Zoek
Sluit dit zoekvak.

Siem Reap, Marlieke settelde zich in deze Cambodjaanse stad

Cambodja Siem Reap Local Life Marieke

Je leven leiden in Siemreap, hoe is dat?

In de terugkerende rubriek Local Life, neemt Marlieke je mee naar Siem Reap in Cambodja.

Dit is Marlieke

Een korte introductie voordat ik jullie meeneem naar het magische Siem Reap in Cambodja. Ik ben Marlieke Kemp – Janssen en ben via jobs in Jakarta en Bali in 2016 in Siem Reap beland. Sinds ik afgestudeerd ben heb ik altijd in hotels gewerkt, met een passie voor Sales, Marketing en Revenue Management. Sinds vorig jaar run ik mijn eigen bedrijf en deel ik mijn ervaring met verschillende hotel en hospitality bedrijven als consultant.

Siem Reap, tweede stad van Cambodja

Dan nu naar Siem Reap, na de hoofdstad Phnom Penh de tweede stad in Cambodja. Siem Reap staat ook wel bekend als “temple town”, want iedereen die naar Siem Reap komt, komt hier om de majestueuze Angkor Wat tempel te zien. Dit immens grote en schitterende bouwwerk is ‘s werelds grootste religieuze complex en staat ook niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst.
Cambodja Siem Reap Local Life Marieke TaNei

Angkor Wat is echter niet de enige tempel, in het bijzonder grote Angkor Archeologische Park, bevinden zich zo’n 50 tempels. Naast Angkor Wat zijn vooral Bayon (de tempel met de lachende gezichten) en Ta Prohm (de tempel waar Tomb Raider is opgenomen) bekend. Mijn persoonlijke favoriet is Ta Nei, een iets kleinere tempel in de jungle. Door haar “verstopte” ligging zijn er vaak weinig toeristen. Ook leven er een paar gibbons in de jungle die zich soms bij deze tempel laten zien. Daarnaast ga ik graag naar Preah Kahn, ook een iets rustigere tempel, waar bomen uit de muren groeien. Je ziet hier goed dat natuur sterker is dan de mens, zolang je haar haar gang laat gaan.
Cambodja Siem Reap Local Life Angkor weerspiegeling

Siem Reap, de tempels voorbij

Behalve de tempels is er nog veel meer te doen in Siem Reap, dus als je een trip aan het plannen bent, zorg er dan voor dat je minstens 4 dagen hier bent. Het Phare Circus is een absolute must-see. Phare is een non-profit organisatie die zich inzet voor kansarme kinderen en jongeren met een passie voor kunst. Een van de kunstvormen is acrobatiek en sinds vijf jaar worden er circusvoorstellingen gegeven in de stad. Het leuke is dat het niet zo professioneel/serieus is als bijvoorbeeld cirque du soleil (maar de artiesten zijn net zo goed hoor! Er zijn er zelfs enkele die bij cirque du soleil hebben meegedraaid), maar het plezier straalt er vanaf.

➡️ Lees ook: In Cambodja eten bij de bewoners thuis. Dat doe je via Resirest

Speurneuzen

Breng ook een bezoekje aan de Explosive Detective Dogs Siem Reap. Dit is het opleiding centrum voor honden die over de gehele wereld ingezet worden om landmijnen op te speuren. Tijdens een leuk opgezette show leer je zo nog iets over de gruwelijke historie van Cambodja. De soortgelijke organisatie Apopo, biedt ongeveer hetzelfde, maar dan met ratten. Enige verschil is dat je met de honden mag spelen na afloop, met de ratten niet.

Genoeg te doen

Een sunset cruise op het Tonle Sap meer mag ook niet ontbreken tijdens een verblijf in Siem Reap, net zoals een bezoekje aan een van de oude markten in het centrum en aan de beroemde Pub Street. Verder zijn er nog de zijdeboerderij, verschillende kunst ateliers, het nationale museum, het oorlogsmuseum, en verscheidene schitterende pagodes die een bezoekje waard zijn.

Meer weten over Siem Reap?

Cambodja Siem Reap Local Life Marieke Angkor
Wie meer wil weten over Siem Reap, of voor wie hulp nodig heeft bij het plannen van z’n trip, mag mij uiteraard benaderen. Stuur me gerust een berichtje via Instagram of neem een kijkje op www.siemreap.net. Dit platform is een van de projecten waar ik momenteel aan werk en is een complete gids met alle ins en outs over Siem Reap en Angkor Wat.

Wellicht tot ziens in Cambodja!

Cambodja Preah Kahn

Meer Cambodja

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *