Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De wereldkaart, de nieuwe trend voor aan de wand

wereldkaart

Trend voor aan de wand: de wereldkaart

Cabaretier Herman Finkers zei ooit in een van zijn shows; “Niets zo charmant als een spreuk aan de wand.” De tijd van Delfts Blauwe tegeltjes met (on)zinnige uitspraken aan de muur zijn verleden tijd. Vandaag de dag sier je je wanden met een toffe wereldkaart.

Je kunt geen interieurblad openslaan – of woonprogramma op televisie bekijken – of je ziet de wereldkaarten voorbijkomen. Niet gek als je het OmniTraveler vraagt. De wereldkaart is tegenwoordig in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Zo vind je altijd wel een tof exemplaar dat precies bij jouw inrichting past. Mijn eigen exemplaar hangt naast mijn bureau. Tijdens werk-ontwijkend gedrag, werp ik graag een blik op mijn wereldkaart. Dan droom ik even weg naar oorden waar ik al eens was of mijmer ik over bestemmingen die ik graag nog eens wil bezoeken. Ben je ook op zoek naar zo’n leuke wanddecoratie? Ik geef je graag wat inspiratie. Er zijn namelijk tal van soorten wereldkaarten. Ik ben benieuwd voor welke jij valt.
➡️ Lees ook: Binnenkijken bij OmniTraveler

Verschillende materialen

De wereldkaart, de nieuwe trend voor aan de wand hout

Net zoals de tijd van tegeltjes voltooid verleden tijd is, is ook de tijd van één type wereldkaart al lang achterhaald. De kaarten van tegenwoordig kunnen op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan foto op canvas. Maar ook een wereldkaart afgedrukt op hout behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast is het zelfs mogelijk te kiezen voor een afbeelding van onze aarde op aluminium of glas.

Elk materiaal heeft z’n eigen karakter. Is jouw interieur modern en strak? Kies dan voor een exemplaar van glas. Ben je gek op een landelijke uitstraling in je woning, ga dan voor een kaart op hout. Liever een industriële uitstraling? Dan is een wereldkaart op aluminium echt iets voor jou.

Unieke wereldkaart

Behalve dat je keuze hebt uit verschillende materialen is er ook volop keus wat betreft het type kaart waaruit je kunt kiezen.  Zelf vind ik de historische wereldkaart erg leuk. Een kaart met een vintage uiterlijk. De stokken aan de boven en onderzijde doen me denken aan de kaarten die vroeger op school tijdens de aardrijkskunde les gebruikt werden.  Een hele trendy wereldkaart pas persoonlijk niet zo bij mijn smaak. Wellicht heb jij een design interieur waarbij een dergelijk exemplaar uitstekend past. Een wereldkaart met stippen. Een waterverf exemplaar. De keuze is aan jou. Dat niet bij elk type kaart de informatie geografisch gezien helemaal correct is, is van ondergeschikt belang. Bij deze wereldkaarten gaat het om het ontwerp.

Wil je wel graag met vlaggetjes in de weer om jouw bezochte landen mee te markeren? Geen nood. Er zijn tal van geografische kaarten waarop de ligging van elk land wel duidelijk is weergegeven.  Een reguliere kaart is een keuze, of een kaart met landnamen en hoofdsteden is ook leuk natuurlijk.

Grote wereldkaarten

De wereldkaart, de nieuwe trend voor aan de wand behang

Het mag duidelijk zijn, een grote wereldkaart is de perfecte opvallende muurdecoratie. Er zijn zelfs exemplaren die je complete muur vullen. Hoe tof is dat? Over toffe dingen gesproken. Wat dacht je van je interieur opfleuren door middel van wereldkaart op fotobehang. Je hele muur met een kaart bedekken klinkt misschien heftig. Wanneer je echter kiest voor een kaart met rustige kleuren in combinatie met  zwart en wit tinten, zul je zien dat het een fantastische aanvulling op je interieur is.

➡️ Naast wereldkaarten is er ook een trend gaande op het gebied van stadskaarten. Stadskaarten zijn hippe en gedetailleerde weergaven van jouw favoriete steden. Een zwart-witte weergave van  bijvoorbeeld Groningen, Rotterdam of Maastricht. Super leuk en helemaal hip.

De wereldkaart, de nieuwe trend voor aan de wand maastricht

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *