijnproevers kunnen genieten van de lokale gastronomie, variërend van casual tot stijlvol, proef ook zeker onze verse zeevruchten en de beroemde Saba kreeft!Of je hier bent om te duiken, wandelen of te ontspannen, verjongen of verkwikken, we zijn blij dat je ons bezoekt. Jouw eiland avontuur wacht op je!

Saba Antillen

Kant

De Sabaanse cultuur is één van de vele redenen waarom men dit eiland wilt bezoeken. In de dorpen vind je charmante huisjes en schitterende gebouwen. De beste manier om kennis te maken met de lokale cultuur, is door de twee unieke Sabaanse specialiteiten te ervaren. Saba Spice, de lokaal geproduceerde rum en Saba Lace. Saba Lace is een authentiek handwerk product dat de afgelopen eeuw met veel zorg gemaakt is door de lokale vrouwen. Bezoekers kunnen kennis maken met dit bijzondere product tijdens de wekelijkse ‘Lace Ladies’ bijeenkomst.

Saba Antillen kant

Vulkanisch Saba: een droomwereld boven en onder water

Dankzij de vulkanische oorsprong van het eiland is er zowel boven als onder water een hoop te ontdekken. Maak een actieve hike door het nevelwoud, in het regenwoud is een grote variatie aan flora en fauna te vinden. Hier spot je namelijk kolibries, leguanen, en de Saban Anole lizards die alleen op Saba te vinden zijn.Het eiland heeft twintig verschillende wandelroutes, die variëren in tijdsduur en moeilijkheidsgraad. Een uitdagende wandeling naar het hoogste punt van het eiland, Mount Scenery, brengt je langs bananenplanten, orchideeën en gekleurde vogels. Bovenin word je beloond met een adembenemend uitzicht. Leuk weetje, dit is ook wel het hoogste punt van het hele Nederlandse Koninkrijk.In de zee rondom Saba vind je een uniek maritiem ecosysteem, dat bekend staat om biodiversiteit van het zeeleven en wordt erkend als een van ‘s werelds mooiste marine parken en duiklocaties. In het water hebben duikers en snorkelaars een zicht van meer dan dertig meter. De dertig verschillende duiklocaties leiden je naar grotten en koraalriffen, terwijl je omringd wordt door tropische vissen, kreeften en schildpadden. Ook zijn er onder water sporen te zien van het vulkanische verleden van Saba. Zo creëerden lavastromen in Ladder Labyrinth een natuurlijk labyrint van koraal en rotsen. Dicht bij de afmeerlijn kun je je handen opwarmen aan het hete zwavelkleurige zand. ’s Nachts het water in? Tent Reef is een favoriet bij nachtduikers, omdat hier ’s nachts vaak octopussen te zien zijn.

Meer informatie over Saba? Check de website van Saba Tourism

Saba Antillen zee

Meer Caribisch gebied:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *