Stedentrips maken is leuk, maar het kan soms ook een aardige aanslag op je portemonnee zijn. Hoe fijn is het dan als je budget neutraal toch leuke dingen kunt doen? 5 tips voor Belfast for free.

Belfast for free: Unieke flora in de Botanische tuin


Belfast for free Botanic Garden

Voluit heet de botanische tuin Belfast Botanic Gardens & Palm House. Het fraaist van deze enorme tuin/ dit uitgestrekte park vind ik zelf de prachtige kas van smeedijzer en glas. Niet alleen van buiten een plaatje om te zien, binnen ook erg mooi, vol planten en gewassen die ik nog nooit eerder zag. Het stuk dat voor een tropisch ravijn door moet gaan, kan me persoonlijk niet zo bekoren. Een tikkeltje kitsch. De diverse rozentuinen daarentegen staan in bloei en zijn prachtig.

Belfast for free: Ulster Museum

Belfast for free Ulster museum

Wanneer je dan toch de Botanische tuin bezoekt, plak er dan direct een bezoek aan het Ulster Museum aan vast. Echte samenhang is lastig te vinden in het museum, maar dat maakt het er niet minder interessant op. We (ik, vriendlief en ons meisje (6 jaar) dwalen door zalen gevuld met en voorwerpen van archeologische opgravingen, informatie inzake industrieel erfgoed, foto’s van The Troubles, kunst uit Noord-Ierland alsmede zalen vol edelstenen en opgezette beesten.

Burgemeester van Belfast voor 1 minuut: Haak aan bij een rondleiding door City HallBelfast for free Cityhall

Het City Hall zie je echt niet zomaar over het hoofd, tijdens je bezoek aan Belfast. Het gebouw in renaissancestijl domineert het centrum. We tekenen in voor de gratis rondleiding van 15.00 uur. Onder de indrukwekkende koepel wachten we op onze gids, die ons meeneemt waar andere stervelingen niet mogen komen. We mogen in de raadzaal. Ons meisje is voor 1 minuut burgemeester van Belfast als ze op de zetel van de belangrijkste persoon in de stad plaatsneemt. Niet alleen is het een prachtig gebouw vol kunstschatten, we leren tijdens het verhaal van de gids meer en meer over de stad en haar geschiedenis. Helemaal voor niets (vooraf aanmelden).

Belfast aan je voeten

Belfast for free Dome

Nu hou ik zelf niet zo heel erg van shoppen, maar Victoria Square shopping Center wilde ik echt wel heen. Waarom? Vanwege de bovenste verdieping. Een glazen koepel geeft je een prachtig uitzicht over Belfast en de rivier Lagan.

Speur naar toffe street art


Belfast for free streetart

Dikke kans wanneer jij Belfast bezoekt, je deze pareltjes al niet meer terugziet. De street art in de stad komt en gaat. De beste plek om mooie murals te spotten is Cathedral Quarter.

➡️ Lees ook: 5x street art in Belfast

Belfast for free: Free Walking tour

Diverse organisaties bieden gratis stadswandelingen aan. Je haakt aan op een vooraf bekend gemaakte locatie en je ‘betaalt’ enkel de fooi voor de gids. In het Etap Hotel Belfast waar wij verbleven, lagen flyers van Farset Free Walking Tours, maar er zijn ook andere aanbieders. De keus is aan jou.

➡️ Voor meer gratis of budgetvriendelijke reistips raadpleeg je het Het Grote Gratis Op Reis Boek.

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather