Zoek
Sluit dit zoekvak.

Belfast for free | 5 must-see plekken in de stad. Voor nop!

Budgetvriendelijke citytrip: Belfast for free

Stedentrips maken is leuk, maar het kan soms ook een aardige aanslag op je portemonnee zijn. Hoe fijn is het dan als je budget neutraal toch leuke dingen kunt doen? 5 tips voor Belfast for free.

Belfast for free: Unieke flora in de Botanische tuin


Belfast for free Botanic Garden

Voluit heet de botanische tuin Belfast Botanic Gardens & Palm House. Het fraaist van deze enorme tuin/ dit uitgestrekte park vind ik zelf de prachtige kas van smeedijzer en glas. Niet alleen van buiten een plaatje om te zien, binnen ook erg mooi, vol planten en gewassen die ik nog nooit eerder zag. Het stuk dat voor een tropisch ravijn door moet gaan, kan me persoonlijk niet zo bekoren. Een tikkeltje kitsch. De diverse rozentuinen daarentegen staan in bloei en zijn prachtig.

Belfast for free: Ulster Museum

Belfast for free Ulster museum

Wanneer je dan toch de Botanische tuin bezoekt, plak er dan direct een bezoek aan het Ulster Museum aan vast. Echte samenhang is lastig te vinden in het museum, maar dat maakt het er niet minder interessant op. We (ik, vriendlief en ons meisje (6 jaar) dwalen door zalen gevuld met en voorwerpen van archeologische opgravingen, informatie inzake industrieel erfgoed, foto’s van The Troubles, kunst uit Noord-Ierland alsmede zalen vol edelstenen en opgezette beesten.

Burgemeester van Belfast voor 1 minuut: Haak aan bij een rondleiding door City HallBelfast for free Cityhall

Het City Hall zie je echt niet zomaar over het hoofd, tijdens je bezoek aan Belfast. Het gebouw in renaissancestijl domineert het centrum. We tekenen in voor de gratis rondleiding van 15.00 uur. Onder de indrukwekkende koepel wachten we op onze gids, die ons meeneemt waar andere stervelingen niet mogen komen. We mogen in de raadzaal. Ons meisje is voor 1 minuut burgemeester van Belfast als ze op de zetel van de belangrijkste persoon in de stad plaatsneemt. Niet alleen is het een prachtig gebouw vol kunstschatten, we leren tijdens het verhaal van de gids meer en meer over de stad en haar geschiedenis. Helemaal voor niets (vooraf aanmelden).

Belfast aan je voeten

Belfast for free Dome

Nu hou ik zelf niet zo heel erg van shoppen, maar Victoria Square shopping Center wilde ik echt wel heen. Waarom? Vanwege de bovenste verdieping. Een glazen koepel geeft je een prachtig uitzicht over Belfast en de rivier Lagan.

Speur naar toffe street art


Belfast for free streetart

Dikke kans wanneer jij Belfast bezoekt, je deze pareltjes al niet meer terugziet. De street art in de stad komt en gaat. De beste plek om mooie murals te spotten is Cathedral Quarter.

➡️ Lees ook: 5x street art in Belfast

Belfast for free: Free Walking tour

Diverse organisaties bieden gratis stadswandelingen aan. Je haakt aan op een vooraf bekend gemaakte locatie en je ‘betaalt’ enkel de fooi voor de gids. In het Etap Hotel Belfast waar wij verbleven, lagen flyers van Farset Free Walking Tours, maar er zijn ook andere aanbieders. De keus is aan jou.

➡️ Voor meer gratis of budgetvriendelijke reistips raadpleeg je het Het Grote Gratis Op Reis Boek.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

7 reacties

  1. O Belfast, wat ben je leuk!! Grappig he, die koepel in het winkelcentrum. Vanaf daar zie je pas hoe groot Belfast eigenlijk is!

  2. Wat een fijne tips. Het is altijd leuk om wat gratis dingen mee te kunnen pikken tijdens een citytrip. Die kas ziet er ook mooi uit (doet me denken aan die in Madrid, ken je die?) en Street Art gaat er bij mij altijd goed in!

  3. Het lijkt me een mooie stad. Zeker als ik je foto’s van de street art zo voorbij zie komen. De botanische tuin ziet er trouwens ook super uit. Maar dan niet alleen de planten en bloemen maar vooral het gebouw. Is het van binnen net zo mooi als van buiten?

  4. Leuke tips en fijn dat er zoveel gratis is! Ben nog nooit in Belfast geweest, maar dit smaakt zeker naar meer.

  5. Handige tips! Ik heb ergens gelezen dat de murals definitief zouden verdwijnen rond 2023 – beetje jammer, want is toch een belangrijk deel van de geschiedenis van de stad…

    1. Hi Marie-Lise, in de Cathedral Quarter is een wijk waar veel veranderingen gaande zijn. Oude panden worden afgebroken, stadvernieuwing is een feit. Het verdwijnen van street art kan daar een gevolg van zijn.

  6. Belfast lijkt me een hele leuke stad voor een stedentrip en gratis dingen doen is altijd leuk. In bijna elke stad waar ik kom doe ik een free walking tour. Zo’n gids heeft ook altijd leuke tips voor restaurantjes etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *