Mooiste fietsroutes in Noord-Brabant

Marlou en Godfried zijn echte globetrotters. Zo reizen ze van Armenië naar Sri Lanka en van IJsland naar Oman.

En toen, toen kon er niet meer gereisd worden buiten onze landsgrenzen. In de tijd waarin reizen een utopie leek, zorgde het reislustige duo voor drie luxe reisboeken over Nederland. Daarmee hebben ze de smaak van eigen land te pakken gekregen en komen nu met een reeks fietsgidsen; te beginnen met de 25 mooiste fietsroutes in Noord-Brabant en een exemplaar over de provincie Gelderland.

Mooiste fietsroutes in Noord-Brabant

Als rechtgeaarde Brabander concentreert OmniTraveler zich voor het gemak op de mooiste fietsroutes in Noord-Brabant. Want dat wekt, uiteraard onze nieuwsgierigheid. Enerzijds, waarom ‘maar’ 25 trajecten? Anderzijds, en welke zijn dat dan? Tijd om de rijk geïllustreerde fietsgids eens ter hand te nemen en door te bladeren.

Mooiste fietsroutes in Noord-Brabant

Pareltjes

Oei, als OmniTraveler al amper kan kiezen, hoe moet dat dan voor de samenstellers van deze fietsgids zijn geweest. Een gevalletje kill your darlings, vermoeden we zo.

Wij stellen graag onze favoriete top drie voor je samen:

  1. Door de Baronie van Breda: Een gemakkelijke keuze. Met als standplaats Breda, schreeuwt deze route gewoon om de eerste plaats. Het begin- en eindpunt is dan ook de bourgondische Nassaustad. Deze plek eenmaal achter je gelaten, trap je door landelijk Brabant, langs de grens met onze Zuidburen.
  2. Fietsroute water en bier: Wat is er leuker dan fietsen? Je tocht combineren met een goed glas trappistenbier.
  3. Door de Kampina en de Oisterwijkse bossen en vennen: In onze ogen is dit misschien wel het mooiste natuurgebied in de provincie. Met een fietstocht in dit gebied, zit je altijd goed.

Breda fietsen

Handig

Dat de auteurs Brabant goed kennen en goed uitgeplozen hebben, is zeker terug te zien in het handzame boekwerkje. De 25 mooiste pareltjes hebben het gered om voor altijd op papier te mogen schitteren. Overzichtelijk ingedeeld in West, Midden, Zuidoost en Noordoost-Brabant.

Bij elke route staat duidelijk aangegeven waar je kunt parkeren. Of je bij een Brabantse Natuurpoort start, of er horeca aanwezig is en is er een QR-code aanwezig om de gewenste route te downloaden op je telefoon. Bovendien staat elke fietstocht ook aangeduid als knooppuntenroute. Kortom, verdwalen of fout rijden is geen optie.

fietsen knooppunten

Winactie: Win een gratis exemplaar t.w.v. € 9,95

In samenwerking met REISreport geeft OmniTraveler een gratis exemplaar van de 25 x Mooiste fietsroutes in Noord-Brabant weg. Hoe doe je mee? Zo!

  • Ten eerste zou het erg tof zijn als je het Instagram account van OmniTraveler wil volgen. Als je toch aan het klikken bent, check (en volg) dan ook even Gratis Reis Goodies. Dit is een initiatief van OmniTraveler.nl, waar we nog veel meer leuke reis gerelateerde producten G R A T I S weggeven.
  • OmniTraveler.nl geeft in samenwerking met ReisReport een gratis exemplaar weg.
  • Om kans te maken op deze fietsgids deel je in de comments welke route (maakt niet uit waar in Nederland) jouw favoriet is. Kortom welk rondje trap jij graag weg.
  • Meedoen kan tot en met 13 vrijdag augustus 2021. De winnaar ontvangt per e-mail bericht.

achterkant fietgids

Meer fietsen:

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather