Zoek
Sluit dit zoekvak.

IJsland in de winter, de ideale periode voor een rondreis

Ijsland in de winter

Maak een rondreis door IJsland in de winter!

Stel jezelf voor in een bevroren landschap, terwijl je omhoog kijkt naar besneeuwde pieken en gletsjers terwijl het Noorderlicht verschijnt in de donkere hemel. Dit staat je te wachten tijdens een Ijsland rondreis Buro Scanbrit in de winter.

Om je droomreis te plannen, hebben we een aantal bezienswaardigheden op een rijtje gezet. Een bezoek aan IJsland tijdens de winter heeft zo zijn voordelen. Hoewel het de koudste en donkerste maanden van het jaar zijn, moet je je niet laten afschrikken door het IJslandse winterweer. Er zijn eindeloze mogelijkheden voor activiteiten en plaatsen om te zien tijdens het “laagseizoen”.

IJsland in de winter: Noorderlicht

Als je het Noorderlicht wilt zien, is de winter in IJsland de beste tijd om een tour te boeken. Vanaf eind augustus kun je dit prachtige natuurverschijnsel, ook wel bekend als het poollicht, bewonderen in de donkere nachtelijke hemel. Noord-IJsland is de beste plek om de duisternis en het beroemde Noorderlicht te ervaren, terwijl het afgelegen schiereiland Snæfellsnes ook een populaire bestemming is met prachtige kustlandschappen.

Als je liever een iets warmer klimaat hebt, kun je naar de schilderachtige zuidkust gaan met zijn mooie dorpjes, zwarte zandstranden en uitgestrekte wildernis. Daar kun je het Noorderlicht zien zonder last te hebben van te veel licht. Je kunt een speciale Noorderlichttour boeken of een excursie toevoegen aan je reisplan om deze betoverende ervaring mee te maken.

Aurora Borealis Noorderlicht

Ga op excursie naar indrukwekkende ijsgrotten

Ervaar een van de meest indrukwekkende winteravonturen in IJsland door een excursie naar de ijsgrotten te boeken. Betreed een gletsjer en ontdek de levendige blauwe kleuren van de natuurlijk gevormde ijsgrotten. De tour is inclusief alle benodigde uitrusting en deskundige gidsen, zodat je goed wordt begeleid.

Daarnaast kun je ook de adembenemende “Into the Glacier” wandeling maken, waarbij je afdaalt in de met de hand gemaakte ijsgrotten onder de Langjökull-ijskap. Hier kun je de prachtige ijskoude tunnels verkennen en ontdekken hoe het er onder het oppervlak uitziet.

IJsland in de winter ijsgrotten

IJsland in de winter: Maak een roadtrip over de Ringweg

Maak een adembenemende winterse roadtrip door IJsland en volg de Ringweg. Hoewel het rijden misschien wat langzamer gaat vanwege het winterweer en de staat van de wegen, is het nog steeds een geweldige ervaring met prachtige besneeuwde bergen als achtergrond en misschien zelfs de kans om het Noorderlicht te zien.

Als je zelf wilt rijden, zorg er dan voor dat je ervaring hebt met rijden in de winter en huur bij voorkeur een 4×4 voertuig. Houd altijd je koplampen aan, gebruik een kaart naast je GPS en check het weer en de wegcondities voordat je vertrekt. Neem je tijd en pas je snelheid aan als je onzeker bent over de omstandigheden. Onthoud dat je tourgids ondersteuning biedt, mocht je hulp nodig hebben.

IJsland in de winter roadtrip

Lees ook:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *