Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Roadtrip Japan, per huurauto door het land van de rijzende zon

Mount Fuji roadtrip Japan

Per roadtrip Japan ontdekken, van noord naar zuid. Reizen van de hoofdstad Tokyo tot aan het onderste puntje van het land, Nagasaki. Een reis om nooit te vergeten, zeker omdat je zelf door het land van de rijzende zon stuurt. Wie gaat er mee op roadtrip?

Roadtrip Japan?

Ik hoor je denken; “Zelf rijden in Japan….?” Begrijpelijk dat deze optie niet direct in je opkomt wanneer je reisplannen maakt naar dit Aziatische land. Toch doe je jezelf en het land tekort wanneer je deze optie niet tenminste overweegt. Of beter nog, instapt, de sleutel in het contact steekt en op avontuur gaat.

Mystiek Mount Koya

“Het openbaar vervoer is fantastisch,” opent Edo Smit, productmanager Azië bij Vámonos Travel ons gesprek. “Echter, ben je wel afhankelijk van de stopplaats van de trein.” Dat is precies de reden dat hij er voor kiest Japan per auto te ontdekken. Als voorbeeld neemt hij de treinreis naar Mount Koya, het centrum van Shingon, een belangrijke stroming binnen het Japanse boeddhisme. “Koya-san, zoals de plek ook wel wordt genoemd, ligt behoorlijk afgelegen op de top van een berg. Om er te komen moet je zeker vijf maal van trein of bus wisselen. Veel reizigers laten daarom deze heilige plek links liggen. Echter met een huurauto rij je er zonder onderbrekingen naar toe.
roadtrip japan mount koya san
Het hoogtepunt van Mount Koya is wat mij betreft de begraafplaats van de heilige Kobo Daishi. Prachtig gelegen in een dicht bos. Ten midden van de meters hoge bomen tref je talloze kleine altaartjes. De paden hangen vol met lampionnen en het wemelt er van de beelden en bouwwerken. Het zo’n andere wereld, zo bijzonder.”

➡️ Lees ook: Kyōto veroverde Tim’s hart, graag deelt hij zijn liefde voor deze stad

Vijf meren

Mount Fuji
Edo geeft direct nog een voorbeeld waarom je met eigen vervoer zoveel meer uit je reis haalt. ”Mount Fuji is de meest gefotografeerde highlight van Japan. Deze vulkaan ligt op het eiland Hoshnu en is met 3.776 meter het hoogst gelegen punt van Japan. Toer zelf rond de vijf meren Kawaguchiko, Saiko, Yamanakako, Shojiko en Motosuko. Dit zijn de mooiste plekken om je te vergapen aan Mount Fuji. Verplaats je je met de lokale bus, dan is het niet mogelijk te stoppen voor een foto. Die vrijheid heb je met een huurauto wel.

Van onsen naar Aso

“De bergweggetjes op de route Yufuin – Mount Aso zijn een feest voor elke autorijder. Relax voor je vertrek in een onsen, een Japanse badgelegenheid met water uit een geiser, en ga daarna de rit fris tegemoet. Eenmaal de rit afgelegd, sta je oog in oog met de grootste actieve vulkaan in Japan, Mout Aso. Fantastisch!”
Mount Aso

Tsumago, een groot openluchtmuseum

Wanneer we Edo vragen naar zijn absolute persoonlijke favoriete plek in Japan, antwoordt hij Tsumago. “Tsumago is het begin (of eind-)punt van de Nakasendo Way, een oude postroute. Officieel liep deze handelsweg tot aan Tokyo, maar tegenwoordig wordt het pad veel gebruikt door wandelaars. Het uitzicht op de Japanse Alpen, de bel rinkelen om beren op een afstand te houden en aan het einde van de tocht moe maar voldaan neerstrijken in een traditionele ryokan.”

Roadtrip Japan: Gas geven en genieten

Intussen is collega (en medeoprichter van Vámonos Travel) Marijn aangeschoven. Ook hij heeft zijn hart aan Japan verloren en wanneer hij het land bezoekt, rijdt hij uiteraard zelf. “Auto rijden in Japan is niet ingewikkeld. Het is prima te doen. Japanners zijn keurig rijders en het verkeer is eveneens keurig geregeld. De aanwijzingen op de borden langs (snel)wegen staan zowel in het Japans als in het westers schrift aangegeven. Bovendien zijn de huurauto’s automatisch geschakeld en voorzien van GPS.” Toch geeft hij graag twee tips mee met betrekking tot de GPS. “In Japan heb je wegen die boven elkaar gebouwd zijn. Dat is iets wat je GPS niet altijd even goed snapt. Krijg je de melding ‘hier nu links afslaan’ en zie je enkel vangrail, dan weet je wat ik bedoel. Raak niet in paniek en vervolg je weg rechtdoor, de GPS zal vanzelf een nieuwe route voor je bepalen.” Als tweede tipt hij voor de accommodaties het telefoonnummer in te voeren in de GPS in plaats van het adres. “Daarnaast ontvangen onze klanten voor vertrek uit Nederland tolkaarten. Het enige dat de reiziger hoeft te doen is gas geven en genieten.”

Route Roadtrip Japan

 • Amsterdam – Tokyo
 • Tokyo – Kawaguchiko/Mount Fuji
 • Kawaguchiko/Mount Fuji – Tsumago
 • Tsumago – Nara
 • Nara – Mount Koya
 • Mount Koya – Kyoto
 • Kyoto – Hiroshima/Miyajima
 • Hiroshima/Miyajima – Yufuin
 • Yufuin – Mount Aso
 • Mount Aso – Nagasaki
 • Nagasaki – Amsterdam

Meer Japan

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

 1. Hoor en zie altijd alleen maar fantastische dingen over Japan. Staat al jaren op de reislijst, maar nog altijd niet de beslissing genomen. Misschien maar als reisdoel voor de periode na COVID-19.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *