Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rotterdam hotspots, de leukste plekken in de Maasstad

Rotterdam

Jaarlijks wordt voor het werk van vriendlief een uitstapje gemaakt in Nederland (of België), in 2017 was de bijeenkomst in Rotterdam. Wat een geluk, want ook al vond aan 010 vroeger maar weinig aan, tegenwoordig struikel je over de leuke adresjes in de havenstad. Waar de meeste collegae slechts de zaterdagmiddag in het Manhattan aan de Maas vertoefden, kozen wij er voor het hele weekend uit te trekken voor een city trip in deze leuke stad. Genoeg tijd dus om de leukste – en lekkerste – plekken te ontdekken. Die hou ik natuurlijk niet voor mezelf. Jij mag het ook weten!

Rotterdam hotspots: Nieuwe Binnenweg

Net als op vele plekken in de stad, poppen ook op de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg meer en meer leuke tentjes op. Koekela mag en kan je simpelweg niet overslaan. In een woord heerlijk!

https://www.instagram.com/p/Ba_TI_Rj3Zx/?taken-by=koekelabakery

Voor wie voor organisch gaan – én hip – schuift zijn stoel aan bij Gys. Hier geniet je van biologisch eten en drinken, met aandacht bereid en zoveel mogelijk gemaakt van streekproducten. Genieten met een grote G.

https://www.instagram.com/p/BcKOZGDjlg6/?taken-by=movimentorotterdam

Wanneer ik bij Movimento rondkijk, vraag ik me af waarom ik niet vaker een jurkje draag. Een leuke plek vol toffe (retro/vintage) kleding.

Rotterdam hotspots: Katendrecht

De eerste avond reserveerde ik een tafel bij CEO Baas van het vlees. Jaren terug, toen de zaak pas op was, at ik hier met een oud-collega de lekkerste biefstuk, ever. Vriendlief houdt er ook wel van zijn inner-carnivoor zo nu en dan los te laten, een avondje vleesch eten stond derhalve dan ook snel op het programma van ons weekendje Rotterdam.

https://www.instagram.com/p/BbjxC5fHSKi/?taken-by=dematroosenhetmeisjerotterdam

Schuin tegenover de vleesbazen zit De matroos en het meisje. Ik hoorde er goede verhalen. Echter twee maal op een avond uit eten is een beetje veel, niet?

Na onze heerlijke vleesmaaltijd, wippen we de fenix food factory binnen. De avond afsluiten met een glas bier van de Kaapse brouwers.

https://www.instagram.com/p/Bb5K4rOl5Pi/?taken-by=evahopstaken

Rotterdam hotspots: elders in de stad

Met gemak zou mijn dag kunnen bestaan uit het testen van koffietentjes (ook al drink ik geen koffie). Doorgaans mixt men in dergelijke etablissementen gezelligheid met ambacht met een vleugje hipster. Ik hou er van. Net als van de huisgemaakte taarten die Lof der Zoetheid serveert.

https://www.instagram.com/p/BZp_a63lFGM/?taken-by=lofderzoetheid

In mijn eigen Breda hebben we Dokter Worst, in Rotterdam ga je voor een broodje worst, naar Hans. Hans Worst. Je vind de hotdogkar op de Coolsingel, vlakbij de C&A. De Rotdog is een van de specialiteiten. De worst is gewikkeld in cheddarkaas en spek. Wie van pittig houdt, maakt deze snack af met wat hete saus.

https://www.instagram.com/p/BUjmF1ngDNr/?taken-by=hoanthi

Het is dat ons diner reeds gereserveerd was, maar anders had ik graag aangeschoven bij het Asian BBQ Restaurant op het Hudsonplein (in Delfshaven). Voor Aziatisch eten mag je me ’s nachts wakker maken. Ik ga dit plekje zeker onthouden voor een volgend bezoek aan Rotterdam.

https://www.instagram.com/p/BchifR_loA1/?taken-by=asian_bbq_restaurant

Funkie House volg ik al een tijdje op Instagram. Extra leuk om eens door de winkel (Korte Hoogstraat 15-A) te lopen. Vriendlief was eveneens enthousiast. Niet gek als bedenkt dat de shop vol stoere kleding hangt.

https://www.instagram.com/p/Bc2GwNDlHTJ/?taken-by=funkie_house

Ook leuk – met name met lekker weer – de Luchtsingel. (Mijn dochter (6 jr.) vond het ook een te gekke plek in 010.

https://www.instagram.com/p/BY-dbxIlxH9/?taken-by=evahopstaken

Goed, ik denk dat het inmiddels wel duidelijk is. Er zijn talloze Rotterdam hotspots. Ja toch, niet dan ;)?
Ik weet zeker wanneer je zelf de stad bezoekt, je tal van andere leuke en lekkere plekken ontdekt. Vul gerust dit lijstje aan!

Meer Rotterdam:

 • Tijdens een eerder bezoek at ik al eens bij Jamie’s Italian. Ook lekker!
 • Tijdens dit weekend ontbrak ook een bezoek aan de Markthal niet. Ik keerde huiswaarts met een tas vol kruiden, worsten en meer lekkers.
 • Geen zin om te lopen? Stap aan boord van Rotterdamse City Sightseeingbus. Relaxt rij je de stad rond.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

12 reacties

 1. Wat een leuke plekjes!

  Ik bezocht deze maand het fotografiemuseum en ging lunchen in Hotel New York. Zo fijn.

  1. Ook hele fijne plekken. Ik ging met mijn dochter naar de Kattententoonstelling in de Kunsthal, ook leuk

 2. Rotterdam is ook een heerlijke stad! Koekela is echt heerlijk, ik ga daar graag een taartje eten als ik in Rotterdam ben 😉

 3. Zelf kwam ik vroeger veel in Rotterdam en werk er sinds begin dit jaar weer. Zelf vond ik Rotterdam aan super leuke stad waar ik graag kom. Leuk is ook om aan de Maas lekker te chillen, je hebt er ook een stukje strand.

 4. Ik kan de Bazar aanraden in de Witte de withstraat. In deze straat volgde ik de Fotovakschool paar jaar geleden alweer. tijdje terug ook een bezoek aan de kubuswoning gebracht, dat was wel leuk om te zien van binnen. Verder natuurlijk de markthal. Fenix Foodfactory wil ik nog wel eens heen. Ik heb ook prima gegeten bij Popocatepetl bij de Oude Haven, dichtbij station Blaak. Ik kom wel eens een dagje in Rotterdam (ook omdat schoonfamilie hier woont en Natalie daar wel eens logeert), maar eigenlijk nooit voor een stedentrip. Het trekt me toch niet echt.

  1. Bazar is inderdaad ook leuk. De Markthal daar schreef ik eerder al eens over, ook een must-see. Popocatepetl die heeft ook een filiaal in mijn eigen Breda, daarvoor hoef ik dus niet naar Rotterdam, maar de oude Oude Haven is inderdaad ook een leuk stukje in de stad. Bedankt voor je tips

 5. Dat Lof der Zoetheid en Koekelabakery… mjammmm… 🙂 Daar zou ik zeker even naar binnen gaan als we in Rotterdam zijn. Ik zit al tijden te denken aan een (lang) combi-weekend met Den Haag / Scheveningen, lijkt me leuk!

 6. Leuke stad hoor…toen ik nog in Dordrecht woonde kwam ik er regelmatig! Nu ik in Amsterdam woon wat minder, maar het blijft leuk om er te komen. Afgelopen dinsdag nog gegeten bij restaurant Joelia van Mario Ridder aan de Coolsingel…echt super lekker!

 7. Koekela ziet er inderdaad heerlijk uit, ik ga het opslaan voor een volgend bezoek aan Rotterdam! Mijn vader is daar geboren, dus vroeger kwam ik er vaak maar ben er inmiddels al een tijdje niet geweest. Thanks voor de tips!

 8. Lekker is Koekela he? Wij rijden er soms speciaal voor om haha. En inderdaad, er zijn zat toffe plekken te vinden in Rotterdam 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *