Zoek
Sluit dit zoekvak.

Etap Hotel Belfast | Overnachten op beperkte vierkante meters

Going budget: Etap Hotel Belfast

Vriendlief moet voor het werk naar Dublin, we besluiten er een vakantie aan te koppelen en trekken er samen met onze kleine meid een week op uit. Naast de Ierse hoofdstad bezoeken we ook Belfast. Overnachten, dat doen we in het Etap Hotel Belfast.

Etap Hotel Belfast

Aangezien Belfast geen goedkope bestemming is, besluiten we knaken uit te sparen op de overnachting. Derhalve valt het besluit in het Etap Hotel Belfast, ook wel Ibis budget genaamd, een kamer te boeken. Niet zo maar een kamer, een zogeheten ‘cocoon kamer‘.
Dit type kamer staat op de website omschreven als een 3-persoonskamer met tweepersoonsbed en stapelbed. Kleine meid (6 jaar) is direct enthousiast.

Cocoon kamer met tweepersoonsbed en donzen dekbed, eenpersoonsstapelbed, douche en apart toilet, flatscreen tv, multimedia aansluitingen en draadloos internet. Bron: Website Etap Hotel Belfast

Auto, vliegtuig, bus

Op een onzalig tijdstip gooien we onze bagage in de kofferbak en rijden naar Schiphol. De rij voor de Ryanair vlucht is reeds een feit wanneer we de gate bereiken. Een korte vlucht later, raken we Ierse bodem. Dublin groet ons. We zeggen echter direct weer gedag. Stappen in een bus die ons snel naar Belfast brengt. Het hotel ligt op nog geen 500 meter bij het bus/treinstation vandaan. Tussen de buien door wandelen we naar ons home away from home voor de komende dagen.

➡️ Lees ook: Belfast, het beste van de Noord-Ierse hoofdstad in 17 foto’s

Welkom in Belfast

Het is nog geen 14.00 uur maar we mogen al wel inchecken, maar de kamer is nog niet gereed. Na een natte middag en eerste kennismaking met de stad (leuk!) keren we aan het einde van de middag terug naar de receptie. De keycard verwisselt van eigenaar, op naar onze kamer.

Etap Hotel Belfast bedden
Drie keer raden wie het bovenste bed opeist? Knuffels uit de tas, nachtlampje testen, dekbed goed leggen en haar ‘nestje’ is gereed. Op vriendlief en mij wacht het benedenbed. Prima zo.

Klein

Ik zal er niet om heen draaien. Het aantal beschikbare meters in de kamer is weinig. Het is een kleine kamer, maar wel van alle gemakken voorzien. Klein maar fijn. De koffers schuiven we onder het bed en het ‘bureau’ (niet meer dan een plankje), om zo de vloer zoveel mogelijk vrij te houden. Vanuit het bed kan ik net niet de wasbak aanraken, maar het scheelt niet veel.

The morning after

Verwarring. “Ontbijt is niet bij de overnachting inbegrepen,” deelt de jongen aan de receptie mede. “Ik heb bij boeking ontbijt bijgeboekt,” reageert vriendlief. Speuren in de computer. “Ik zie niets staan….” Zo gemakkelijk laten we ons niet ons ontbijt afnemen. Eenmaal de geprinte reservering voor zijn neus, kan hij niet anders dan concluderen dat we recht hebben op boterhammen en meer.
Etap Hotel Belfast

Etap Hotel Belfast ontbijt
“Ze hebben Nutella!” Meisje ook weer blij. Het kleine buffet is goed verzorgd. Vol verse producten en het wordt tijdig aangevuld. Het afruimen van de tafels (iets wat gasten eigenlijk zelf behoren te doen) mag wel wat beter in de gaten gehouden worden.

Waar is de brand? In het Etap Hotel Belfast!

Nacht 2:
“Je telefoon!” mummelt vriendlief terwijl hij me een por in mijn zij geeft.
“Telefoon? Ik heb mijn telefoon ’s nachts uit staan….”

Het is kort na twaalven en een hels kabaal in de kamer, een geluid dat steeds harder door de kleine ruimte galmt.
“Het is de rookmelder,” zeg ik met een aarzeling in mijn stem.
Vriendlief gaat op het bed staan en wappert met een T-shirt voor het ding. Zonder resultaat.
We kijken elkaar verbaasd aan. Wat is dit?
Hoewel het aan de ene kant lijkt of er al uren voorbij zijn, zijn er in werkelijkheid slecht luttele minuten gepasseerd.
“Brandalarm” roepen we dan in koor.

Voorzichtig open ik de deur naar de gang. Mensen in pyjama, gasten in boxershorts en moeders met kinderen onder de arm, lopen in driftige pas over de gang. We trekken ons meisje uit bed, schieten in onze kleren en schoenen en verlaten de kamer. Ik kan nog net de tas met daarin onze paspoorten mee grissen.

“Niet met de lift,” roep ik als een soort drill inspector

De kleine lobby staat propvol (red. het hotel telt 146 kamers). Het lawaai begint behoorlijk op mijn zenuwen te werken. Een student die functie van nachtportier vervult blijft verbazingwekkend kalm en laat weten dat het waarschijnlijk vals alarm is. De brandweer is echter wel gebeld. De ergst geschrokkenen geeft hij een flesje water. Dan volgt het wachten. Wat eveneens een eeuwigheid lijkt te duren. Ons slaperige kindje snurkt op mijn schoot verder. Na ruim 45 minuten geeft de brandweer het pand vrij en blijkt (inderdaad) het alarm op hol te zijn geslagen. Welterusten allemaal.

Conclusie Etap Hotel Belfast

Etap Hotel Belfast
Een prettig hotel met dito ligging – ook al kijkt onze kamer uit op een soort parkeerterrein waar tevens de drankvoorraad voor de omliggende horeca opgeslagen ligt. De prijs varieert per dag, maar komt zelden boven de € 90,- per nacht uit. (Check beschikbaarheid en prijzen op de site van het hotel)

+ Ondanks de kleine afmetingen is alles aanwezig
+ Schoon
+ Voor een budget accommodatie is het ontbijtbuffet qua prijs/kwaliteit in verhouding
+ Ligging: er ligt veel horeca rondom het hotel, zodat je elke avond ergens anders kunt dineren. Ook het centrum (ongeveer 1 km) en het trein/busstation liggen vlakbij
+ (Deze moet ik van dochter erbij zetten) de tafelvoetbal tafel in de lobby (gratis)

– Ligging: soms wel wat lawaaierig (vooral met open raam)
– Staff mag wat professioneler (de nachtportier handelde overigens prima)
– Een paar vierkante meters meer had ook wel fijn geweest

Kortom een fijne plek voor een fijne prijs. Zou ik dit hotel aanraden? Ja hoor.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *