Zoek
Sluit dit zoekvak.

National Park Amerika | Kies eens voor een minder bekend NP

National Park Amerika

Welk National Park in Amerika moet je nu bezoeken als je een trip naar de Verenigde Staten plant? Yellowstone, Yosimite en Grand Canyon liggen voor de hand en zijn niet voor niets ongekend populair. Kies ook eens voor een minder bekend National Park in in Amerika en laat je verrassen. En geniet op en top van de natuur

Een ondergronds doolhof voor speleologen – Mammoth Cave National Park, Kentucky

In Mammoth Cave National Park, in zuidelijk Kentucky, vindt je het – voor zover bekend – ’s werelds langste grottenstelsel. Beroemd om zijn complexe gangenstelsel en reusachtige mammoetkamers. De eerste mens stapte ongeveer 4.000 jaar geleden door de imposante boog Mammoth Cave binnen en vandaag de dag kunnen bezoekers de 600 km lange grotten op eigen houtje verkennen of een van de informatieve rondleidingen volgen die door de parkwachters worden gegeven. Voor wie liever het hoofd boven de grond houdt, wachten prachtige wandelpaden door de indrukwekkende natuur en langs de twee rivieren die door het park stromen.

Check ook: www.visittheusa.co.uk/destination/mammoth-cave-national-park

Kentucky

Amerika’s witte woestijn – White Sands National Park, New Mexico

White Sands in het Tularosa Basin, in het midden van de woestijn, van New Mexico is een bijzonder National Park. Het zanderige gips waaruit de White Sands bestaan vormde ooit de bodem van een ondiepe zee die 250 miljoen jaar geleden de regio overspoelde. De duinen hier bewegen nog steeds met een snelheid van wel negen meter per jaar. Deze duinen zorgen het hele jaar door voor een leuke dag zand-sleeën, populair voor het hele gezin. Maar let op dat je voldoende water meeneemt want de temperatuur kan in de zomer oplopen tot meer dan 40° Celsius. Een goede optie voor warme dagen is deel te nemen aan een door een parkranger begeleide wandeling bij zonsondergang, zodat er optimaal genoten kan worden van het majestueuze uitzicht zonder de zinderende hitte te moeten trotseren.

Meer info lees je na op https://www.visittheusa.co.uk/state/new-mexico

White Sands New Mexico

Pure wildernis – North Cascades National Park, Washington State

Het North Cascades National Park, in het noorden van de staat Washington, beslaat meer dan 2040 km² in het hooggebergte van de Cascade Range. Het is na Alaska het minst bezochte nationale park van de Verenigde Staten. De hoogste toppen van het nationale park blijven ongerept, maar meer dan driehonderd gletsjers kunnen te voet worden ontdekt. Reizigers kunnen in het park genieten van tal van activiteiten zoals vissen, varen, paardrijden en kamperen.

Interesse? Op deze pagina lees je allles over dit Natonal Park in Amerika https://www.visittheusa.co.uk/destination/seattle

North Cascades National Park Amerika

In het spoor van de Native Americans – Mesa Verde National Park, Colorado

Ten westen van de Rocky Mountains, op het dichtbeboste Colorado Plateau, ligt Mesa Verde National Park (Spaans voor “groene tafel”) – het in cultureel en historisch opzicht belangrijkste nationale park in de V.S. Het park biedt een blik op de cultuur van de vroege Pueblo-indianen, die meer dan 700 jaar in het zuidwesten van Colorado hebben gewoond. Meer dan 4.000 archeologische vindplaatsen liggen verspreid over het park en behoren tot de best bewaarde overblijfselen van klifwoningen en bakstenen torens in de V.S. Diverse wandelpaden leiden naar uitkijkpunten met fantastische panoramische uitzichten over het woestijnlandschap. Maar misschien wel de beste manier om inzicht te krijgen in het dagelijkse leven van de parkbewoners honderden jaren geleden is tijdens een rondleiding door de ruïnes. En vergeet niet om ’s avonds omhoog te kijken, de sterrenhemel is namelijk adembenemend mooi. https://www.visittheusa.co.uk/destination/mesa-verde-national-park

Mesa Verde NP

Oog in oog met een eland – Isle Royal National Park, Michigan

Isle Royale National Park – gelegen in het afgelegen Michigan – strekt zich uit over verschillende eilanden in Lake Superior. Het park is uitsluitend bereikbaar per boot of watervliegtuig. Het afgelegen eiland wordt gekenmerkt door dichte bossen, kristalheldere meren, koele grotten en zijn fauna, die onder andere wolven, bevers, vossen en elanden bevat. Reizigers hebben een grote kans om ronddwalende wilde dieren tegen te komen terwijl ze wandelen over de paden langs moerassen en meren. Maar ze moeten wel hun ogen openhouden voor afzettingen van chlorastroliet – opvallende groene halfedelstenen die overal in het park voorkomen. De 69 km lange Greenstone Ridge Trail doorkruist de bergkam die de naam van het eiland draagt. De hele tocht duurt zo’n 16 uur, maar bezoekers kunnen ook kortere wandelingen maken.

Meer info, lees je na op https://www.visittheusa.co.uk/experience/5-great-ways-experience-isle-royale-national-park

Welkom in het paradijs – het Nationaal Park van Amerikaans Samoa

Amerikaans Samoa ligt in de Stille Zuidzee, is een Amerikaans grondgebied en de thuisbasis van een van de meest idyllische nationale parken in de VS. Het park is bedekt met zandstranden, prachtige regenwouden, archeologische vindplaatsen en wandelpaden over Lata Mountain en beschikt over enkele van de meest ongerepte landschappen ter wereld.  Het prachtige, onaangetaste koraalrif met meer dan 800 vissoorten biedt perfecte mogelijkheden om te snorkelen. Bezoekers kunnen ook een boot nemen naar Fagatele Bay National Marine Sanctuary.

Check ook https://www.visittheusa.co.uk/state/american-samoa

Nationaal Park van Amerikaans Samoa

National Park Amerika good to know:

Met meer dan 400 verschillende NP in de Verenigde Staten, kan een bezoek aan een dergelijk natuurpark bijna niet op je reisschema ontbreken. Bedenk het volgende goed, bij de planning van je trip

  • Een bezoek aan een National Park is niet gratis. Je dient entree te betalen. Goed om te weten, want sommige parken kunnen een behoorlijke aanslag op je reisbudget zijn.
  • Er zijn ook parken waar je vooraf een reservering voor dient te maken. Check voordat je voor de gesloten poort komt te staan.
  • Als je dan toch moet betalen en je overweegt om meerdere dagen in een N.P. door te gaan brengen, kan het aanschaffen van een jaarpas soms voordeliger zijn dan losse entreetickets.
  • Stap zeker het bezoekerscentrum even binnen voordat je aan je hike/tour door het park begint.
  • Check zeker ook vooraf of je je aan kunt melden voor (gratis) rangeractiviteiten, dat maakt je bezoek nog interessanter
  • Tenslotte; blijf overnachten. Een ervaring die je niet snel zult vergeten.

National Park Amerika

Meer V.S.:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *