Zoek
Sluit dit zoekvak.

Langkawi Bubble | Internationale bezoekers weer welkom

Langkawi Bubble

De Langkawi wat? De Langkawi Bubble!

Langkawi Bubble? Wat is dat nu weer? Vanaf 15 november jongstleden zorgt de Langkawi Bubble ervoor dat er weer naar Maleisië gereisd kan worden. Hoe? Dat leggen we je graag uit.

Geen quarantaineplicht bij de Langkawi Bubble

Maleisië opent voorzichtig de deur voor internationale bezoekers. Hetzij op een kier, want de pilot begint met slechts een bestemming, te weten, Langkawi en met een pilotperiode van 3 maanden. Na een kwartaal zal er gekeken of er eventueel meer bestemmingen te bereizen zullen zijn en onder welke voorwaarden.

Hoe werkt de Langkawi Bubble precies?

Reizigers die naar Langkawi reizen, dienen volledig gevaccineerd te zijn en een negatieve PCR test te kunnen overleggen. Daarnaast dient het verblijf minimaal 3 dagen te duren. Men wordt geacht een pakketreis te boeken via aangewezen agenten. Individueel te reizen is beperkt mogelijk.

Dat is nog niet alles, want er zijn meer voorwaarden alvorens naar Maleisië af te kunnen reizen. Elke reiziger dient in het bezit te zijn van bewijs van verzekering – met COVID-19 dekking – ter waarde van $ 80.000,- voor de duur van het verblijf. Verder dient men traceerbaar te zijn via de mobiele telefoon, middels de zogeheten MySejahtera – tracking app.

Ook aan de binnenkomst in het land en op Langkawi zijn spelregels verbonden. Zo mag er voor deze testperiode enkel via Kuala Lumpur International Airport 1 (KLIA1) gevlogen worden. Of – indien mogelijk – via een directe vlucht, die eventueel een technische stop op Penang mag maken. De vakantieganger dient in het bezit te zijn van een retourticket, een enkele reis wordt niet geaccepteerd.

Een hoop zaken om rekening mee te houden. Het goede nieuws is, er is bij aankomst geen quarantaineplicht.

Langkawi strand

Test ter plaatse

Eenmaal op de plaats van bestemming, zal een gids de toeristen opwachten en worden de gezondheidsverklaringen gecheckt. Ter plaatse zal een test afgenomen worden om te zien of de passagiers negatief testen op COVID-19. De prijs van deze test is opgenomen in de af te nemen pakketreis. Daarna rest er niets anders dan te genieten van al het goede dat Maleisië en het eiland Langkawi te bieden hebben.

[box] Let op: Voorwaarden en inreisregels kunnen van dag tot dag veranderen. Controleer daarom altijd voor vertrek de meest actuele berichten.[/box]

Waarom Langkawi?

Tourism Malaysia geeft 7 goede redenen voor de pilot opening van het juweel van Kedah, zoals het eiland Langkawi ook wel wordt genoemd:

  1. Adembenemend mooie natuur, te bewonderen vanuit Langkawi Skycab (kabelbaan) en de 660 meter hoge SkyBridge
  2. Instandhouding van biodiversiteit in het Kilim Geoforest Park
  3. Veel toeristisch aantrekkelijke locaties, bijvoorbeeld het iconische Eagle Square
  4. Fantastische stranden: relaxen onder de Aziatische zon in Cenang of Tanjung Rhu
  5. Lokale keuken waar je gegarandeerd van gaat watertanden
  6. Het hele eiland is taxfree, dus shop-till-you-drop
  7. De talloze activiteiten die op het eiland te doen zijn, zijn geschikt voor zowel stellen als families

Hoge brug Langkawi Bubble Maleisië

Langkawi Bubble samengevat:

[box] – Volledig gevaccineerd – Negatieve PCR test – Verplichte pakketreis – Minimum verblijf van 3 dagen – Individueel reizen is niet toegestaan, enkel met een gids – Zelfstandig reizen is enkel toegestaan vanaf de 8e dag van het verblijf[/box]

Check voor actuele informatie het Facebook account van Visit Malaysia Nederland

Meer Maleisië:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *