Riep ik onlangs nog in een interview dat ik niet echt een bucketlist heb, wat ik in Siemreap deed, is toch echt wel bucketlist material.

Tijdens een drieweekse reis door Thailand en Cambodja heeft vriendlief een verrassing voor me. Ter ere van mijn verjaardag (een kleine week later) heeft hij een heuse helicoptervlucht over de tempels van Angkor geboekt. Yeah!

Come fly with us

Cambodja_Helistar_overview
In de lobby van het hotel, doet vriendlief samenzweerderig met het mannetje van de receptie. Deze belt, belt nog een keer. Gebaart ons te wachten en neemt, zodra zijn telefoon gaat, deze meteen op. “It’s o.k.”, zegt hij. Een uur later zit ik, met partner en ons meisje, in een witte minivan met bestemming onbekend. Onderweg stoppen we bij een, ogenschijnlijk, spiksplinter kantoortje. De creditcard wisselt tijdelijk van eigenaar en in mum van tijd zitten we opnieuw in het busje.

De lucht in

Bij de aankomst/vertrekhal van Siemreap International Airport slaat de chauffeur rechts af. Langs een afgezet stuk van het vliegveld, opent een man in uniform een hek. Of we plaats willen nemen in het ‘kantoor’ (lees: omgebouwde keet – zie foto). Inmiddels is het me wel duidelijk wat er staat te gebeuren. Bucketlist of niet, ik ga gewoon in een helicopter vliegen, hoe gaaf is dat? Na het invullen van allerhande paperassen aangaande veiligheid en aansprakelijkheid, verschijnt in de verte een rode stip aan de horizon. “Daar is tie!”
Cambodja_Helistar_trio

Test

“Test, test.” De koptelefoons werken, we kunnen elkaar verstaan, tijd om op te stijgen. Dag luchthaven, dag Siemreap. Hallo uitzicht! Veertien minuten lang zit ik met mijn neus tegen het raampje gedrukt.
Cambodja_Helistar_Angkor_wat
Angkor Wat, waar ik de dag ervoor nog rondliep, ziet er vanuit de lucht nog indrukwekkender uit. De Australische piloot – die regelrecht uit de serie Flying doctors lijkt weggelopen – geeft tekst en uitleg. Zijn verhaal hoor ik maar half, te opgewonden over het feit dat ik over dit prachtige UNESCO werelderfgoed vlieg.

Hidden gems

Cambodja_Helistar_hidden_gems
Niet alleen Angkor Wat probeer ik met mijn camera te vangen. Tevens tracht ik de Bakheng berg, Srah Srang tempel, de zogenaamde Prasat Pre Rup en het Banteay Samre bouwwerkt op de foto te zetten. “Zie je de olifanten op de hoeken van het bouwwerk…?” vraagt onze flying Aussie, wanneer we boven de pittoreske Eastern Mebon een schuine bocht maken. Helaas, moet ik de vraag ontkennend beantwoorden.

Bucketlist

Veel te snel (naar mijn zin) staan we terug aan de grond. Zo’n cadeau wil ik elk jaar wel voor mijn verjaardag. Misschien toch eens tijd om met die bucketlist te gaan beginnen. Ik kan een ding alvast afstrepen.
Cambodja_Helistar_cockpit

Praktisch

  • Boeken kan rechtstreeks bij HeliStar Cambodia of via vrijwel elk hotel of guesthouse
  • Transfer van/naar je accommodatie/luchthaven v.v. is inbegrepen
  • Er is GEEN kinderkorting
  • Door weersomstandigheden kan je vlucht geannuleerd of verzet worden. Zorg daarom dat je speling hebt in je reisschema
  • De kortste vlucht duurt 8 minuten, de langste 43
  • Meer informatie check je op www.helistarcambodia.com
twitterredditpinterestlinkedinmailby feather