Zoek
Sluit dit zoekvak.

Poloshirt | Van tenniskledij tot je ideale vakantie outfit

lacoste poloshirt Hemd voor hem

Of je tijdens je vakantie nu sportief, casual of gekleed voor de dag wil komen, een poloshirt kan altijd, het maakt je ideale vakantie outfit compleet. Luchtig materiaal, kraag omhoog tegen de felle zon, wat wil een mens nog meer?

Een poloshirt alleen voor op de tennisbaan? Welnee!

Tijdens warme vakantiedagen, draagt niets zo lekker als een comfortabel poloshirt. Wie denkt dat dit kledingstuk enkel geschikt is voor op de tennisbaan, leeft waarschijnlijk nog in het jaar 1927, het jaar waarin de Franse tenniskampioen René Lacoste voor het eerst in een dergelijk shirt op de tennisbaan verscheen. De eerste Lacoste polo werd toen een feit.

poloshirt opgevouwen stapeltje

Hoera voor René Lacoste, de bedenker van het poloshirt

René Lacoste is dus de ‘uitvinder’ van het poloshirt. Deze topsporter vond dat het wel welletjes was om op het veld te verschijnen in een overhemd met lange mouwen. Dat hij de mouwen op mocht rollen, dat was een pluspunt, maar het niet-ademende materiaal was hem een doorn in het oog tijdens zijn sportieve prestaties.

Dat moest anders, vond hij. En zo geschiedde. Tijdens een Grand Slam wedstrijd verscheen de Fransman op het gravel in een fijn geweven shirt met korte mouwen en een opstaande kraag. De geboorte van het poloshirt. De voordelen van het ademende materiaal was een zegen, net zoals dat tot de dag vandaag nog het geval is. En zeg nu zelf, een poloshirt is toch niet meer uit de (vakantie)garderobe weg te denken?

Hoe zit het dan met die krokodil?

Wie poloshirt zegt, zegt Lacoste, ook al zijn er tegenwoordig tal van andere kledingmerken die dit type shirt op de markt brengen. En wie Lacoste zegt, zegt krokodil. Toch?

Om een lang verhaal kort te maken, gaat de geschiedenis van de Lacoste krokodil als volgt; de legende gaat dat de tennisser bij een van zijn eerste wedstrijden een tas van krokodillenleer kon winnen. Hij verloor overigens, maar was wel de bijnaam Aligator rijker. Bovendien als Lacoste spreekwoordelijk zijn kaken in de tegenstander had gezet, liet deze niet meer los, tot hij de match won.

De tennisser kon wel lachen om de bijnaam die hij had verworven en vroeg een bevriende modeontwerper een krokodil te ontwerpen voor op zijn tennisblazer. Kort daarna verhuisde het reptiel naar het poloshirt om daar nimmer meer te verdwijnen.

Leuke anekdote, toch voor als er tijdens je vakantie plots een pijnlijke stilte mocht vallen?

lacoste poloshirt krokodil

Lees ook:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *