Search
Close this search box.

Oregon per roadtrip ontdekken. Start en eindig in Portland

Oregon Welcomes You

Oregon en Portland vormden het decor vormden voor de uitzendingen van het 17e seizoen van het populaire televisieprogramma Wie is de Mol. Sinds die tijd is deze Amerikaanse staat populairder dan ooit. Tijd voor een nadere kennismaking.  Per huurauto ontdek je de staat perfect. Check deze dacht (voorbeeld)route en ik weet zeker dat je direct wil vertrekken. Gas geven!

Hello Oregon, hi Portland

Bij aankomst in Oregon is Portland de perfecte plek om te acclimatiseren. Wanneer na een paar dagen de jetlag is verdwenen, is het tijd om de huurauto op te halen en koers te zetten richting de kust.

Portland Oregon

Beachlife in Astoria

Astoria is zo’n plek waar je de camper simpelweg aan de kant moet zetten. Trap de rem in en geniet van de fraaie uitzichten. De hoge vuurtorens domineren de kustlijn, maar ook de monumentale Astoria Column staat fier overeind. Tel daar mooie stranden bij op en je snapt waarom direct doorrijden geen optie is.

Vuurtoren Astroria

Eenmaal Astoria verlaten, vervolg je je reis in zuidelijke richting naar Canon Beach en aansluitend naar Florence. In de omgeving van Florence worden in de brede duinen diverse activiteiten aangeboden. Verruil de auto eens voor 1pk? Wanneer paardrijden niet je ding is, stap dan in een buggy voor een avontuurlijke tocht naar de 150 meter hoge toppen van de Oregon Dunes. Het eindpunt van de dag wordt ongetwijfeld Coos Bay. De zogeheten Coos Indianen zijn naamgever aan dit kleine stadje. De sfeer is er gemoedelijk. Als je niet oppast breng je met gemak een week door in deze plaats.

Karakteristieke kratermeren

crater-lake Oregon

Vanuit Coos Bay tuf je op het gemak verder naar Crater Lake, een van ’s werelds bekendste kratermeren. Een vulkaanuitbarsting veroorzaakte 7.700 jaar geleden het ontstaan van het diepste meer van Amerika. Overweldigend mooi! Wanneer je het natuurgeweld achter je laat en richting Bend toert, doemt Fort Rock als een luchtspiegeling voor je op in de woestijn.

Bend, de outdoor capital van Oregon

Maak voor Bend minimaal een dag of drie vrij in het reisschema, zeker als je outdoor activiteiten houdt. Deze plek wordt niet voor niets de Outdoor capital van Oregon genoemd. Fietsen, wandelen, raften of flyboarden, de keuze is aan jou. Voor wie geen genoeg krijgt van de bijzondere rotsformaties in Oregon, gebruikt Bend als uitvalsbasis voor een dagtrip naar Smith Rock.

painted-hills John Day Oregon

John Day is ongetwijfeld de volgende aanlegplaats. Onderbreek de vier uur durende trip tussen Bend en John Day met een stop bij de Painted Hills en het John Day Fossils Beds National Monument. Verschillende trails leiden naar diverse uitzichtpunten. Hier blijf je foto’s maken, de heuvels zijn vanuit elk standpunt anders gekleurd, maar telkens het waard de camera opnieuw ter hand te nemen.

Cowboy country

Cowboy country wacht op je.  De roadtrip Oregon brengt je via een heuvelachtig landschap met veel ranches en landbouwbedrijven naar Pendleton. De meeste toeristen leggen hier aan voor het bijwonen van een rodeo.

cowboy

Wie de Columbia Rivier blijft volgen, via The Dallas en Hood River komt vanzelf terug in Portland. Voor je terug bij het startpunt bent, hou je natuurlijk bij de meest prachtige watervallen in de staat halt. Geniet nog een paar dagen van Portland alvorens je met een koffer vol indrukken Oregon verlaat.

Hoe kom ik in Oregon?

Vanuit Amsterdam vliegt KLM/DELTA in 10 uur rechtstreeks naar Portland, Oregon.

Meer info/inspiratie; check de officiële website van Travel Oregon.

Meer Verenigde Staten:

5 x sneeuw in the States
San Francisco, één van de meest populaire steden van de V.S.

Dit artikel schreef ik voor/verscheen eerder in ‘Wegdromen’ het vakantiemagazine van de The Travel Club

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

4 reacties

  1. Oregon lijkt me een prachtige bestemming (toch wel dankzij Wie is de Mol).. Ik had nog nooit iets van deze regio gezien tot het programma. Maar wat het is het daar mooi groen zeg, prachtig!

  2. Wij zijn in Seattle en Portland geweest, maar reisden toen door naar Yellowstone National Park. Oregon is eigenlijk veels te mooi om zo snel te verlaten. De painted hills en Crater Lake zien er magisch mooi uit joh!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *