Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Mons | De Waalse stad is de Culturele Hoofdstad van Europa 2015

Mons Wallonië België

Mons, culturele hoofdstad van Europa

Mons, culturele hoofdstad van Europa. Met andere woorden, 2015 wordt voor België een bijzonder jaar. “Dit jaar staat bol met honderden bruisende culturele activiteiten,” aldus Nikoline van der Werf van het verkeersbureau van Wallonië en Brussel. “Een jaar waar ook een Nederlander in centraal staat,” vervolgt van der Werf. “Vincent van Gogh, streek in mijnstreek de Borinage neer, na zijn mislukte loopbaan als evangelist en besloot hier om kunstenaar te worden.
Van Gogh Bourinage

125ste sterfdag Vincent van Gogh wordt herdacht in Mons

De Culturele Hoofdstad Mons opent 2015 met een grote tentoonstelling met werk van Van Gogh. De stukken zijn onder meer in bruikleen van het Kröller-Müller en het Van Gogh Museum. Naar verwachting zal  de expositie bezoekers van over hele wereld zal trekken, aangezien er echte topstukken te bewonderen zijn. Dit is slechts het begin van een jaar vol evenementen, exposities en andere activiteiten, de bezoeker heeft de keuze uit ruim 800 activiteiten. Een zware opgaaf als je mij vraagt.
Arne Quinze Mons

Kunst in Mons: The Passenger

De Belgische conceptueel kunstenaar Arne Quinze heeft  en te gek project gerealiseerd, midden op straat, genaamd The Passenger. Een constructie van  90 meter lang en 18 meter hoog, tussen de Sint-Elisabethkerk en het Maison Losseau.

Napoleon

Het dieptepunt voor een Fransman, is in België een hoogtepunt. In 2015 is het 200 jaar geleden dat Napoleon een slag verloor. De slag om Waterloo. Jaarlijks wordt er in België al aandacht aan besteed maar in 2015 worden van 18 tot en met 21 juni de zaken net een tikje groter aangepakt. De slag wordt veel grootser dan normaal nagespeeld zoals het er nu uitziet zullen maar liefst 5.000 acteurs, gehuld in historische kleding en vergezeld van 300 paarden aan het spektakel deelnemen. Een evenement dat je niet wilt missen.

In het spoor van Napoleon

Toerisme Wallonië & Brussel heeft een Napoleon Route uitgezet zodat mensen het spoor van Napoleon door België kunnen volgen. Beginnend vanaf het punt waar hij met zijn leger net onder Charleroi België binnenkwam. Ga je naar de Vakantiebeurs? Dan ontvang je uit handen van een ‘echte’ soldaat van Napoleon, die in vol ornaat in Utrecht aanwezig is, meer informatie over deze tocht.
Manneken Pis Vakantiebeurs

Proeven van Belgische lekkernijen op de Vakantiebeurs

“Kom gerust een Belgisch biertje proeven op onze stand op de Vakantiebeurs Utrecht. Of Belgische chocolade, Ardenner ham of overheerlijke wafels,” nodigt Nikoline je uit. “Ga op de foto met Manneken Pis zodat je na de beurs een leuk aandenken hebt. Heb je plannen om naar Brussel te reizen, informeer dan naar het aantrekkelijke informatieboekje over Brussel vol kortingsbonnen voor musea en andere leuke dingen om te doen in Brussel.”

Meer Wallonië

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Beste mensen..Graag wil ik de stad Mons bezoeken en het werk van Arne Quinze. Is het nog steeds te zien?

    Afz. Adrie vd weegen&ziggo.nl.

    1. Beste Adrie, de instalatie is in Mons niet meer te bezichtigen, een jaar geleden werd het afgebroken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *