Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kerstmarkten in Wallonië en Ardennen

Kerstmarkten in Wallonië en Ardennen Luik

Kerstmarkten in Wallonië en Ardennen

Het zuiden van België hult zich in december in gezellige kerstsferen. Wallonie Belgie toerisme zet de beste Kerstmarkten in Wallonië en Ardennen op een rijtje.

Luik, cité de Noël

De oudste en grootste kerstmarkt van België wordt gehouden op Place du Marché en op Place Saint-Lambert in Luik. Kerstbomen, een sleepiste en wel honderd houten chalets met lekkernijen, cadeautjes, glühwein en muziek zorgen voor een gemoedelijke, feestelijke en culinaire sfeer. Het kerstdorp van Luik is een begrip in de wijde omgeving.
Wanneer: 30/11-30/12/18
Meer info: www.villagedenoel.be

Kerstmarkten in Wallonië en Ardennen: Europees Circus in Luik

In de kerstvakantie naar het circus. Het Europees Kerstcircus slaat zijn tenten op in het Park d’Avroy in Luik. Trapezeartiesten, clowns, acrobaten uit heel Europa. Een must voor circusliefhebbers.
Wanneer: 13/12/18-6/1/19

Kerstmarkt in de Botrange

Zoals altijd in de maand december wordt in het natuurpark van Botrange, niet ver van Robertville, de traditionele (overdekte) kerstmarkt gehouden. Er zijn ook exposities van ambachtslieden, muziek en workshops. Het Centre Nature ligt aan de Route de Botrange die langs het natuurgebied de Hoge Venen loopt.
Wanneer: Vanaf de eerste zaterdag van de advent tot 24/12/18
Meer info: www.botrange.be

Kerstmarkten in Wallonië en Ardennen: La magie des jouets d’antan in Kasteel Modave

Elk jaar worden alle salons van het kasteel van Modave sfeervol aangekleed. Dit jaar is het thema de magie van houten speelgoed uit vroeger tijden. Speciale kerstversiering, stemmige muziek en rijk gedekte tafels. Het kasteel Modave ligt ten zuiden van Huy en wordt omringd door bossen.
Wanneer: 15/12/18-6/1/19, ook open op 24, 25 en 31/12 en 1/1.
Meer info: www.modave-castle.be

Elegante kerst in Namen

In december wordt de kerstmarkt gehouden in de autovrije winkelstraten van het centrum van de elegante stad Namen. Cadeautjes, specialiteiten van de streek, poppentheater, de kerstman, muziek, fanfare, draaimolens en glühwein.
Wanneer: 30/11-31/12/18
Meer info: www.noelanamur.be

➡️ Lees ook: 9 Redenen waarom het Waalse Namen je volgende citytrip wordt

Kerstmarkten in Wallonië en Ardennen: Wijn- en gastronomiebeurs in Namen

Een mooie gelegenheid om voor de kerst goede wijn tegen een interessante prijs aan te schaffen: de jaarlijkse Wijnbeurs van Namen waar particulieren rechtstreeks wijn en gastronomische producten kunnen inkopen bij groothandelaren.
Wanneer: 7/12-9/12/18
Meer info: www.namurexpo.be

Meer Wallonië

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *