Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MSC Meraviglia, het decor voor het vriendinnenuitje van Angelique

MSC Meraviglia

Angelique stapte met 2 vriendinnen aan boord van MSC Meraviglia, een van de grootste cruiseschepen ter wereld. Het was haar eerste cruise, de eerste kennismaking met MSC Meraviglia en de eerste keer dat de vriendinnen een hele week samen op pad zijn. Haar ervaring na een week cruisen? “In een woord fantastisch!”

Bestemming onbekend

“Oei, dat klinkt misschien heel erg raar dat ik dat nu zeg, maar ik weet niet meer precies welke steden we tijdens onze cruise hebben aangedaan,” lacht Angelique wanneer ik haar vraag welke route ze met de MSC Meraviglia heeft afgelegd. “Weet je wat het is, feitelijk waren voor ons de bestemming ondergeschikt. Het leven aan boord, daar was het ons om te doen.”

Voor alles is een eerste keer

“Een van mijn vriendinnen werkt voor een cruisemaatschappij, zij opperde in plaats van een vriendenweekend in een stad door te brengen een week te gaan cruisen.” Dat was niet tegen dovemansoren gezegd, in oktober schepen de 3 jeugdvriendinnen in. “Ik had totaal geen idee wat ik moest verwachten. Ik kon me werkelijk geen voorstelling maken bij het leven aan boord. Zo’n eerste keer is vreselijk spannend, maar wat heb ik – en mijn vrienden overigens ook – genoten.

Het concept van ’s nachts varen en overdag een stad ontdekken vind ik een van de pluspunten van het cruisen. Daarnaast vond ik aan boord alles zo goed verzorgd, zo netjes, het eten zo heerlijk en ik voelde me zo ontzettend welkom. Echt alles klopte wat mij betreft.”

Vreetschuur

“Het is moeilijk een aspect te kiezen dat me het meest is bijgebleven van deze reis. Wat in ieder geval perfect was, was het eten. Mijn favoriete restaurant aan boord was het Japanse restaurant. De koks bereidden niet enkel de beste gerechten, ze voerden ook nog eens een hele show op. De messen vlogen je om de oren, wat een spektakel.

sushi Japan

In het a la carte restaurant was het eveneens goed toeven. De porties zijn er niet te groot zodat je verschillende gerechten kunt proeven, zonder snel verzadigd te zijn. Alles mag en niets moet. Wil je 4 keer een voorgerecht bestellen? Geen probleem. Veel restaurants zijn Italiaans georiënteerd, niet gek als je weet dat MSC een Italiaanse rederij is.

Ook de buffetrestaurants zijn prima in orde. Vanzelfsprekend lunch of dineer je hier met meerdere mensen dan in de andere horecagelegenheden aan boord, maar daar stel je je op in. Het is er drukker, maar zeker geen vreetschuur. Het maakte niet uit in welk restaurant we aanschoven, altijd werden we direct vriendelijk begroet en stond de bediening direct gereed met wat te drinken aan onze tafel.”

➡️ Lees ook: MSC Cruises | Welkom in de Perzische Golf

Showtime @ MSC Meraviglia

“Van alle activiteiten aan boord – en dat zijn er heel veel – vond ik de show van Cirque du Soleil misschien wel het mooiste om mee te maken.” Het van oorsprong Canadese samenwerkingsverband van artiesten heeft speciaal voor MSC cruises twee verschillende shows gecreëerd; VIAGGIO en SONOR, elk met een uniek concept, ambiance, verhaallijn, kostuums en make-up. “Een adembenemend mooie voorstelling.

MSC Meraviglia Cirque du Soleil

Deze avond was niet de enige avond waarop Angelique genoot. “De thema-avonden waren helemaal aan mij besteed. Bijvoorbeeld de avond waarop iedereen in het wit diende te verschijnen. Ja, ik hou daar van.” Echter een avond was voor haar het absolute hoogtepunt. “In het dagelijks leven run ik samen met mijn echtgenoot een groothandel in avondkledij, dus tijdens de gala-avond aan boord was ik compleet in mijn element. Je ziet dat de Nederlandse gasten wat terughoudend zijn op zo’n avond, terwijl het de Italiaanse dames en heren het niet chique en opvallend genoeg kan zijn.”

Spanje en Italië ontdekken

Bij aankomst in de haven gaat het drietal van boord om de steden waar aangelegd is te ontdekken. “Voor aanvang van de cruise was ik enkel eerder in Rome geweest, maar dat was al zo lang geleden, dat het als een eerste bezoek aanvoelde. We boekte een trip via de cruisemaatschappij omdat de stad redelijk ver van de aanlegplaats vandaan ligt. Hiermee voorkwamen we het risico aan het einde van de dag het schip te missen.”

trevi fontein Rome Italië

In de overige aanlegplaatsen gingen de vriendinnen op eigen gelegenheid op pad. “Het leuke van zo’n cruise is dat het een stedentrip en eilandhoppen in een vakantie is. Ik leerde Italië en Spanje beter kennen en ontdekte leuke plekken waar zeker samen met mijn gezin een keer terug naar toe ga.”

MSC Meraviglia: Groot maar niet massaal

De MSC Meraviglia mag dan een van de grootste cruiseschepen ter wereld zijn, het voelde voor de vriendinnen alles behalve massaal. “Ook al ben je met 4.500 passagiers aan boord, het voelt niet zo. Er zijn zoveel plekken waar je terecht kan op het schip, je loopt er elkaar echt niet voor de voeten.”

“Het enige wat je kan overkomen, is dat je soms de weg kwijt raakt en je hut niet meer terug kunt vinden. Zeker met een borrel op, lijken alle hutten ineens op elkaar,” verklapt Angelique met een lach.

Een traditie is geboren

“Weet je?” vertrouwt Angelique ons toe; “als ik over mijn cruiseavontuur praat hebben mensen snel de vooroordelen klaar staan. Vooral de reactie, “dat is toch voor oude mensen,” hoor ik geregeld. Dat is helemaal niet zo, een cruise is een vakantie voor iedereen. Mijn kinderen zijn 8 en 16 jaar, voor hen zijn er glijbanen, een voetbalveld en heel veel ander vermaak. Ik weet zeker wanneer we met het gezin een dergelijke vakantie vieren, zij het erg naar de zin zullen hebben.

MSC Meraviglia glijbanen

 “Cruisen met vriendinnen kan ik iedereen van harte aanbevelen. Hou je van all-inclusive? Dan zit je aan boord zeker goed. Bij vertrek ontvang je een pasje waarmee je aan boord alles betaald zo hoef je je de rest van je vakantie nergens zorgen om te maken. Mijn vriendinnen en ik zien elkaar doorgaans slechts een of twee keer per jaar, derhalve was het best spannend om zoveel tijd met elkaar door te brengen. Maar wat een rijkdom om op deze manier heel veel ‘tuttel- en loltijd’ met elkaar te hebben. Wat mij betreft is dit voor herhaling vatbaar en maken we hier een terugkerende traditie van.”

Route MSC Meraviglia:

Marseille Frankrijk

  • Marseille
  • Genua (Milaan)
  • Civitavecchia (Rome)
  • Palermo (Sicilië)
  • La Valletta
  • Barcelona
  • Marseille

Dit artikel schreef ik voor/verscheen eerder in TRAVELBOOK Magazine

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Een cruise staat nog zeker op mijn wishlist. Vooral een route als deze lijkt me superleuk! Allemaal landen waar ik al eens geweest ben, maar wat nieuwe plekken om te ontdekken. En terug naar Rome is altijd welkom! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *