Zoek
Sluit dit zoekvak.

India schittert in alle weergaloze kleuren van de regenboog

India is een aaneenschakeling van kleuren. Felgekleurde sari’s, oranje kleding van boeddhistische monniken, het witte marmer van Taj Mahal, een palet aan kleuren passeren schittert je tegemoet tijdens een reis door deze indrukwekkende bestemming. Welke van deze  weergaloze kleuren in India is jouw favoriet?

De blauwe stad van India: Jodhpur

India Jodhpur
Johdpur is wellicht de beroemdste kleurrijke stad van heel India.  De blauwe huizen aan de voet van het Mehrangarh Fort hangen samen met het Indiase kastenstelsel. De Brahmanen (hoogste kasten) verfden hun huizen blauw om zich te onderscheiden van Kshatriyas, Vaisjas  en Sjudras. Vandaag de dag is dat nog altijd het geval. Daarnaast schijnt blauw een goede bescherming tegen termieten en de zon te zijn.
➡️ Tip: Stéphanie van Expeditie Aardbol zette 10 tips voor Jodhpur (en Jaisalmer) op een rijtje

Poederroze gastvrijheid van Jaipur

Toen de stad Jaipur in de 19e eeuw nog een Britse kolonie was, kleurde deze roze. Dat zit zo: Prins Edward van Wales, bezocht in 1876 deze hoofdstad van Rajasthan, om hem te eren werd de stad in het roze gehuld. Roze wordt gezien als de kleur  voor gastvrijheid. Zo is de Hawa Mal, het Paleis der Winden, opgetrokken uit rode en roze zandsteen. De wonderlijke gevel bevat 953 ramen waardoor de haremvrouwen van de maharadja ongezien de parades konden gadeslaan.
➡️ Meer lezen over Jaipur? Klik hier voor een impressie wat er in de stad te doen is

Witte romantiek in Udaipur

India Udaipur
Udaipur staat bol van de witte gebouwen. Neem bijvoorbeeld het Monsoon Palace (Sajjangarh Palace), de Jadish Mandir tempel of het prachtige Lake Palace aan het Lake Pichola. Door het vele water wordt de stad ook wel het Venetië van het Oosten genoemd. Neem ook zeker een kijkje bij het vrouwenpark, Saheliyon-ki-bari. Destijds speciaal aangelegd voor de 48 vrouwen van de koning die zich hier vrij konden bewegen.
➡️ Deborah vond romantiek op zijn Indiaas in deze stad

India kleurt Sinaasappel oranje in Nagpur

“Koop Nagpur sinaasappelen,” hoor je waar je ook gaat in de stad Nagpur. De vrucht heeft de stad beroemd en zorgde zo voor de bijnaam Orange City. Voor een prachtige zonsondergang ga je naar Futala Lake, shoppen doe je op de  Sadar Bazar om te shoppen. Sla de (eveneens) oranje Tekadi cha Ganpati tempel niet over en maak zeker een wildlife safari in een van de 13 tijgerreservaten in de omgeving (de Vidharbha-regio).
➡️ Als je dan toch in Nagpur bent, proef dan meteen van deze heerlijke gerechten

Regenboogkleuren bij het Holifeest

holi festival
Het begin van de lente, maar ook het zegevieren van het goed over het kwaad, wordt tijdens Holi gevierd. Het hindoeïstisch feest wordt jaarlijks rond de maand maart gevierd. Wereldwijd kent men het festival waarbij poeders in knalkleuren de feestvierders elkaar mee besmeuren. Een evenement dat je niet mag missen tijdens een reis naar/door India.
➡️ Nog niet overtuigd? Lees dan het artikel van Daisy: Waarom je tijdens het Holi festival naar India moet.

Veelkleurige Meenakshi en rattentempel

De bontgekleurde Meenakshi Tempel in de Zuid-Indiase staat Tamil Nadu is moeilijk te missen. De 14 torens met duizenden stenen figuurtjes, goden, dieren en demonen in de meest heldere kleuren zijn een lust voor het oog. Een andere bijzondere tempel is Karni Mata, bij reizigers en locals beter bekend als de rattentempel, in de kleine plaats Deshnoke. Je gelooft het misschien niet, maar wanneer er een rat over je blote voeten, dan brengt dat het geluk.
➡️ Marleen en Henry schreven op hun avonturenblog het volgende over hun bezoek aan de tempel

Fleurige gebedsvlaggetjes in de Himalaya

Himalaya
De Indiase Himalaya, bijvoorbeeld in bij Leh en Ladakh, ontkomt niet aan de fleurige, rechthoekige gebedsvlaggetjes. Waar je ook gaat overal sta je oog in oog met de met gebeden en mantra’s bedrukte gekleurde vlaggetjes. De wind draagt er zorg voor dat de gebeden en mantra’s opstijgen naar de goden. Wie zo’n vlaggetje ophangt kan rekenen op voorspoed voor zichzelf, zijn familie, vrienden en zelfs vijanden.
➡️ Is een trektocht door de Indiase Himalaya wellicht iets voor jou?

Curry’s, streetfood en kruiden in alle kleuren

Eten kun je in India als de beste! Elke stad of plaats heeft markten waar je de overheerlijke curry’s en Indiase chaat eet, zoals bijvoorbeeld bij Chandni Chowk in Delhi. Varanasi trakteert je een van de grootste kirana’s (groentemarkt) van Azië: de Gola Dinanath Market.Hier tref je meer dan 20.000 verschillende soorten medicinale (Ayurvedische) kruiden en poeders.
➡️ Lees ook: 9 waanzinnige Indiase markten inclusief tips voor het proeven van typisch Indiaas eten

Tips voor je visum India

India een visum India aanvragen
Veel reizigers worden een beetje zenuwachtig bij de gedachte van de aanvraag voor het visum India. Nergens voor nodig. Je kunt je aanvraag namelijk in slechts 5 minuten tijd online aanvragen. Hou er wel rekening mee dat de verwerking door de Indiase overheid maximaal 72 uur duurt.
Voor prijzen en meer informatie check je deze site

Lees ook:

Mumbai, de poort naar India
De Expert | De mooiste bestemmingen in India

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *