Zoek
Sluit dit zoekvak.

Leukste uitje in Brabant | ANWB nomineerde deze plekken

Brabant Nederland vlag

Wat is nou het leukste uitje in Brabant?

Het leukste uitje in Brabant…. Wij zijn waarschijnlijk bevooroordeeld, als Brabanders zijnde, vinden wij alles in eigen provincie leuk. ANWB zette 10 dagjes uit op een rijtje. Wij zijn benieuwd welk uitstapje (hier in willekeurige volgorde aangegeven) jou het meeste aanspreekt.

Leukste uitje in Brabant: Zooparc Overloon

Eerlijk is eerlijk, de keer dat we Zooparc Overloon bezochten, is echt al wel weer een tijd geleden. Wat ons echter nog levendig bijstaat is hoe ruim het dierenpark opgezet is. Grote ruimtes voor de beesten maar ook genoeg bewegingsvrijheid voor de bezoekers. Is dit het leukste uitje in Brabant? Wellicht, het is natuurlijk maar net waar je naar op zoek bent. Je kunt het in ieder geval prima combineren met een ander uitje uit deze lijst, het Oorlogsmuseum in Overloon.

📍 ZooParc Overloon, Stevensbeekseweg 21, 5825 JB Overloon

Zooparc Overloon

Boerenbondmuseum Gemert

Openluchtmusea, wij houden er van. Toch waren we nog niet in Gemert. Van mensen die er al wel een keer heen gingen, vernemen we dat het een goed verzorgd museum is, waar de Brabantse gezelligheid alom vertegenwoordigd is. Ga je mee naar Gemert?

📍 Boerenbondsmuseum, Pandelaar 106, 5421 NJ Gemert

Leukste uitje in Brabant: BillyBird Park Hemelrijk

Voor een betaalbaar dagje uit met de kinderen ga je naar het BillyBird Park in de Babantse plaats Hemelrijk. Deze grote speeltuin is het hele jaar door een feestje voor de jongste bezoekers, maar tijdens de zomermaanden is het er extra fijn. Dan komt de grote zwemplas met de bijbejorende waterattracties extra tijd zijn recht. Vergeet je zwemspullen niet!

📍 BillyBird Park Hemelrijk, Zeelandsedijk 34a, 5408 SM Volkel

Museum Klok & Peel

Twee musea voor de prijs van één! Een over, je kan het natuurlijk al raden, over klokken. De ander – ook geen moeilijke gok – over de Brabantse Peel. (Kerk)klokken in allerhande soorten en maten en een ‘van nul tot nu’ tentoonstelling van alles wat er in de grond gevonden is in de Peel. Trek genoeg tijd uit voor je bezoek aan dit museum, want er is genoeg te zien.

📍 Museum Klok & Peel, Ostaderstraat 23, 5721 WC Asten

Leukste uitje in Brabant: Dierenrijk

De slogan ‘Spelen tussen de dieren’ was tijdens ons bezoek in 2014 van kracht. We vallen in herhaling, maar ook dit dierenpark is lekker ruim opgezet en – zoals aangegeven – ook nogeens lekker veel speelmogelijkheden voor de kinderen. Aanrader dus.

📍 Dierenrijk, Heiderschoor 24, 5731 RG Mierlo

Dierenrijk

Oorlogsmuseum Overloon

Om een oorlogsmuseum nu het leukste uitje van Brabant te noemen is misschien niet helemaal gepast. Toch is het een plek die je zeker niet mag overslaan wanneer je in de provincie bent. Al was het maar omwille van het feit dat je met de fiets (tijdens) openingstijden dwars door het museum kunt rijden. De collectie is omvangrijk en indrukwekkend. Met de slogan ‘Oorlog hoort in een museum’ kunnen we het enkel eens zijn.

📍Overloon War Museum, Museumpark 1, 5825 AM Overloon

 preHistorisch dorp

Vuur maken, hout sprokkelen, deeg maken, broodjes bakken. Onze dochter genoot tijdens ons bezoek (met een schoolreisje) met volle teugen van het preHistorisch dorp. Mooi aangelegd en zeer bevlogen en aardige ‘inwoners’ (vrijwilligers).

📍 PreHistorisch Dorp, Boutenslaan 161B, 5644 TV Eindhoven

Varen op de Binnendieze

De Brabantse hoofdstad Den Bosch (buiten Brabant ook wel bekend onder de naam ‘s-Hertogenbosch) is altijd fijn voor een citytrip of dagje weg. Zeker bij mooi weer is een boottochtje op de Binnendieze aan te raden. De schipper vaart je langs oude panden en resterende stadswallen en vertelt je over de indrukwekkende geschiedenis van de stad.

Leukste uitje in Brabant varen op de BinnenDieze in Den Bosch

Leukste uitje in Brabant:

Een kunsttuin, een museum, een expeditie locatie en de start van een blotenvoetenpad, dat is Toon Kortooms Park in een notendop. Wij worden blijk van het blote voeten parcours, maar wellicht ga jij voor een van de andere activiteiten.

📍 Toon Kortooms Park, Griendtsveenseweg 80, 5753 SB Deurne

Schrobbelèr (tour)

Save the best for last… We komen niet uit Tilburg, maar dat wil niet zeggen dat een glaasje Schrobbelèr – of twee – ons niet kan bekoren. Sinds een paar jaar wordt er in het weekend een heuse rondleiding georganiseerd, waarbij niet enkel luisteren, maar ook proeven centraal staat. Proost.

📍Schrobbelèr Rondleiding, Polluxstraat 29, 5047 RA Tilburg

Leukste uitje in Brabant rondleiding Schrobbeler

Meer Brabant

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *