Zoek
Sluit dit zoekvak.

Leopold Hotel Antwerp, overnachten aan de rand van het stadspark

Kerstvakantie 2016. Tijd voor een paar dagen België. Eerst Antwerpen, daarna Brussel. Voor de overnachting in Antwerpen boekte vriendlief het Leopold Hotel Antwerp.

Winter in Antwerpen

Thuis heb ik geen kerstboom, ik maak geen kerstdiner klaar en uit mijn radio klinkt geen Wham of Mariah Carey. Hou ik niet van kerst? Niet binnenshuis in ieder geval. Buitenshuis, dat is een heel ander verhaal. Ik hou van verlichte panden, de geur van dennennaalden en slenteren langs kraampjes vol glühwein en snuisterijen. Kortom, Winter in A, zoals de Antwerpen haar (kerst)markt in de decembermaand noemt, is heus wel aan mij besteed. En wat is nu leuker dan een dagje Antwerpen? Precies; blijven slapen!

Leopold Hotel Antwerp

Vanuit mijn woonplaats Breda zijn we (ikzelf, vriendlief en ons meisje) snel in Antwerpen. We parkeren de auto bij het station en lopen via de Joodse wijk naar Leopold Hotel Antwerp. “Mam, waarom hebben die mannen van die grote zwarte hoeden op? En van de sliertjes eronderuit steken?” Hoe leg je een kind van net 6 jaar precies uit, waarom dat de kledingvoorschriften van deze orthodoxe Joden zijn. Ik maak me er gemakkelijk vanaf en zeg simpel: “Vanwege het geloof.” Ik kom er mee weg.
We passeren hoedenzaken, een pruikenwinkel en de Halal King op weg naar het hotel. Door de draaideur en binnen zijn we.

Druk

Een receptie pal achter de draaideur vind ik persoonlijk wat onhandig gekozen. Het is er warm en druk. Aankomende en vertrekkende gasten wringen zichzelf langs elkaar heen. De kamer is nog niet gereed (hadden we ook niet verwacht, aangezien we reeds voor het middaguur aan de receptie staan), inchecken kan al wel. Net als de bagage (in afgesloten ruimte) achter laten.

GrootLeopold Hotel Antwerp
Leopold Hotel Antwerp
Leopold Hotel Antwerp
Na een middag vol eten en drinken en bezoek aan het Rubenshuis, keren we terug naar het Leopold Hotel Antwerp. De dame achter de receptie overhandigd ons de sleutel en de bagage. Snel met de lift naar boven, eens zien hoe de kamer er uit ziet?
“Wow, wat een grote kamer,” roept ons meisje verwonderd. Ze heeft gelijk. Een groot tweepersoonsbed, een bureau, een tafel met twee stoelen en een extra bed voor ons meisje. Het is er allemaal zonder dat het opgepropt staat. Door de grote ramen, die van muur tot muur lopen, wanen we onszelf midden in het Stadspark (dat er tegenover ligt).
Leopold Hotel Antwerp uitzicht

The day after

Koud. Is het eerste woord dat in me opkomt wanneer ik wakker word. Misschien komt het door de grote ramen, wellicht door de enkelvoudige radiator. Echt warm is het niet in de kamer. Over het bed en de badkamer kan niets slechts zeggen, behalve dat er her en der wat stukjes ontbreken of krassen hebben.

Wanneer we voor het ontbijt naar beneden gaan, krijg ik de indruk dat half Antwerpen aangeschoven is. Wat een drukte. Het personeel rent de benen uit zijn lijf en heeft moeite alles goed bij te houden. Vanwege deze drukte is er voor ons geen plaats meer in het restaurant. We krijgen een tafel toegewezen in de aangrenzende vergaderzaal. Niet erg sfeervol.

Conclusie Leopold Hotel Antwerp

+ Ruime kamer
+ Voldoende keuze bij het ontbijtbuffet
+ Locatie
– Trage liften (neem de trap)
– Kamer hier en daar wat versleten. Voor een 4-sterren hotel mag dat beter bijgehouden worden

Zelf naar Leopold Hotel Antwerp. Prijzen en beschikbaarheid vindt je hier.

Meer Antwerpen:

Antwerpen voor lekkerbekken
Wintervakantie in ’t Stad

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *