Zoek
Sluit dit zoekvak.

Koler, street art maakt deze Luxemburgse plaats cool

Make Koler Kooler Luxe,burg Luxembourg

Make Koler Kooler

Heb jij weleens van Koler in Luxemburg gehoord? Misschien wel, misschien niet. Voor 2018 hadden zelfs de meeste inwoners van Luxemburg nog nooit van Koler (ook wel als Kahler geschreven) gehoord. In dat jaar besloot een lokale kunstenaar dat het genoeg was met de saaiheid in zijn dorp. Hij sierde de boel op met kleurige street art.

Koler street art Kikker op een fiets

Upgrade your village

Het afstudeerproject van Alain Welter was er niet zomaar een. Hij koos ervoor om zijn studie illustratie- en ontwerp af te sluiten met een wel heel bijzonder project. Het idee, de grijze saaie muren in zijn woonplaats Koler (Kahler) opvrolijken met mooie murals. Een kleurrijk stedelijk kunstmuseum dat voor iedereen toegankelijk is. Check dus zeker de verschillende gevels van huizen, schuren en bruggen in dit plattelandsdorp.

L Órchestra street art Luxemburg

Koler, the village of paint

Het hele project heeft ten doel gehad het dorp een meerwaarde te geven door de aanwezigheid van een voortdurend groeiend stadskunstmuseum. Tussen zijn eerste idee in 2017 en de lancering van het project in 2018 ging vooral met veel overleg met de dorpsgenoten gepaard. Toen zij eenmaal enthousiast waren, ging het bijzondere project van start en verschenen er steigers en verfblikken in de straten, mooie street art als gevolg.

Of dit kunstproject echt meer bezoekers naar Koler heeft getrokken, wij durven het niet te zeggen. Onze nieuwsgierigheid was na het lezen van een kort artikel over de toen 26-jarige artiest en dit toch wat aparte idee in ieder geval gewekt. Verwacht geen drukte maar wel hele mooie kunstwerken.

Alain Welter is thans illustrator en muurschilderingkunstenaar. Zijn werken variëren van tijdschriftillustraties tot grote muurschilderingen. Zijn werken zijn opvallend en brengen zijn ideeën krachtig in beeld.

➡️ Check voor meer foto’s de facebookpagina van Make Kolen Kooler – upgrade your city

Maach Lues!! Koler Kahler Luxemburg

Lees ook

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *