Zoek
Sluit dit zoekvak.

Visum India aanvragen of Visa-on-Arrival?

Visum India aanvragen

Update omtrent visum India aanvragen

Visum India? Hoe zit het nu precies?

[box] [dit artikel is in november 2017 voorzien van een uitgebreide update][/box]

In 2013 leek het zo mooi. Een visum India aanvragen leek verleden tijd te gaan worden. Leek…

Visum India, Visa-on-Arrival?

Dit schreef ik in oktober 2013:
India maakt plannen om de zogenaamde Visa-on-Arrival, voor toeristen voor 40 landen uit te breiden. Te denken aan landen als de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Brazilië, Australië, Verenigde Arabische Emiraten en Saudi Arabië.

De Planning Commission heeft een top vergadering belegd met verscheidene ministeries en de Nationale Veiligheidsraad, om te overleggen over deze mogelijkheid.
Visum India aanvragen of Visa-on-Arrival kaart

Uitbreiding voor meer dan 40 landen

“We hebben een meeting op 7 oktober (vandaag) om te discussiëren over de mogelijkheden van uitbreiding voor toeristenvisa voor meer dan 40 landen, hiermee hopen we meer buitenlandse valuta aan te kunnen trekken en het tekort te kunnen dichten ,” aldus Rajeev Shukla, planning minister in India, tegen over de Press Trust of India.

“Het ministerie van toerisme ziet de huidige visumprocedure als een belemmering voor de groei van het toerisme in het land, waardoor er minder buitenlandse valuta verdient wordt,” voegt Shukla er aan toe.

Jawel, ook Nederland zit er bij

De andere landen welke in aanmerking zouden kunnen komen voor Visa-on-Arrival: Duitsland, Frankrijk, Italië, Zweden, Nederland, Zwitserland, Spanje, België, Oostenrijk, Denemarken, Polen, Noorwegen, Ierland, Portugal, Rusland, Zuid Afrika, Turkije, Israel, Mauritius, Tsjechië, Oman, Argentinië en Kazakstan.

Visum India niet vooraf aanvragen, wel online

Zoals gezegd, helaas, kwam dat visum bij aankomst er niet. Wel is het tegenwoordig mogelijk het visum voor India online aan te vragen. Reken op een hele waslijst aan vragen:

 • Zorg ten eerste voor dat je een recente pasfoto upload
 • Hou de scanner bij de hand, want je dient je paspoort eveneens te uploaden
 • Check de vervaldatum van je paspoort, want het dient bij aankomst in India nog minimaal zes maanden geldig te zijn
 • Controleer – voor de erg reislustigen onder ons – of je nog minimaal twee lege pagina’s in je paspoort hebt
 • Print het e-visum
 • Ben je er van bewust dan bij aankomst in het land biometrische gegevens afgenomen worden
  India visum aanvragen
 • Ook heel belangrijk! Dikwijls wordt er naar reisbescheiden met retourdatum / uitreisticket gevraagd
 • Hou er rekening mee dat het e-visum enkel geldig is op de volgende luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh,Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum en Varanasi
 • Kom je over zee, dan is doorgang bij de volgende posten ook mogelijk: Cochin, Goa en Mangalore.
 • Reis je over land? Jammer, want het e-visum is niet geldig voor aankomst over land
 • Zijn aan de binnenkomst regels verbonden, het land verlaten mag waar je maar wil, zolang het maar een officiële Immigration Check Posts (ICPs) is
 • Helemaal verslingerd aan India? Hou er rekening mee dat je maar maximaal twee e-visums per kalenderjaar aan mag vragen

Tenslotte: Het visum dient minimaal 4 werkdagen van te voren aangevraagd te worden!

Kan dat niet gemakkelijker?

Ik hoor je al denken; “Wat! Moet ik dat allemaal doen? En wat als ik iets niet goed doe? Dan kan ik dus mooi niet naar India!” Om het jezelf gemakkelijk(er) te maken vraag kun je je visum India aanvragen op Evisumservice.be. Hier regel je online en binnen 5 minuten een officieel visum voor India.

Meer India

Credits photos: header – www.theblondtravels.com / map – https://cdn.thinglink.me / map 2 – https://blog.voxbone.com

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

3 reacties

 1. Voor onze komende India-reis was ik weer aan de gebruikelijke procedure van visa-aanvraag begonnen, dit keer alleen nog mogelijk via een afspraak met BLS… dacht ik. Tot iemand me erop wees dat ze nu inderdaad e-visa (visa on arrival?) hebben. Ik ben heel benieuwd… klinkt iig erg fijn, nu nog zien of dat ook echt zo is.

 2. India bied inmiddels ook het e-visum aan, kwam er zelf achter toen ik wat zat te googlen terwijl ik aan het wachten was bij de Indiaanse ambassade van India. Heb toen vanuit daar een visum voor India aangevraagd. De volgende dag was deze al binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *