Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Rondreis in 555 quizvragen | Wat weet jij eigenlijk over Europa?

Rondreis in 555 quizvragen

Reizen vanuit je luie stoel: Rondreis in 555 quizvragen

Rondreis in 555 quizvragen is zo’n boek waar je bloedfanatiek van wordt. Of je het boekwerk nu in je eentje doorbladert of er een heuse quiz van maakt met tegen elkaar strijdende teams. Je wil de antwoorden van de daken schreeuwen en je baalt oprecht als een stekker als het antwoord op een vraag schuldig moet blijven. Wie quizt er mee?

Rondreis in 555 quizvragen

Boek Rondreis in 555 quizvragen

Schrijver Tim Hartman werkt als sportjournalist voor een aantal gerenommeerde titels. Naast voetbal is reizen zijn grootste passie. Toen door corona eerst het voetbal en later ook het reizen stil kwam te liggen, had de schrijver tijd over om bij tweede liefde nader onder de loep te nemen. Een (quiz)boek over reizen door Europa was geboren. Alleen Europa? Voor nu in ieder geval wel, maar op site van regio voetbal laat de Zuid-Hollandse schrijver weten dat een vervolg niet uitgesloten wordt. “Ik heb het voorzichtig al over een wereldeditie gehad,” laat hij weten. Wij kunnen niet wachten tot het moment dat die titel zal verschijnen.

➡️ Lees ook het interview met Tim op Liefde voor reizen

Het boek neemt je mee op een rondreis door Europa. Niet minder dan 54 landen, van Albanië, Andorra tot Zweden en Zwitserland en alles wat daar (alfabetisch gezien) tussen ligt, komt aan bod. De ene keer met veel vragen, de andere keer met een beperkter aantal pagina’s. Dan weer een deelvraag waar verschillende punten mee te verdienen zijn of een vraag waar slechts een antwoord op mogelijk is.

Van Albanië, Andorra tot Zweden en Zwitserland

Wat weet jij over Albanië? (Spoiler Alert; OmniTraveler bar weinig) of over Kosovo? Weet jij het antwoord op de volgende vraag:

“Hoe heet het pretpark in het centrum van Kopenhagen dat ook buiten Denemarken zeer populair is? Walt Disney zou zich hebben laten inspireren door dit pretpark?”

Wie gaat er schuil achter de naam Georgios Kyriacos Panayiotou en kwam van Cyprus? En heb je enig idee uit welke dieren de Nederlandse Big Five bestaat volgens Staatsbosbeheer?

Dat – en nog veel meer vragen en weetjes – leer je wanneer je alle 555 quizvragen uit het boek speelt.

Wij zijn benieuwd hoe het met jouw kennis over Europa gesteld is.

Rondreis in 555 quizvragen

Rondreis in 555 quizvragen praktisch

Team OmniTraveler nam het boek mee tijdens een nachtje weg in eigen land (zonder stroom en dus ook geen televisie) en vermaakte zich opperbest met de vele quizvragen. Sterker nog aan het einde van de avond gingen we met meer kennis naar bed ten opzichte toen we ’s ochtends opstonden. Een extra pluspunt voor het leuke opschrijfboekje dat je bij het boek meegeleverd krijgt.

Is er dan niets aan te merken? Als wij mogen kiezen, zien we graag kleur illustraties in het boek in plaats van de zwart-wit tekeningen die er nu in staan. Dat maakt het geheel nog aantrekkelijker om door te bladeren.

Titel: Rondreis in 555 quizvragen
Auteur: Tim Hartman
Omvang: 154 pagina’s
EAN 9789464183825
Prijs: € 19,99
Verkrijgbaar: in je boekwinkel of via Bol.com

Meer (reis)boeken

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *