Zoek
Sluit dit zoekvak.

Holland Hotels Costa Rica: Otto stond aan de wieg van deze keten

Costa Rica Local Life Otto

Otto vertrok in januari 2004 met zijn echtgenote naar Costa Rica. Een bestemming die als een rode draad door zijn leven loopt. De plek waar hij Holland Hotels Costa Rica oprichtte.
Costa Rica Local Life Otto

Het woord toerisme kende men in Costa Rica nog niet

Maar daar ging natuurlijk een verhaal aan vooraf. Ik ben geboren in Indonesië waar mijn vader op een oliepalmplantage werkte. Daar bracht ik mijn eerste 5 levensjaren door. In de jaren ’60 woonde ik met mijn familie ook zo’n 5 jaar in Colombia, Zuid Amerika. Ik ging met mijn moeder terug naar Nederland maar mijn vader verhuisde naar Costa Rica. Toen ik dan ook in de jaren ’70 voor 2 jaar op Bonaire woonde, ben ik samen met mijn echtgenote mijn familie in Costa Rica een paar keer wezen opzoeken. Het is toen geweest dat mijn liefde voor Costa Rica is begonnen. Het woord “toerisme” moest in Costa Rica nog uitgevonden worden, de natuur is schitterend en onbedorven, de bevolking altijd erg vriendelijk en behulpzaam, met respect voor elkaar.

Costa Rica is een land met een overdaad aan natuur. Doordat er 8 microklimaten zijn is de natuur ook elke keer weer anders. In het noorden droge steppen, in de bergen de nevelwouden, in het zuiden de warme, vochtige altijd groene oerwouden en daar dan tussen in nog allerlei variaties.

Holland Hotels Costa Rica: De gelukkige aap

Costa Rica Local Life Otto
Onze kinderen waren inmiddels uitgevlogen en stonden op eigen benen, ik was rond de 50 jaar en nog vol energie om iets nieuws in het leven te beginnen. Samen met mijn echtgenote hebben we toen besloten die nieuwe stap te maken.

We waren al diverse keren op bezoek geweest in Costa Rica bij onze familie en waren dus redelijk goed voorbereid. We hadden een werkplan en een financieel plan opgesteld om een B&B te beginnen. Na een paar maanden zoeken vonden we onze nieuwe stek in het dorpje Ojochal, in het zuid westen van de Pacific kust. We kochten een bestaand woonhuis met zwembad plus een extra appartement en zelf bouwden we er nog een aantal bungalows bij. En zo ging Hotel El Mono Feliz (De Gelukkige Aap) van start.
Costa Rica Local Life Otto

Tropisch paradijs

Van de bijna 1 hectare grote tuin maakten we een tropisch paradijsje. In die tuin stonden enerzijds enorme woudreuzen en hoge palmbomen, anderzijds veel tropische planten en struiken. Met zonsondergang rook je op de veranda de heerlijke geur van de ylang ylang. (Van de essence van deze bloem wordt de beroemde parfum Chanel nr.5 gemaakt.) In de loop der jaren hebben we in onze tuin bijna 130 verschillende vogelsoorten waar genomen, toekans, kolibries, uilen, ara’s, tanagers in allerlei bonte kleuren, spechten en oropedola.
Costa Rica Local Life Otto


Rondom kerstmis kwam ook Carlitos, een brilkaaiman, weer aanzwemmen en vestigde zich in het vijvertje vlak bij ons woonhuis. Daar woonde Carlitos tot ergens eind april om dan weer te verdwijnen. In het begin was Carlitos nog maar 40 cm lang, maar inmiddels is Carlitos uitgegroeid tot een volwassen kaaiman van zo’n 1,50 m lang. Hij is erg schuw, zolang je niet te dicht bij hem in de buurt komt laat hij zich regelmatig zien. In de tuin komen ook andere dieren voor zoals de miereneter of schildpadden, natuurlijk veel kikkertjes in soms prachtige kleuren, waaronder de roodoogkikker en bleujeans kikker, waar Costa Rica zo bekend om staat.

Holland Hotels Costa Rica

Samen met 21 andere collega’s hebben we er de Holland Hotels Costa Rica opgericht, een vereniging van hotels met Nederlands sprekende eigenaar. De hotels zijn allemaal weer verschillend, elke B&B of Lodge heeft zijn eigen karakter. Reizend langs deze hotels maak je kennis met alle facetten van de fascinerende natuur van Costa Rica.

Bio

Costa Rica Local Life Otto
Naam: Otto Geesink
Leeftijd: 65
Beroep: met pensioen en op zoek naar nieuwe uitdagingen

Meer Local Life

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *