Zoek
Sluit dit zoekvak.

Op Pieterpad (LAW9) | Boek ter ere van 40 jarige jubileum

Op Pieterpad boek voorkant

Op Pieterpad, wie gaat er mee?

Op Pieterpad, een boek over een stel dat het beroemde pad gaat lopen/loopt komt uit in het jaar dat het iconische pad – Langeafstand wandeling 9 – 40 jaar jong is. Loop je mee met Maarten en Nicolien?

Pieterpad
OmniTraveler & Co. bij het eind/beginpunt in Maastricht

LAW9

Is er iemand die nog nooit van het Pieterpad gehoord heeft? We kunnen het ons bijna niet voorstellen. Het wordt niet voor niets ‘Het Koningsnummer van de Nederlandse Wandelpaden genoemd. Vriendinnen Toos en Bertje bedachten en zetten de route samen uit. Waarom? Om naar elkaar toe te lopen. De ene was namelijk woonachtig in Groningen, de ander in het Brabantse Tilburg. Hun inspiratie vonden ze in wandeltochten over de grens, in het Duitse Zwarte Woud. Sinds 1983 is het pad een ware hit onder wandelaars – en dat zal het de komende veertig jaar, waarschijnlijk ook nog wel blijven.

Mee met Maarten en Nicolien op Pieterpad

Maarten en Nicolien, de hoofdpersonen uit het boek, hebben het besluit genomen; ze gaan op pad. Wat vooraf goed is om te weten, is het feit dat Maarten en Nicolien vaker wandelen. In boeken. Eerst in het werk van J.J. Voskuilt, vervolgens in de boeken van Huijser. Of ze het gezellig hebben tijdens het wandelen. Ach, wat zullen we zeggen. Kibbelen is ook een sport.

Hoofdstuk na hoofdstuk – er zijn net zoveel hoofdstukken als etappes – worstelen ze zich – letterlijk en figuurlijk – over het pad. Kleine irritaties worden door vermoeidheid soms groter, maar de fraaie landschappen en de tocht maken uiteindelijk alles weer goed.

LAW Wandelen boek Nederland

Op Pieterpad praktisch

Wie het Pieterpad zelf gelopen heeft, herkent niet alleen de etappes, maar de gesprekken die de twee wandelaars met elkaar – en over anderen – hebben. Dit is geen routeboekje, geen wandelgids, maar een hele leuke aanvulling daarop.

Titel: Op Pieterpad
Auteur: Wim Huijser
Omvang: 240 pagina’s
ISBN: 978 94 6471 023 6
Prijs: € 19,90
Verkrijgbaar: te bestellen Bol.com of via Noordboek

Op Pieterpad boek achterkant

Meer wandelen

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *