Zoek
Sluit dit zoekvak.

Markthal Rotterdam, hoorn des overvloeds

Rotterdam is een icoon rijker, de Markthal. Tijd voor een kennismaking.
Markthal_Rotterdam_zoetigheden

Halte nr. 6

Samen met kleine meid doe ik een dagje Rotterdam. Ons uitje heeft twee dingen op het programma staan. Ten eerste, heerlijk door Rotterdam cruisen per City Sightseeing bus (je leest hier hoe dat was) en ten tweede een bezoek aan de Markthal brengen. Ruiken, proeven, smullen! Vanaf Rotterdam CS bereiken we na drie kwartier halte 6 van de hop-on hop-off bus, de Markthal wacht op ons. Let’s go!
Markthal Rotterdam_entree

Markthal Rotterdam

Kort na de opening (1 okt. 2014) was ik al eens bij deze hal. Druk, drukker, drukst was toen echt wel van toepassing. Eigenlijk té druk naar mijn zin. Door de mensen zag ik de kramen niet meer. Zonde. Niet echt enthousiast keerde ik terug naar huis. Met een kleuter (4 jaar) die het liefst heel de dag 24Kitchen kijkt en liever guacamole dan appelmoes op haar bord heeft, geef ik de Markthal een tweede kans.

Struinen langs 96 kramen

Nee, ik heb ze niet allemaal geteld, maar naar verluidt prijzen niet minder dan 96 eigenaren hun waar aan in de Markthal. Variërend van noten tot verse vis en van Churro’s tot baklava, voor iedereen is er wat wils.
Markthal Rotterdam_kraamhouders

Hoorn des Overvloeds

“Mama, kijk een aardbei en ik zie een vlinder en…,” roept mijn kleutermeisje me toe, haar hoofd in haar nek leggend, zodoende de kunst in de boog van de Markthal goed in haar op te kunnen nemen. De Hoorn des Overvloeds, zoals het kleurrijke kunstwerk heet, toont ons verschillende versproducten. Het is een hedendaagse variant van de stillevens van oude Hollandse meesters.
Markthal Rotterdam_Floor

Donut, kaas en Marrakech mix

Goed, even een korte opsomming van we in een paar uur allemaal geproefd/gekocht hebben. Te beginnen met een mini-donut. HAP. Gevolgd door een handvol pepernoten in combinatie met een stukje dragonfruit en drie Tom-tomaatjes.
Voor slechts € 1,- proef ik kaas met een bijpassend glaasje port. Meer muizenhapjes kaas, aangevuld met worst – met vijgen, met spaanse peper, met… met wat niet? Op het Gouds hoekje een mini-stroopwafelgebakje, zo lekker! Tevens sla ik er een fles Stroopwafellikeur in (buiten Gouda en de kraam hier in de Markthal nergens te krijgen).

Op het moment dat ik besluit dat het zo wel genoeg is, passeren we Spices of Marrakech. Kruiden, daar heb je nooit genoeg van in de keuken. De vriendelijke dame achter de toonbank laat ons de Marrakech Mix proeven. Verkocht!
Markthal Rotterdam_Spices_of_Marrakech

Markthal Praktisch

  • We bereikten de Markthal per City Sightseeing hop-on hop-off bus, halte Markthal – Oude Haven
  • De Markthal is tevens bereikbaar (van Rotterdam CS) per bus 32 of 48. Per tram, nummer 21 of 24 of per metro, zowel A, B als C stoppen bij station Blaak. Tenslotte kun je er ook voor kiezen de (stop)trein naar station Rotterdam Blaak te nemen. De Markthal ligt op loopafstand van alle te kiezen soorten openbaar vervoer
  • Met de auto is ook een optie. Er is een 1.100 plaatsen tellende parkeergarage
  • Openingstijden zijn maandag t/m donderdag & zaterdag 10.00 tot 20.00 uur. Op vrijdag 10.00 tot 21.00 uur. Tenslotte op zondag zijn de kraamhouders aanwezig van 12.00 tot 18.00 uur

Meer Rotterdam:

Rotterdam met kinderen
Ontdek met Must See het beste van Rotterdam
Wandelen buiten de binnenstad van Rotterdam

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *